Originally Posted by
hkm
Genelde ortalama yapım maliyetleri 4 yıllık kira bedeli.Manisa şehir hastanesi için 2 yıllık kira bedeli,hatırladığım kadarı ile ankaradakiler 4 veya 5 yıllık kira bedelleri ile yapıldı.Sözleşmeler 25 yıllık,hastane kendini kira ile en fazla 5 yılda amorti ediyor gerisi çocuklara torunlara atılan kazık.Bize atılan kısmını saymıyorum biz alışkınız.
Ülkede bunlardan habersiz o kadar çok andavallı var ki. Bizzat kendi teyzem, 3-4 ay önce özel hastanede 17 bin TL ameliyat + 3 bin TL civarı diğer tahliller vb için para vererek fıtık ameliyatı oldu. Bu para onun yaklaşık 1 yıllık emekli maaşı toplamı kadar. Dün misafirliğe gelmişlerdi, " Allah deyyibten razı olsun, her tarafa hastane yaptı, insanlara parasız bakıyorlar" diyor. Çıldırmamak elde değil, madem o kadar bedava bakılıyor niye gidip özel hastaneye 20 bin TL verdin, olsaydın ya devlette ameliyatını diyecem, yaşlı birşey diyemiyorum, tanrı gibi görüyor malum şahısı....Bunlar oy kullanıyor...Dağdaki çobanla benim oyum bir mi olayı...Maalesef bir...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri