Sayfa 939/1001 İlkİlk ... 439839889929937938939940941949989 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,505 - 7,512 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1. İstanbul da ben kızılay ın hastaneleri var özelden ucuz, devletten pahalı. aynı gün içinde pek fazla beklemeden kan , idrar,doppler ve tomografi işlerini halletmiştim.Tabii tam teşeküllü değiller ama aynı şey için göztepe ssk sadece tomografiye 9-10 saat bekliyorsun.

2. Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Geçen birisi sıvı sabun çok pahalandı demişti .

Ben pazartesi günü alışveriş yaptım

6 tane sıvı sabun 4 er lt

1 tane 4 lü katı sabun

1 tane 4 lü cola 1 lt

1 tane 1 lt hakiki zeytinyağ

Toplam Kargo poşet dahil 60 TL

Sonuçta aynı şeyleri başka yerden tek tek alsam çok daha pahalıya gelirdi orası ayrı tabi

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. bir konuda düşüncelerinizi almak isterim.sizce zorunlu karşılıklar kaça yükseltildiğinde şirketler ve millet bankadaki dolarların yerine fizike ye eksen değişikliği boyutunda geçiş yapma ivmesini geri dönülmez boyutta arttırır.

Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Merhaba Reha bey,
    Hastane dışındaki konular için haklısınız, üstelik abartılı garantilerin olduğu projeler var. Bunlar milleti soyuyor.
    Hastaneler için ise sanılanın aksine bir hasta garantisi yoktur. Konu biraz detaylı, uzun biraz.
    Ancak hastaneler için sıkıntı şudur; 1. Bizim gibi bir ülkede, 25 yıl döviz riski içeren bir sözleşme uygun değildir, sonuçta hükümete ve şirkete birşey olmaz olan millete olur. Paralar heba olur, astarı yüzünü geçer. 2. Hastaneler çok kötü planlanmıştır. Herşeyin bir maliyeti olduğu gözardı edilerek şirketten gereksiz birsürü şey istenmiş, sonuçta da fatura önlerine konmuştur. 3. Şirketlerin kar marjı da çok yüksektir. Devlette artık liyakat kalmadığından bu hesapları irdeleyebilecek kadro da irade de yoktur. Millet kazıklanmıştır. 4. Devlette böyle büyük ve kapasiteli hastaneleri yönetebilecek kapasite ve kaynak yoktur. vs. vs. bu liste uzar gider. Velhasıl, fizıbıl ve faydalı olabilecek bir proje, kötü niyet ve beceriksizlik ile birleşince marjinal faydalı ve hiç fizıbıl olmayan projelere dönüşmüştür. Tipik bir ortadoğu manzarası.
    Saygılar,
    Yıllık dolarla kira garantisi verilmiş bir projede hasta garantisi yoksa bu kira yoldan geçen vatandaştan para alınarak mı ödenecek.Misal oldu ya çok az insan hastalandı o dolarla garanti verilmiş kira ödenmeyecek mi.

Genelde ortalama yapım maliyetleri 4 yıllık kira bedeli.Manisa şehir hastanesi için 2 yıllık kira bedeli,hatırladığım kadarı ile ankaradakiler 4 veya 5 yıllık kira bedelleri ile yapıldı.Sözleşmeler 25 yıllık,hastane kendini kira ile en fazla 5 yılda amorti ediyor gerisi çocuklara torunlara atılan kazık.Bize atılan kısmını saymıyorum biz alışkınız.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Genelde ortalama yapım maliyetleri 4 yıllık kira bedeli.Manisa şehir hastanesi için 2 yıllık kira bedeli,hatırladığım kadarı ile ankaradakiler 4 veya 5 yıllık kira bedelleri ile yapıldı.Sözleşmeler 25 yıllık,hastane kendini kira ile en fazla 5 yılda amorti ediyor gerisi çocuklara torunlara atılan kazık.Bize atılan kısmını saymıyorum biz alışkınız.
    Ülkede bunlardan habersiz o kadar çok andavallı var ki. Bizzat kendi teyzem, 3-4 ay önce özel hastanede 17 bin TL ameliyat + 3 bin TL civarı diğer tahliller vb için para vererek fıtık ameliyatı oldu. Bu para onun yaklaşık 1 yıllık emekli maaşı toplamı kadar. Dün misafirliğe gelmişlerdi, " Allah deyyibten razı olsun, her tarafa hastane yaptı, insanlara parasız bakıyorlar" diyor. Çıldırmamak elde değil, madem o kadar bedava bakılıyor niye gidip özel hastaneye 20 bin TL verdin, olsaydın ya devlette ameliyatını diyecem, yaşlı birşey diyemiyorum, tanrı gibi görüyor malum şahısı....Bunlar oy kullanıyor...Dağdaki çobanla benim oyum bir mi olayı...Maalesef bir...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. https://m.haberturk.com/altin-ve-gum...793094-ekonomi
    Altın ve gümüşe devlet hakkı getirlmiş bu ne ki anlamadım?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,120
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    https://m.haberturk.com/altin-ve-gum...793094-ekonomi
    Altın ve gümüşe devlet hakkı getirlmiş bu ne ki anlamadım?
    Yani servetine ortak oluyor,öncedende servet vergisi çıkarmadlarmı,tepki gelince geri çekmişlerdi,80 yılında 70 cente muhtaç kalan ülke şu an ondan bile kötü,hiç olmazsa 0 zaman devletin taşınmazlarına dokunulmamıştı.

Sayfa 939/1001 İlkİlk ... 439839889929937938939940941949989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •