Sayfa 337/417 İlkİlk ... 237287327335336337338339347387 ... SonSon
Arama sonucu : 3329 madde; 2,689 - 2,696 arası.

Konu: MERKO - Merko Gıda

Bazen daha fazla olur
     Alıntı Originally Posted by dide Yazıyı Oku
    Evet ama burada o 1 liralık hisseyi almak için elinizde fazla hisse olması gerekir. Fiyat yukarıda olursa 1 liralık hisseyi daha az alırsın.Dusunun hisse 10 lira olsun, 10 liralık hisseyi ruchanda 1 lira olarak alacaksınız,buna kim hayır der ki? Eğer ruchanlar satilmazsa 1 liradan patron gelir hisseleri alır ve daha önce atıyorum yüzde 18 ine sahip olduğu sirkete yuzde 80 sahip olur.
    Ayrica merko gerçekten iyi bir şirkettir, bu bedelli ile zaten düzlüğe çıkacaktır, bu da ayrıca ivme katar diye düşünüyorum.

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yıkıldığı zaman altından kalkabileceğin hayaller kur. İnsanların seni yarı yolda bırakma ihtimalini unutma.'

Yüzde 1000 sermaye azaltmadan olsaydı bugün alım fırsatı vermezdi
     Alıntı Originally Posted by dide Yazıyı Oku
    Teşekkürler. 1 liraya hisse almak için bölünmeden önce elinizdeki hisse miktarı çok önemli. Bu da şu anki hisseleri değerli kılıyor. Bu hikaye bayağı uzun sürer.

Yıkıldığı zaman altından kalkabileceğin hayaller kur. İnsanların seni yarı yolda bırakma ihtimalini unutma.'

3. Sermaye azaltarak önceki yıl borçlarını da sıfırlayacak.Takas dağınık, bu şekilde kitlemesi çok normaldi dün ve bugün.
    Ayrıca ürün çeşitliliğine gideceğine açıklamış, bu yatırım yapacak demektir. Her yönüyle hikayesi çok güzel,prim yapmamış, fabrikasını satsa belki bu piyasa fiyatından fazla eder..
     Alıntı Originally Posted by mavideniz000 Yazıyı Oku
    Yüzde 1000 sermaye azaltmadan olsaydı bugün alım fırsatı vermezdi

Son düzenleme : dide; 03-09-2020 saat: 20:31.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. Mavideniz de gelmiş. Kent grubu burada. Bir sasa eksik Bölünmeyi rüçhanı şimdiden kafaya takmayalım. Süreç uzun. 2 ayı var. Ama önümüzdeki dönem merko için hareketli bir dönem kuşkusuz. Bolca kap da gelecektir.

Alıntı Originally Posted by serdarkazanci Yazıyı Oku
    Sn.muhtar63,
    Kim almis kim satmış cok onemli değil
    Merkoda yatirimim yok
    Sadece koskoca sirketin bu duruma dusmesine üzülüyorum
    Benim ki dostlara uyarı
    Bilancoya iyi bakın
    Mali tablolarda duzelme olursa umut vardır
    Güya adamın Merko da yatırımı yoktu ve gelip Merkonun sayfasında yorum yapmıştı, bende safım ve etkisinde kaldım ne yazık ki, bu adam BİR...
    Dyoby da da Terzico denen bir zat 3.5 lardan aldığım dyo ları her saat başı yazdığı olumsuz yorumları sayesinde 3.5 civarında aldığım malı bana 2.90 lardan sattırmıştı. Sonra dyoby 7.5 tl ye kadar gitmişti. Bu iki şahsa hakkımı helal etmiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ayfongarahisar
    Gönderi
    2,181
    Elimde taşıyamadıgım içinyorum yapmıyorum :D gir-cık yapıom hissede bedellisi şok etkisi yarattı türkiye de işlenmiş domates sektörünün%75 sahip bir firma
    YATIRIM YAPMAK İNCE BİR ARAŞTIRMA İSTER İNSANLARIN DEDİKLERİNE KULAK ASMAYACAKSIN...
    ELİNDE OLANLARA BOL KAZANÇLAR DİLERİMM
    Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir...
    Namık Kemal

7.  Alıntı Originally Posted by Baybo Bey Yazıyı Oku
    Basit olarak anlatıyorum. Farazi rakamlar da koyuyorum ki daha rahat anlaşılsın.
    1000 hisseniz olsun. Fiyatı da 2 lira olsun. Bölünmeden önce diyelim ki şu an 2,15 merko. Ancak düz olsun diye 2 lira diyorum.
    Yüzde 89 hisse sermayesini düşürüyorsa 1000 lotunuz 110 lota düşer. Bu arada hissenin fiyTı da 2 liradan 18,18 liraya çıkar. Yani 1000 tane 2 liradan kapıdınız varken bu sefer 110 tane 18,18 liralık merkonuz olur. Bundan sonra da yüzde 1000 bedelli sermaye artırımı yapacak yani 110 hisse üzerinden 1100 lira daha bedelli ödersiniz. Son durumda 66 milyon sermaye üzerinden hisse fiyatı (18,18x0,11+1,1)/1,21 = 2,56 yani sonuçta 1100 tane 2,56 liralık merko hisseniz olur. Tüm hesapları 2 lira üzerinden hesapladık. Bölünmeden önce merko kaç liraysa ona göre yeni hesaplama yapılır. Başlangıçtaki 1000 lotunuz 1210 lot olmuş olur. Başlangıçta örnek olarak verdiğimiz 2 liralık kağıdınız da 2,56 lira olur. Toplamda 1000 lot mevcut hisseleriniz için 1100 lira yaklaşık bedelli parası ödersiniz. En sonda 1000 hisseniz 1210 a çıkarken hisse bedeli de 2,56 lira olur.
    kardeş sen bedelliye katılıp da parasını ödedikten sonraki hisse maliyetini yazmışssın 2,56 diye. Ben bölünerek güne başladığı anki baz fiyat kaç olacak diye sormuştum. senin hesabına göre 2 lira olarak baz alalım.. 1000 lotun evet 110 lota düşer.. Ama hisse fiytı 2 liradan 18 liraya çıkmaz.. Ayrıca 110 tane 18,18 liralık merkonuz olur şeklinde yazmışssınız bu hesabınız da yanllış, 224 liralık merkonuz olur onu da izah edeyim..Senin elinde 1000 lot 110 lota düşe ve 1100 lot da rüchan gelir hesabına bölündüğü gün.. baz fiyat, da önce sermaye azaltımı eş zamanlı da sermaye artırımı olacağı için fiyat ( hise fiyatını 2 lira kabul ediyorum) önce, 0,224 Tl ve ardından 0,224 x 10 =2,24 lira baz fiyat şeklinde olur. rüchan fiyatı da 1,61 olur.. Elinde bölünmeden sonra 110 lotun olmuştu baz fiyat da 2,24 oldu. 110 adet hisse x 2,24 = 224 TL'lik hissen oldu. 1100 adet rüchan x 1,61 =1771 lira da ksuratlarla beraber 1176 lira var.. sen Bölünme olduğu gün 224 lira hissen ve kusuratlarla birlkte 1776 liralık da rüchanın olur ikisini topladığın zaman zaten 2000 liralık portföyüne ulaşırsın. Bu rüchanı da diyelimki bedelliye katılmak istemiyorsun, bölünmenin olduğu gün o gün 1,61 den satarsan 1776 lira elde edersin ve 1776 lira karşılığında 1776 / 2,24 = 792 adet hise alırsın.. 110 adet de hissen vardı . toplamda 892 adet hisse senedin olur.. sağlaması da 892 *2,24 baz fiyat = 1998 lira kusuratlrla 2000 liraya ulaşırsın. Zaten bölünmeden önceki gün hiiseni satsan 2000 lira para olur cebinde ve bölündüğü gün bölünmüş fiyatla da alsan aynı şey, 892 adet senedin olur. Yok ben rüchanımı satmak istemiyorum bedelliye katılmak istiyorsan da 1100 adet rüchan için 1100 lira para ödersin . 110 lotun vardı 1100 lot da parasını ödedikten sonra senedin olur toplamda 1210 adet senedin olur. önceden zaten 2000 liralık senedin vardı. 2000 lira ödemiştin yani bu senetler için.. Bir de şimdi 1100 lira daha ödedin. toplamda cebinden 3100 lira çıkmış oldu ve karşılığında da toplamd 1210 adet senedin oldu. 3100 lira / 1210 adet = 2,56 lira da sana olan maliyetiidir . hissenin baz fiyatı değidir bu . özetle , hissenin 2liradan bölüneceği üzerine hesap yaptık. Bu hesapla 110 adet hissen 1100 adet rüchanın olur Hisse baz fiyat 2,24 olur . hesaba gelen rüchanların da baz fiyatı 1,61 olur. Bölünmeye katılırsanız da hissenin size olan maliyeti 2,56 olur. Rüchan pazarı kapanıp da rüchanlar hisseye dönüştüğü gün, hisse fiyatı 2,56 üzerinde işlem yaparsa misal 3 lira olursa siz iyi ki bedelliye katıldım dersiniz, rüchanlar hisse dönüştüğü gün de fiyat 2,20 lerde geziyorsa maliyetiniz 2,56 olacağı için bedelliye para yatırdık bir de zarar ettik dersiniz. Olay bu.. Uzun oldu ama ypacak bişey yok.
    Son düzenleme : TURKISHSFORCES; 04-09-2020 saat: 08:23.
    Toprağımızın Üstünde Şerefsiz Yaşamaktansa,Toprağın Altında Yatmayı ŞEREF Sayarız...

8. Bilmeyenler için Mayıs sonundaki bir haber.
     Alıntı Originally Posted by Aydınefesi Yazıyı Oku
    KAP :29/05/2020
    ====
    Şirketimiz ile Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi Aş.arasında 2020 yılı üretim sezondundan başlayarak 2021 ve 2022 üretim sezonlarında her yıl en az 5000 ton bitmiş ürün olmak üzere 3 yıllık fason üretim sözleşmesi imzalanmıştır.
    UNQUOTE
    ======
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 337/417 İlkİlk ... 237287327335336337338339347387 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •