Sayfa 178/925 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon
Arama sonucu : 7395 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    2017 çalışan sayısı 45 .... 2020 sonuları çalışan ayısı neredeyse 150 yani 3 kat artış var
    2007 yılındaki haberden medet umacak kadar "desperate" bir duruma düştüysek işler vahim demektir. (desperate: çaresizlik içinde olmak, bundan dolayı gözün bir şeyi görmeyecek duruma gelmesi)

Yine de Kront'un kurulmasından 1 ay sonraki bu ropörtajda ilginç detaylar var. Mesela:

"Kron'da yıllık ciro hedefiniz ne?

- Bu yıl sonunda 50 çalışan ve 1 milyon 250 bin dolar ciro hedefliyoruz. Yarım yıl geçirmiş olacağız. 2008 hedefimiz ise 100 çalışan, 9 milyon 375 bin dolar ciro. 2008'de yıllık ciromuzun kişi başı 125 bin dolar olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz."

2008 hedefimiz 9 milyon 375bin dolar demiş, 2019'da yakalamışız bu hedefi.. hahahaaha...
    Çalışan sayımız 2016'da 50 küsürdü..

Şaka yapıyorum tabi, dolar fiyatı o zamanlar 2 liranın altındaydı.. Ama dolar olarak ciro artışı olmadığını da gözardı edemeyiz. İhracatın artışı ile beraber bu yerinde sayma bitecektir inşallah. 2008 cirosunu bilmiyorum ama 1 senede 8 kat ciro artışı hedefi olan bir patronumuz olduğuna dikkat çekerim..(büyük ihtimal yazılım satın almalarla büyüme planı vardı ama bütçe yetmemiş olabilir)

Dolayısı ile 5 senelik hedeflerde temkinli olmak lazım. Bakın, %40 ortak olan kurucu Ahmet Bey bile hisseden ayrılmış.

Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    2007 yılındaki haberden medet umacak kadar "desperate" bir duruma düştüysek işler vahim demektir. (desperate: çaresizlik içinde olmak, bundan dolayı gözün bir şeyi görmeyecek duruma gelmesi)

Yine de Kront'un kurulmasından 1 ay sonraki bu ropörtajda ilginç detaylar var. Mesela:

"Kron'da yıllık ciro hedefiniz ne?

- Bu yıl sonunda 50 çalışan ve 1 milyon 250 bin dolar ciro hedefliyoruz. Yarım yıl geçirmiş olacağız. 2008 hedefimiz ise 100 çalışan, 9 milyon 375 bin dolar ciro. 2008'de yıllık ciromuzun kişi başı 125 bin dolar olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz."

2008 hedefimiz 9 milyon 375bin dolar demiş, 2019'da yakalamışız bu hedefi.. hahahaaha...
    Çalışan sayımız 2016'da 50 küsürdü..

Şaka yapıyorum tabi, dolar fiyatı o zamanlar 2 liranın altındaydı.. Ama dolar olarak ciro artışı olmadığını da gözardı edemeyiz. İhracatın artışı ile beraber bu yerinde sayma bitecektir inşallah. 2008 cirosunu bilmiyorum ama 1 senede 8 kat ciro artışı hedefi olan bir patronumuz olduğuna dikkat çekerim..(büyük ihtimal yazılım satın almalarla büyüme planı vardı ama bütçe yetmemiş olabilir)

Dolayısı ile 5 senelik hedeflerde temkinli olmak lazım. Bakın, %40 ortak olan kurucu Ahmet Bey bile hisseden ayrılmış.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    .................................................. .........
    Son düzenleme : lionnes; 10-09-2020 saat: 00:53.

3. Keşke full portfolyö ile girdiğimiz bütün hisselerde beklentiler hemen satın alınsa, çıktığımızda da diğer girdiğimiz hisseler de beklentiler gerçekleşse..de dışarıda iken gece gündüz kötüleme ve içeride iken alakalı alakasız her yazının altına aynı beklentileri yazma zorunluluğu hissedilmese...

elim varmadı yazmaya...vicdanım razı gelmedi...çıktığımızda düşse demeye..hadi girdiğinde översin anlarım ama hisseden çıkmışsın, belki başka hisseye girmişsin, neden hisse 8-10 aralığında zaten yeterince düşükken, durmadan kötüleyip daha da düşürmeye çalışırsın...evet, ben hala orada kaldım..sen burada gece gündüz Kront şöyle güzel desen, bana 2 sene boyunce çektirdiklerini unutturmuyor...kimse kusura bakmasın, o kadar unutkan ya da o kadar affedici olamıyorum

istediğin kadar sen hatırlatma yapanları, farklı yazıları "yok sayıp", görmezden gelip devam etsen de..

4. ee demek ki birileri sattı hisseyi de kendileri şu an dışarda başka hisselerde ve bu hisse yükselmesin istiyorr..

oyle dünya yok arkadaş

5. sana izah verecek değilim , 3 sene boyunca neler çektirdi yatırımcısına tabi ki isyan edip yazacağım.. bak bak nasıl diyor hisseyi düşürmekmiş amacım ... sen git kumda oyna

tabi zoruna gitti bu kadar bilgi vermem çünkü yükselmesin istiyorsun hisse de sonra alabilesin çünkü şu an başka hiselerdesin ağırlık olarak belki az bi şey bıraktın di mi krontta ?

6. Kron bu sene gartner , forrester ,kuppinger cole raporlarına girdi ,

covid19 ile artan Pam önemi

150 çalışan

ve de ortaklık ve satınallma beklentileri...

Bir ek daha ekleyeyim ..

yıllık arge ve pazarlm satışlarının yüzde70 inin oluşturuyor...

( 2018,2019, 2020. 2021 , arge ve pazarlama yani yatırım 130 milyon tl olacak toplamda)

Kurucu Ahmet bey zamanında arge ve pazarlama yani yatırımlar ne kadardı peki

2009 yılında pazarlama 1 milyon tl arge SIFIRdı.... yani şu an yıllık 40 kat daha fazla arge ve pazarlama harcnıyor 2009 yılına göre

söyleyeccceklerim bu kadar

( sana ne bilgi vereceğim arkadaş , buraya yazıyorum tekrardan ... Sen diğer hisseleri satana kadar da inşllah kron sana alım fırsatı vermez

7.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    sana izah verecek değilim , 3 sene boyunca neler çektirdi yatırımcısına tabi ki isyan edip yazacağım.. bak bak nasıl diyor hisseyi düşürmekmiş amacım ... sen git kumda oyna

tabi zoruna gitti bu kadar bilgi vermem çünkü yükselmesin istiyorsun hisse de sonra alabilesin çünkü şu an başka hiselerdesin ağırlık olarak belki az bi şey bıraktın di mi krontta ?
    Komik..Daha geçen yazdım fulledim tekrar diye, hatta lotum arttı dedim..

Velev ki azalaltmış olsaydım bile, bu benim yazımın altına alakasız şeyler yazmanı gerektirmez. Ben ne yazmışııımmm, sen altına ne yazmışsın.. Bari alıntılamadan yaz.. Ben demişim ki, adamın 13 sene önce verdiği 1 yıl sonrası için hedef, ancak şimdi tutmuş...radikal büyüme hedefleri veriyor olabilir.. Bu dediğimi eleştirebilirsin, yanlış çıkarım yapmış olabilirim ama altına ileride güzel şeyler olacak yazarsan ne alaka derler..

Diğer taraftan, yatırımcısına çektirdi evet doğru, ve sen o çektirdiği süre boyunca yaramıza tuz bastın..

ytd

8. evet doğru yanlış yaptım hatta fazla abartarak bir çok kere yazdım negatif yazılar ama bunun sebebi o zaman tek hissem kront olmasıydı ve 2-3 sene boyunca zararda olmamdı ve hergün gün zararı görüp yazmamdı.

Yanlış yaptım hatamı kabul ediyorum ama kimseye de hesap vermem.

Sayfa 178/925 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •