Ne tuhaf ülkeyiz ya. Bu kadar mı yatırımcı için belirsiz/güvensiz olur. Bir kamu yetkilisinin ağzından fon lafı çıktı mı korkuyorum, kalbim küt küt atıyor, yine neyi değiştirip mağdur edecekler diye. Ömrümde kamu erkinin dokunup da lehime olduğu tek ama bir tek şey olmadı. Yatırımcıyı korumak maksatlı denen her şey, hep beni mahvetti. Lütfen ama lütfen dokunmasınlar. Böyle kalsın.
Dokunmadıkları müddetçe bu hızla gelişir, yok şunu da düzenleyim diye yaptıkları her şey ile daha kötü olacak.
Forexten para kazanıyordum, kapadılar neredeyse, kaldıraç düştü depozit arttı. Neymiş kaybedeni koruyacakmış. 8 yaşında çocuk sanki kaybeden. Oynamasın, silahla mı oynatıyorlar. .Dijital ihracat yapayım dedim paypalı kapadılar patladık. Hisse senedinde güya yatırımcı koruyacagım diye tek fiyatlar, tabanlar , tavanlar, sınırlar. Bir dokunmayın Allahınızı severseniz ya.
Yahu maskeler 10 lira olmuş, devlet baba baksın dedik, aylarca maske bulamadım. 50 liraya satan olsa alacaktım. Serbest bıraktılar 50 kuruşa düştü. Aman diyim.
Yatırım fonu sektörü böyle kimse elleşmedikçe aynı hızla gelişir. Yatırım fonlarına akan paranın daha da artmasının tek yolu, yaıtırm fonları ile ilgili her hangi bir düzenleme yapmamaktır.
Kamu erkine para lazim.
O kadar lükse ve şatafata rağmen doymuyorlar.Sirtimizdaki ağır bir yük bunlarda.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşük faiz ortamında TL mevduattan çıkan yerliler altın ve dövize hücum etti.Dediğiniz gibi yatırım fonları ile ilgili olumsuz bir uygulama olursa fonlardan çıkacak yatırımcı sizce nereye gider? Bence dth artmaya devam ederken,düşük faiz ortamında TL nin cazibesini artırmaktan başka çareleri yok.Aklıma gelen devlet tahvili ağırlıktaki borçlanma araçları fonlarında stopajı kaldırmakla işe başlanabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
stopajı kaldırması demek , vergi flexibilitesini artırmak , yarın bir gün, cort diye %20 de koyabilmesinin önünü açmak demektir. Bir vergi mevzuatı ne kadar uzun süre uygulanırsa, onun değiştirilmesi hem mali, hem bir çok başka açıdan zorlaşır.
Ben fonlarda %10'a razıyım, beterin beteri var. sıfıra düşürür, bu sefer üç ay sonra 20 ye çıkarır.
Gerçekten korkuyorum. 42 yaşındayım ve kamu otoritesi bir kıyak yaparsa, muhakkak başka yerden üç misli ile çıkarır biliyorum.
Bundan şüpheli falan değilim, eminim.
otomobil sektörü de ötv indirimi bekliyordu, gördüler indirimi. değil vergi, v harfini bile sınırlı kullanmakta yarar var.
Nereye geçeceğimi de şaşırdım hisse ve değişkenler bir ileri bir geri yapıyor, katılım, kira, çoklu, sepet türevlerinde de durum aynı, eurobondların ne yapacağı belli değil fazla alamıyorum, özel sektör borçlanmalar ppf den biraz iyi ama risk içermeye başladı, altın fonunu geç aldım zararda, petrol fonu 5 aydır zararda.
Hoş geldin faizlerine geçeyim desem onlarda da hakkım bitti, nkolay da limitim dolu. Bir miktar kripto para işine bulaştım orası da düşüşte, bu ara döviz, altın ve araba dışında kazandıracak yatırım yok herhalde.
Şöyle bir konu acayım,
Şuan fonlara dayalı bir portföy yapacak olsanız hangi fonlara ve ne kadar ağırlık verirsiniz?
AFA %10
AFT %10
DBH %20
GTA %20
EIB %30
TKF %10
mesela...
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri