Sayfa 705/1006 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 5,633 - 5,640 arası.

Konu: Viop - XXII

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Teorik olarak insan başkalarını çok takar ise mutlu olması imkansız.

Ben de acaba tüm insanların neyi var neyi yok donuna kadar alıp herkesi köle yapsam rahat eder miyim diye düşünmedim değil. Bunu yaparsın bir kişi gelip takdir etmez ne İsa'ya ne Musa'ya yaranırsın.

Kişi ancak kendini kurtarabilir, başkasını kurtarma diye bir şey malesef yok, o imkan kimseye verilmemiş.

Bir de insanlık öğretilebilir mi diye çok düşündüm malesef insanlık doğuştan gelen bir şey ya da kişi ancak kendi kendine şansı var ise öğrenir, ama iblis olmak isteyen üstad-ı muazzam olabilir.
    Asalet denen şey var yani. Naturalistler çevreye bağlıyor. İnsan olmak için iyi bir ortam ve çevre şart. Çok asil (ne demekse.. ya da doğru da olabilir) kötü çevrede asaletini kaybeder. Öte yandan altın yere düşmekle değerini yitirmez,

bed asla necabet mi verir hiç üniforma,
    zerdüz palan vursan eşşek yine eşşektir

can çıkar, huy çıkmaz. İnsan yedisinde neyse... katranı ezsen olur mu şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker vs vs.

Asalet denen bir şey varsa ülkelerin yönetimlerini her adama vermemek lazım belki de. Huyu suyu yansıyor.

Ne bileyim her konu dallanmaya müsait.

2. Bu yazdiklariniz insan icin.

Ancak bu cografyada yasayanlar baska bir tur.

Cehaletin de bir haddi hududu olur, ya da olmali.

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Teorik olarak insan başkalarını çok takar ise mutlu olması imkansız.

Ben de acaba tüm insanların neyi var neyi yok donuna kadar alıp herkesi köle yapsam rahat eder miyim diye düşünmedim değil. Bunu yaparsın bir kişi gelip takdir etmez ne İsa'ya ne Musa'ya yaranırsın.

Kişi ancak kendini kurtarabilir, başkasını kurtarma diye bir şey malesef yok, o imkan kimseye verilmemiş.

Bir de insanlık öğretilebilir mi diye çok düşündüm malesef insanlık doğuştan gelen bir şey ya da kişi ancak kendi kendine şansı var ise öğrenir, ama iblis olmak isteyen üstad-ı muazzam olabilir.

Hocam gerçekten çok felsefi düşüncelerin varmış bu dünyada yaşamak dar gelir sana , senin düşündüklerini düşünemeyen insanların arasında yaşamak senin için acı ve ızdırap verici olmalı , Elon Musk a söyleyelim uzayda yeni yaşanabilir bir gezegen bulursa ilk seni oraya gönderelim ............Hocam orada tek başına ömrünün sonuna kadar yaşa , düşüncelerini , hayat tarzını orada kayaların üzerine , mağaralara yazarsın sen den sonra geleceklere örnek olur.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Ben de acaba tüm insanların neyi var neyi yok donuna kadar alıp herkesi köle yapsam rahat eder miyim diye düşünmedim değil. iblis olmak isteyen üstad-ı muazzam olabilir.

Ne kadar güzel düşünceleriniz varmış . Allah senin gibi manyakları kul başına vermesin.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

5.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    İnsan esasen başarı ile mutlu oluyor. Öte yandan gösterge ile başarının kendisi karıştırılıyor. Mesela Kupa bir başarı kazandığının göstergesidir ama hak ederek şampiyon olmak esas başarıdır. İnsanlar kolay başarı peşinde ve kendini kandırmaktan mutlu oluyor. Başarının göstergesi 400 bin liralık araba olarak görülebilir. Öte yandan kişi kendini bir başarıdan dolayı ödüllendirmek isteyebilir orada üst limit koyamıyorum.

İkinci konu da insanlar saygı ve sevgi istiyor, zenginler saygı ve sevgiye mazhar oluyor diye o kılığa girmek istiyor olabilirler.

Gerçekte ise insan bir şeyi sevince mutlu oluyor ve onun ötesinde bir şeye mazallah aşık filan olmuş ise artık mecnun filan oluyor.
    Bir kedi alıp mutlu olmak çok kolay, bana göre 1 milyon dolarlık arabadan değerli, ben de alacağım ama kedi mutsuz olur diye korkuyorum, bir de ben bir şeyi sever isem mutlaka onun başına bir şey geliyor, sevgiyi sildim defterden, zayıfa merhamet, güzele ilgi, ilginç bir şeye hayranlık benim için sevgiden farklı. Her insan yeterince ilginç, hayranlık ve merhameti hak ediyor, o anlamda sevgim ve saygım var.
    bir toplumdaki başarı kriterleri ortalama zihinsel algı (bilinç de denebilir) ile çok alakalı.
    gelişmiş toplumda, örneğin bir yenilik getirirsin, bir buluş yaparsın, bir sorun çözersin, hem para kazanırsın hem toplum seni başarılı kabul eder, saygı gösterir. kazandığın parayla aldığın şey saygı getirmez, yaptığın iş saygı getirir.
    gelişmemiş toplumda araba, ev alır satarsın toplum seni başarılı kabul eder. nasıl ona ulaştığınla ilgilenmez. dönen parayla ilgilenir. yüzeysel bir zihinsel gelişmişliği vardır.

zaten aslen gelişememenin nedeni de bu algı düzeyinde olmak. birbirini artıran kısır bir çevrim. gelişmemiş zihin, gelişmiş toplumun ürettiği değerleri satın almak için hayatta bin takla atar, çoğu zaman insani, ahlaki ve etik değerleri çiğner paraya ulaşır ve gelişmiş toplumun ürettiği değeri satın alıp saygıya ulaşmaya çalışır. ve içinde yaşadığı toplum da buna değer verir gerçekten. toplumun genel bilinci o düzeyde olduğu için herşey çoğunluğa normal gözükür.
    hayat da gelişmemişlik de böyle sürüp gider...

Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Bizde akıllı telefon sahiplik oranı çok yüksektir kredi çeker yinede iphone alırız biz ama bu gelismisligi ne kadar gösterir malum beyin göçü alan ülke gelişmiş ülkedir nokta

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim için önemlidir. Zira akıllı telefon sayesinde bireylerin iletişimi arttığı, internet bankacılığı, online alışveriş gibi çeşitli uygulamalarla verimlilik artışı sağlayıp zaman kazandırdığı için değerlidir.
    Beyin göçüde bir kriter olabilir ama cumhurbaşkanı 2002’de şu kadar beyin geliyordu. Şimdi şu kadar beyin geldi demez herhalde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by sazeli Yazıyı Oku
    Hocam gerçekten çok felsefi düşüncelerin varmış bu dünyada yaşamak dar gelir sana , senin düşündüklerini düşünemeyen insanların arasında yaşamak senin için acı ve ızdırap verici olmalı , Elon Musk a söyleyelim uzayda yeni yaşanabilir bir gezegen bulursa ilk seni oraya gönderelim ............Hocam orada tek başına ömrünün sonuna kadar yaşa , düşüncelerini , hayat tarzını orada kayaların üzerine , mağaralara yazarsın sen den sonra geleceklere örnek olur.
    Batının en büyük özelliği de bireylerin yaşadığı topluma adapte olması.. global olarak kabul ediyorlar dünyayı..
    bizde ise yaşadığı kültürü gittiği yere taşımaya çalışma olayı var..
    Bu şekilde toplum olarak bir yere varamayız..
    Katetmemiz gereken çok yol var daha..
    Siyasetçilerin toplum gelişiminde bir çalışmaları, projeleri, atılımları yok..
    Türk milleti yüzyıllardır kendi kendini eğitme çabasında.. bu yüzden bir kurtarıcı bekliyoruz sürekli..
    Halbuki bunu toplum kendi yetiştirse bu tür problem yaşamayız..

Osmanlı saray eğitimini genele yaysa idi, bugün çok başka bir Türkiye olabilirdi. Ama bunu akıllarının ucundan bile geçirmediler..
    Zeki de adamlar aslında nasıl böyle bir hataya düştüler orası ayrı bir tartışma konusu..
    Eğitimli toplum sarayı sallar düşüncesindemiydi bunu bilemeyiz tabii.
    Eğer öyle olsaydı bugün ingiltere de hala kraliçe olmazdı.. halk hala kabulleniyor..
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

DOLAR alanları ciddi yakacaklar anlaşılan...!
    MB, Halk,Vakıf cidddi short poz.larda...

Nasıl yaparlar bilemem ama USD=6.80 -6.90 tekrar görmeyi umuyorum...

[..Poz.larım;
    KCHOL,TUPRS,ARCLK..Long
    Bimaş,Migros, az miktarda LONG (cumadan)...]

İMKB Yatırımcısı üzerine bir araştırma.. (kidega.com)

Son düzenleme : keremalkm; 09-08-2020 saat: 11:09.

Sayfa 705/1006 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •