Dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır...
Vaka sayısıda ağır hasta sayısıda ölen sayısıda son ayların en yükseği
bir halt olacağı yok.
Diğer şort 72.000 e yükselmesine rağmen aslında günlük işlemde diğer taraf long işlem yapmış. Pasta kafa karıştırıcı olsada pala şortçu yakaladığında yarın yokmuş gibi yukarı sürdüğünden yeterli şortçuyu toplayamamış diye düşünüyorum.
şimdi 1 ay 7.4949 rakamını ezberleriz..
sonra reuters kaynaklı bir haber düşer yine, "merkez şu kadar milyar dolar sattı kuru tutmak için" tadında..
enteresan.. böyle rakamları savunmayın.. komedi.. amatör gibi rakamlar belirliyorlar.. bırakın gitsin.. yuları geniş tutun..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
normal şartlarda gitmesi gerekn rakama zaten yine gidecek..
ama yabancılar açısında durum muhtemelen şu:
"kur 1 ay sonra da gitmesi gereken yere gitse farketmez zira şu anda görece ucuz bir seviyeyi (*) Türk merkez bankası satarak savunmaya çalışıyor.. bırakalım satsınlar..fazla elleşmeyin.. 8 yerine 7.5 dan alırız biz de.. daha iyi.. o esnada borsa işlemlerimizde dolar cinsinden %2-3 ekstra avantaj kazanmış oluruz en az.. abd şartlarında mükemmel (ekstra) getiri.."
(*) görece olarak normal bir alış baskısının işaret edeceği seviyeden daha düşük bir seviye
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Bir saniyede olsa 7.50 görüldü
Yer İmleri