endeks yürüyo diye kimsenin sesi cikmio ama yesil sogana bakin
Teþekkür ederim. Siz istemiþtiniz karþýlaþtýrma sonuçlarýný. Birkaç post üstte YAY alacaðýnýzý okudum. Bence bunun yerine dediðim gibi yapabiliyorsanýz AFA+AFT yok tek fon lazýmsa ikisinden birini seçebilirsiniz. YAY'ýn hem yýllýk ücreti bu fonlardan daha yüksek hem fon yönetiminde bence öncelikle Akportföy (her ne kadar bankasý borsada çöp olsa da) sonrasýnda Ýþportföy çok daha baþarýlý diðerlerine nazaran.
Üstadým AFS geliþen ülkeler pazarý. Geliþen ülkeler konusunda ben bizim de geliþen bir ülke olduðumuz için bizim borsamýza kendim yatýrýmýmýn bir kýsmýyla bulunuyorum. O yüzden kendi portföyüm için gereksiz görüyorum. Ama sizin borsada yatýmýzýn yoksa eðer tabiki AFS'yi de tercih edebilirsiniz. Hatta size TKF'yi de önerebilirim. Bunlarýn dýþýnda ileride AFV'yi düþünüyorum Avrupa þirketleri hisseleri. Þimdilik sadece aklýmýn bir kenarýnda.
Hocam GUH'a ayrýntýlý bakmadým fakat içeriði BYF'larýndan oluþuyor gördüðüm kadarýyla. Birincisi zaten AFT teknoloji aðýrlýklý olduðu için portföyü teknoloji bazlý þiþirmek istemem. Ýkincisi kendim Garanti bankasý müþterisi olmama raðmen Garanti'nin fon yönetimini hiç baþarýlý bulmuyorum. En basit fon olan altýn fonlarýnda bile getiri sýralamasýnda sonlarda. Eurobond için aslýnda ilk GPA düþünüyordum gerek olduðunda fonu anýnda nakde çevirebilme avantajýndan dolayý ama sonra vazgeçtim. Ýþportföy'ün fonlarý daha baþarýlý.
Focabeyi ustadimiza itibar puani verelim lutfen
Kendilerine bu kadar emek verdigi icin tesekkur ederiz
Yer Ýmleri