Sayfa 751/1001 İlkİlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 6,001 - 6,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Geniş topraklar, çok miktarda yer altı ve yer üstü zenginliğinin tek elde toplanmasını sağlar.
    Kalabalık nüfus ise eğer doğru kullanılırsa ve iyi eğitilirse çok iyi bir iş gücü ve beyin gücü oluşturur.

Ama yer altını ve yer üstünü yabancılara "komisyon karşılığı" peşkeş çeken, nüfusunu iyi eğitmeyen, eğitimli ve zeki olanları yurt dışına kaçıran, ve geriye koca bir işe yaramaz insan sürüsü bırakan ülkelerde, ne toprak genişliği işe yarar, ne de nüfus.
    Beyin göçünü destekliyorum. Ama nedense hep gitmesi gerekenler kalırken, kalması gerekenler gidiyor
    Bu ülkenin genlerine işlenmiş bir eğitim kültürü var. Aileler çocuklarının eğitimine ciddi anlamda yatırım yapıyor. Bu kültürü girişimci ruhla harmanlarsak geleceğimiz güzel olacaktır.
    Cehalet ve şark kurnazlığı bu ülke topraklarında her zaman vardı. Ve hep olacak biz bardağın dolu tarafınada odaklanmalıyız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2. Semrayt üstad bakış açına hayran kaldım
    Dimitris bey haklıda
    O pirincin lafı olmaz
    Kıyas edersen
    Paranın büyüğü esas şurda:
    Diğer konu Osmanlı balkanlara tutkun
    Mostar köprüsü gibi dolu sayısız inşaatı var Osmanlının balkan diyarında
    Yani bi plan ile oraya göç düşünülmüş olabilir yoksa o düzeyde yatırım niye yapsın

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Doğru tam öyle değil. Mesela karanfil yetiştirmezler ama dünya karanfil ticareti ellerindedir. Bunun yanında birim alandan alınan ürün oranında ise birçok tarım ülkesini katlar . Sonuç olarak gıc kadar Hollanda, tarım ülkelerinden daha etkin rol oynuyor.

Sadece tarımsal değil, siyasi arenada da sahip olduğun toprak miktarından daha önemli şeylere ihtiyaç var .

Yanlışım varsa düzeltin, emin olmamakla beraber Nil nehri Sudan sınırları içinden geçer ama kullanma hakkı yoktur, kullanma hakkı İsrail 'indir . Güç budur işte.
    VOC dünyanın en eski şirketidir. Alman üsülü diye bir şey yoktur. Zira patent hollandalılarındır.
    Ancak hollandayı bugün ki hollanda yapan bildiğim kadarıyla kuzey denizindeki doğalgazdır.
    Sudan nil nehrini kullanabiliyor diye biliyorum. Ancak belli miktarını mısıra bırakmak zorunda ve mısır 100 milyon nüfüsü bir süre sonra besleyemeyecek. Ama bu başka bir konu.

O egeli ben değilim

Ben sömürgeci olmayan bir devlet bilmiyorum. Başka ülkeyi sömüremiyorsa kendi halkını sömürüyordur.
    Dış ticaret fazlası vermeniz için birinin açık vermesi gerekiyor. Sermaye transfer edebilmeniz için başkasının paraya ihtiyaç duyması gerekiyor. Yoksa o kadar koyunu yeni zellandalılar ne yapacak.

O egeli ben değilim

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Özümüze dönüyoruz iste, daha ne yapsinlar.
    Pirinc yerine bulgur yiyip, hem saglikli beslenecegiz, hem de kilo verecegiz.
    Ejder meyveli smooty de kilo yapıyor olmalı o halde .
    Nosce Te Ipsum ... Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Semrayt üstad bakış açına hayran kaldım
    Dimitris bey haklıda
    O pirincin lafı olmaz
    Kıyas edersen
    Paranın büyüğü esas şurda:
    Diğer konu Osmanlı balkanlara tutkun
    Mostar köprüsü gibi dolu sayısız inşaatı var Osmanlının balkan diyarında
    Yani bi plan ile oraya göç düşünülmüş olabilir yoksa o düzeyde yatırım niye yapsın
    Hakli olabilirsin Moruk.
    Ancak bize faydasi yok artik (mazi, gazi olayi), biz bir türlü gelecege odaklanamadik.

Ejder meyveli smooty de kilo yapıyor olmalı o halde .
    Olur mu yahu ejder, mejder!
    Bizim ayranimiz asil olan, siz de raki yerine kimiz icersiniz.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    VOC dünyanın en eski şirketidir. Alman üsülü diye bir şey yoktur. Zira patent hollandalılarındır.
    Ancak hollandayı bugün ki hollanda yapan bildiğim kadarıyla kuzey denizindeki doğalgazdır.
    Sudan nil nehrini kullanabiliyor diye biliyorum. Ancak belli miktarını mısıra bırakmak zorunda ve mısır 100 milyon nüfüsü bir süre sonra besleyemeyecek. Ama bu başka bir konu.

Hollanda tarihi hakkında ahkam kesemem ama bana göre Hollanda 'yı Hollanda yapan ,Amerika 'nın keşfi sırasında ülkesinde yatırımcılar için güven tesis etmesi ve bu sayede bütün yatırımcıların parasını Hollandalı kaptanlara getirmesi . Burayı sıçrama noktası olarak görüyorum. Sadede güven inşaa ederek İspanya 'yı ve Fransa'yı tarumar etmiştir. Basit ve etkili .

Sayfa 751/1001 İlkİlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •