Sayfa 341/1001 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441841 ... SonSon
Arama sonucu : 8004 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: Viop - XXIV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
    pgsus

yakıtı bitmiş uçak gibi süzülüyor şimdilik

Cemil bey illa ucuza alınacak diye birşey yok. Yukardan alıp daha yukardan da satılabilir. Abd de ucuzu bekleyenler microsoft apple yahoo gibi şirketlerin büyük rallylerini bu şekilde kacırmışlar. Tabi orda durum farklı. Bu firmalar lokomatif ürünleri ile piyasayı domine edip seri yükselen marjlar yakalıyor ve piyasa bunları nasıl fiyatlayacağını bilemediği için fiyat şişiyor bazen. Jenerik ürün bazı firmaları kısa dönem zirveye cıkarıyor rakipler piyasaya girince marjlarda en ufak bir oynamada yaptığı o tepeyi 10 sene geçse bile göremiyor. Mesela herkezin bildiği crox telli firması. Abdli yatırımcılar cok acımasız. şu anda sanırım 18 dolar fiyatı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    cml dikkate alırsan eğer.

x30 hisselerinde tepeden %50 düştükten sonra aşağı doğru kademeli alım için fiyat tespiti yapan sorgu modülümün şu andaki sonuçlarını vereyim.

hem kademeli biriktirmek hem temettü getirisi için alım yapıp üzerine yatmak için.

ister değerlendirin resmi bir kenarda takibe alın ,ister tabloyu pazartesi sabahı unutun gitsin.

not . hisselerle kendim ilgilenmiyorum.

Elinize sağlık, bu topikte ciddi anlamda sadece hisse taşıyan arkadaşlar var,
    aşağı yönlü bir şey söyleyince kızıyorlar da, burası iki yönlü ve süre 5 dk
    bana da hisse taşımak çok eziyet geliyor, ayrıca büyük miktar para ayırmak gerekiyor,
    küçük portföyle viob daha mantıklı geliyor, büyük portföyde aynen kademeli almak ve vadelere yayarak
    almak en mantıklı ve az stresli olan yatırım bence, elinize sağlık,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
     Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    Cemil bey illa ucuza alınacak diye birşey yok. Yukardan alıp daha yukardan da satılabilir. Abd de ucuzu bekleyenler microsoft apple yahoo gibi şirketlerin büyük rallylerini bu şekilde kacırmışlar. Tabi orda durum farklı. Bu firmalar lokomatif ürünleri ile piyasayı domine edip seri yükselen marjlar yakalıyor ve piyasa bunları nasıl fiyatlayacağını bilemediği için fiyat şişiyor bazen. Jenerik ürün bazı firmaları kısa dönem zirveye cıkarıyor rakipler piyasaya girince marjlarda en ufak bir oynamada yaptığı o tepeyi 10 sene geçse bile göremiyor. Mesela herkezin bildiği crox telli firması. Abdli yatırımcılar cok acımasız. şu anda sanırım 18 dolar fiyatı.

Haklısınız, eski fiyatla kent 300 lerden koptuğunda 1000 leri görür diye grafikte gördüm
    gitti 2700 lere, sırf meraktan seyrettim ama ne aldım, ne de alırım
    elimde 1 tane doaş, 10 tane petkim, 1 tane kchol, 0.23 dohol, 0.50 isctr var
    küsüratlı olanlar 2009 dan kalan satamadıklarım, doaş la petkim de bir arkadaşıma
    nasıl hisse alınır diye gösterirken almıştım, şimdilik hisse taşımaya hiç niyetim yok
    fiyat ne kadar çıkarsa çıksın, endeks 50.000-60.000 aralığına gelirse temettü emekliliği
    için belki belli başlı 3-5 senet yüklü alım yapabilirim,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,165
     Alıntı Originally Posted by cml Yazıyı Oku
    Elinize sağlık, bu topikte ciddi anlamda sadece hisse taşıyan arkadaşlar var,
    aşağı yönlü bir şey söyleyince kızıyorlar da, burası iki yönlü ve süre 5 dk
    bana da hisse taşımak çok eziyet geliyor, ayrıca büyük miktar para ayırmak gerekiyor,
    küçük portföyle viob daha mantıklı geliyor, büyük portföyde aynen kademeli almak ve vadelere yayarak
    almak en mantıklı ve az stresli olan yatırım bence, elinize sağlık,
    biraz görsellik katayım dedim, renklendirme yaptım.

iyi geceler

Bear_Bull
    @BearBull26

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
    ford

bunu da 60 larda 30 lara gelir demiştim ama gitti 80 e
    yine de 30 almak için güzel rakam

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    biraz görsellik katayım dedim, renklendirme yaptım.

iyi geceler

elinize sağlık,

4 tanesi kademeli alım için güzel fırsat veriyor, diğerleri için kademeli alım için beklenebilir,
    tabi şöyle bir şeyde var onu da atlamamak lazım, bist 30 senetlerin çoğu 2016-2018 den sonra
    yerinde saydı veya geri geldi, dolar bazlı baktığımızda nerdeyse hepsi ucuz son 5 sene ortalamalarında

Cemil bey ben genellikle viop dan işlem yapıyorum en azından ordaki hisseler teknik temel az cok uyuyor ama şöyle bir problem var ne yazık kı bazı tahtalar cok sığ . Mesela tofaş ve froto . Froto dan 10 sözleşme satsak 6 kademe düşüyor. Büyük teminat ile düşüşlerden faydalanamiyoruz bazı tahtalarda . Ben herkeze yön tahininin kolay olduğu zamanlarda (98 bin dönüşü gibi veya tepe pivot kırımları ) viop u öneriyorum. Ama gel görki utanılacak kadar cok sığ tahtalar var .

Sayfa 341/1001 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441841 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •