Burada yazmış olduğum bilgi,yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Lütfen kurumunuzdaki profesyonel yatırım uzmanlarınıza danışın.
Tek kurumun fonlarını almak zorunda kalmak ve tefaştan işlem yapamamak bence en büyük eksisi.
En büyük artısı %25 devlet katkısı. Yıllık brüt asgari ücretin %25'ine kadar çıkabiliyor bildiğim kadarıyla,
20'li 30'lu yaşların başında olsam girerdim belki. Bir de ben açıkçası Türkiye'de kurumlara güvenmiyorum hiç.
Mevzuat kurallar vs. sık sık değişiyor.
Süper emeklilik vardı mesela, fazla prim öde, fazla maaş al dediler, yalan oldu, hepsi mağdur oldu. Zorunlu tasarruflar öyle.
Yarın bir gün devlet 10 yıl içerde kalsan bile ben 10 yıl sonra katkımı alırım, vazgeçtim 20 yıl kalacaksın der mi ,buradaki paranızı emekliliğe kattık 50 lira aylık fazla alacaksınız der mi bilmiyorum.
Yıl sonuna kadar vergini öde ceza keserim diyor, ertesi gün ödüyorum, öbür gün herkesi affettim, şaka yaptım diyor.
Olmaz olmaz demem, burası Türkiye, burada kurallar değişir.
Teşekkürler devlet baba, ben almayım.
Gösterge Kurlar; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından her iş günü, saat 15.30'da belirlenir.
Gösterge Niteliğindeki Kurlar Nasıl Belirlenir?
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...gindeki+Kurlar
Bugün de karışık bir gün oldu. Altın artı, dolar bir artı bir eksi, BİST %1 civarı eksi. Bir sürpriz olmazsa BLCYT artı görünüyor, EIB ve EIC kardeşler altının da etkisiyle üzmeyecek gibi. FNO'da yerli hisseler kırmızı, gümüş etf %6 artıda seyrediyor. Haydo dayının MAC diğer hisse yoğunlara göre daha az eksi yazabilir.
Düzenleme: BLCYT kapanış %1,44 artı. SUA'nın hisseler dördü hariç kıpkırmızı. EIB(EIC)+SUA(SUC) kombinasyonunun önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu![]()
Son düzenleme : Dr. Boone; 13-08-2020 saat: 18:36.
Yer İmleri