Sayfa 335/1002 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,673 - 2,680 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    stopajı kaldırması demek , vergi flexibilitesini artırmak , yarın bir gün, cort diye %20 de koyabilmesinin önünü açmak demektir. Bir vergi mevzuatı ne kadar uzun süre uygulanırsa, onun değiştirilmesi hem mali, hem bir çok başka açıdan zorlaşır.
    Ben fonlarda %10'a razıyım, beterin beteri var. sıfıra düşürür, bu sefer üç ay sonra 20 ye çıkarır.
    Gerçekten korkuyorum. 42 yaşındayım ve kamu otoritesi bir kıyak yaparsa, muhakkak başka yerden üç misli ile çıkarır biliyorum.
    Bundan şüpheli falan değilim, eminim.

otomobil sektörü de ötv indirimi bekliyordu, gördüler indirimi. değil vergi, v harfini bile sınırlı kullanmakta yarar var.
    Aslında haksız da değilsiniz.Aklıma geldiği için paylaşıyorum.ÖTV, Gölcük depremimin yaralarını sarmak için geçici olarak getirilen bir vergiydi.Kalıcı oldu.Sanırım anlattıklarınıza en güzel örnek bu. [emoji851]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. İletişim vergisi ile karıştırıyor olabilirsiniz. ÖTV, AB uyum yasaları sonucunda gelmiş bir vergi. Ama AB'nin özel tüketim anlayışı ile bizimki cok farklılaştı
     Alıntı Originally Posted by sekko Yazıyı Oku
    Aslında haksız da değilsiniz.Aklıma geldiği için paylaşıyorum.ÖTV, Gölcük depremimin yaralarını sarmak için geçici olarak getirilen bir vergiydi.Kalıcı oldu.Sanırım anlattıklarınıza en güzel örnek bu. [emoji851]

3.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    İletişim vergisi ile karıştırıyor olabilirsiniz. ÖTV, AB uyum yasaları sonucunda gelmiş bir vergi. Ama AB'nin özel tüketim anlayışı ile bizimki cok farklılaştı
    Aynen ÖİV [emoji851]

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ne tuhaf ülkeyiz ya. Bu kadar mı yatırımcı için belirsiz/güvensiz olur. Bir kamu yetkilisinin ağzından fon lafı çıktı mı korkuyorum, kalbim küt küt atıyor, yine neyi değiştirip mağdur edecekler diye. Ömrümde kamu erkinin dokunup da lehime olduğu tek ama bir tek şey olmadı. Yatırımcıyı korumak maksatlı denen her şey, hep beni mahvetti. Lütfen ama lütfen dokunmasınlar. Böyle kalsın.
    Dokunmadıkları müddetçe bu hızla gelişir, yok şunu da düzenleyim diye yaptıkları her şey ile daha kötü olacak.

Forexten para kazanıyordum, kapadılar neredeyse, kaldıraç düştü depozit arttı. Neymiş kaybedeni koruyacakmış. 8 yaşında çocuk sanki kaybeden. Oynamasın, silahla mı oynatıyorlar. .Dijital ihracat yapayım dedim paypalı kapadılar patladık. Hisse senedinde güya yatırımcı koruyacagım diye tek fiyatlar, tabanlar , tavanlar, sınırlar. Bir dokunmayın Allahınızı severseniz ya.
    Yahu maskeler 10 lira olmuş, devlet baba baksın dedik, aylarca maske bulamadım. 50 liraya satan olsa alacaktım. Serbest bıraktılar 50 kuruşa düştü. Aman diyim.

Yatırım fonu sektörü böyle kimse elleşmedikçe aynı hızla gelişir. Yatırım fonlarına akan paranın daha da artmasının tek yolu, yaıtırm fonları ile ilgili her hangi bir düzenleme yapmamaktır.
    Aynen, bireysel emeklilikte devlet katkısı fonlarına el atmışlardı en son hatırladığım. Fonların %leri ile ilgili zorunluluklar getirebilirler, stopaj değişikliği olabilir vs... benim için süpriz olmaz.

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/beste...m0KWIn75cGYFMA

5.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Aynen, bireysel emeklilikte devlet katkısı fonlarına el atmışlardı en son hatırladığım. Fonların %leri ile ilgili zorunluluklar getirebilirler, stopaj değişikliği olabilir vs... benim için süpriz olmaz.

devler katkısı olan tarafım bes te zarardan çıkamadı gitti. Nasıl bir fon yönetimi varsa artık...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku

Zaten azıcık tasarrufu olan adamın sığındığı son liman yatırım fonları. Buraları da kurcalayıp leşe çevirirlerse yazık olur. Sadece vergi anlamında demiyorum. Yok hisse fonlar her hisseyi alamayacak, yok şunu bilmemne yapamayacak falan diye.
    Bütün kalbimle söylüyorum, yapacağı her düzenleme, istisnasız her düzenleme zararımıza olacaktır. Dese ki her günkü getiriye biraz da devlet katkı verecek, yarın bin tane üründe vergi artırılıp dengelenecek. Dese ki yatırım fonu alana zarf içinde altın dağıtacağız, o altın başınıza bela olur.

Hisse fonların volatilitesini azaltmak diye mis gibi kılıfa sokulup, getirileri kuşa dönebilir. türev yapamaz diyebilir, bir sürü şey diyebilir. Ben açıkçası yatırım fonu ile ilgili bir tweet görünce kamu otoritesinden , bilmemne başkanı , bilmemne müdüründen, nefesim kesilerek korkarak okuyorum.

en son ppf'lere güya yatırımcıyı korumak için mevzuatına minik bir dokunuş yaptılar, mevduatı yakalayamaz oldu hepsi. Yeni mevzuattan önce MK'ları piyasa faizinden 2-3 puan önde giderdi çoğunun. Şimdi hep gerisindeler. Ne oldu, yatırımcıyı korudu, peh.

Yönetim ücreti sınırı bile kağıt üstünde yatırımcı lehine, ama pratikte değil, bırak yıllık %500 getiri yapacak fon %10 yönetim gideri kessin, beğenmeyen almaz. Sırf bu yüzden yatırım fonu işine girmeyen çuvalla çok iyi portföy firması var. Hisse fonunda %80 hisse taşıma zorunluluğu yüzünden serbest hisse fonuyken %300 yıllık getiren fonlar, aynı ekip normal hisse fonunda %30'a düşüyor.

Benim için formül açık ve net, düzenleme yoksa, huzur var. düzenleme varsa, huzur yok.

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    devler katkısı olan tarafım bes te zarardan çıkamadı gitti. Nasıl bir fon yönetimi varsa artık...
    Devlet katkısını veriyor ama, bu katkıyı devlet kendi politikaları açısından en uygun nerede ise orada değerlendirilmesine izin veriyor, katılımcı faydası 2. planda benim gördüğüm kadarıyla.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Zatan azıcık tasarrufu olan adamın sığındığı son liman yatırım fonları. Buraları da kurcalayıp leşe çevirirlerse yazık olur. Sadece vergi anlamında demiyorum. Yok hisse fonlar her hisseyi alamayacak, yok şunu bilmemne yapamayacak falan diye.
    Bütün kalbimle söylüyorum, yapacağı her düzenleme, istisnasız her düzenleme zararımıza olacaktır. Dese ki her günkü getiriye biraz da devlet katkı verecek, yarın bin tane üründe vergi artırılıp dengelenecek. Dese ki yatırım fonu alana zarf içinde altın dağıtacağız, o altın başınıza bela olur.
    Hisse fonların volatilitesini azaltmak diye mis gibi kılıfa sokulup, getirileri kuşa dönebilir. türev yapamaz diyebilir, bir sürü şey diyebilir. Ben açıkçası yatırım fonu ile ilgili bir tweet görünce kamu otoritesinden , bilmemne başkanı , bilmemne müdüründen, nefesim kesilerek korkarak okuyorum.

en son ppf'lere güya yatırımcıyı korumak için mevzuatına minik bir dokunuş yaptılar, mevduatı yakalayamaz oldu hepsi.
    Evet haklısınız, benimde tecrübelerim bu yönde. Bireysel emeklilik sisteminde 2013 te vergi avantajını kaldırdılar, devlet katkısı getirdiler. Daha öncesinde bes'e ödenen katkıların vergi avantajı ile direkt maaşta etkisi hissediliyordu. Değişiklik ile, katkı veriyorlar ama katkıyı elde edebilmek için, bekleme şartı getirildi, ayrıca katkıyı yönetmenize izin vermiyorlar.

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...eyecek-1645353

Sayfa 335/1002 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •