İki çeyrek olmasının kesin mantıklı bir sebebi vardır ama pratikte bana göre bilançoların geç açıklandığı yerde uzun bir süre.
Gyo sektörünü konut satışından ticari kiralamalarından, otomotivi araç ve ihracat beyazeşya öyle, enerji şirketlerini tüketim ve rafineri marjı, aracı kurumun gidişatını işlem hacimlerinden, sigorta şirketlerini aylık yayınladıkları prim police tutarından yiyecek içeceği direk müşteri olarak gözlemle de önceden yorumlama yapabiliyoruz tabi bunun dışında faaliyet dışı gider gelirden süpriz patlattıgı da oluyor.
Ama bir hastaneye ilaç deposuna veya tarım şirketine yatırım yapıyor olsaydım 2 çeyrek kuralını işletirdim çünkü bu şirketlere dair öncü göstergelerin ne olduğunu bilmiyorum. bundan dolayı da devayı uzun süre önce yazıp çizdiyseniz de yalan olmasın açıp birkere faaliyet raporuna grafiğine vs bakmadım. (belki öncü göstergeleri yukarıdaki sektörler gibi vardır).
Ör: borsa da işlem gören hastane grubu, nüfüs yaşlanıyor bundan dolayı saglık harcaması artacak argumanı dışında benim elimde başka bir olumlu argüman yok olumsuz da yok.(doktor muayene, lab doluluk yatak doluluk oranı uçaklarda olduğu gibi aylık kapta paylaşılıyorsa bilgim yok.)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri