endeks yürüyo diye kimsenin sesi cikmio ama yesil sogana bakin
Teşekkür ederim. Siz istemiştiniz karşılaştırma sonuçlarını. Birkaç post üstte YAY alacağınızı okudum. Bence bunun yerine dediğim gibi yapabiliyorsanız AFA+AFT yok tek fon lazımsa ikisinden birini seçebilirsiniz. YAY'ın hem yıllık ücreti bu fonlardan daha yüksek hem fon yönetiminde bence öncelikle Akportföy (her ne kadar bankası borsada çöp olsa da) sonrasında İşportföy çok daha başarılı diğerlerine nazaran.
Üstadım AFS gelişen ülkeler pazarı. Gelişen ülkeler konusunda ben bizim de gelişen bir ülke olduğumuz için bizim borsamıza kendim yatırımımın bir kısmıyla bulunuyorum. O yüzden kendi portföyüm için gereksiz görüyorum. Ama sizin borsada yatımızın yoksa eğer tabiki AFS'yi de tercih edebilirsiniz. Hatta size TKF'yi de önerebilirim. Bunların dışında ileride AFV'yi düşünüyorum Avrupa şirketleri hisseleri. Şimdilik sadece aklımın bir kenarında.
Hocam GUH'a ayrıntılı bakmadım fakat içeriği BYF'larından oluşuyor gördüğüm kadarıyla. Birincisi zaten AFT teknoloji ağırlıklı olduğu için portföyü teknoloji bazlı şişirmek istemem. İkincisi kendim Garanti bankası müşterisi olmama rağmen Garanti'nin fon yönetimini hiç başarılı bulmuyorum. En basit fon olan altın fonlarında bile getiri sıralamasında sonlarda. Eurobond için aslında ilk GPA düşünüyordum gerek olduğunda fonu anında nakde çevirebilme avantajından dolayı ama sonra vazgeçtim. İşportföy'ün fonları daha başarılı.
Focabeyi ustadimiza itibar puani verelim lutfen
Kendilerine bu kadar emek verdigi icin tesekkur ederiz
Yer İmleri