Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 189/1014 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

kentsel dönüşüm mazereti ile emsal artışları yapılmasının ve dönüşümde ev sahiplerinin evlerinin bedavaya yenilenmesinin piyasaya nasıl hasar verdiğini ve sürdürülemez hale getirdiğini defalarca yazdık, aşağıda benzer bir tesbitte bulunan bir inşaatçının demeçleri var.

--------------------- ---------------------------------------------

http://www.hurriyet.com.tr/donusumun...sasti-40463690

ÜLKE genelinde 7 milyondan fazla riskli konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi hedefleniyor. 2012 de başlayan süreç istenilen hızda gitmese de bundan sonra her yıl 500 bin konutun dönüşüme dahil edilmesi bekleniyor. Sürecin hasarlı bölgelerden çok lüks konut bölgelerinde başlamasını eleştiren EYG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ise İstanbul da markalı evlerde fiyat artışlarının da dönüşümden kaynaklandığına dikkat çekti. Dönüşüm mevzuatında değişiklik gerektiğini aksi takdirde sektörde tıkanmalar olacağını belirten Çelik, "Müteahhit 100 daire dönüştürecekse emsal artışı isteyip 200 daire yapıyor. Yüzde 50 pay hak sahiplerine veriliyor. Sonra kira ve taşınma yardımı var. 500 lira kâr yapacaksa ev fiyatını 1000 lira arttıracak, çünkü yarısı hak sahiplerinin. Konut fiyatları dönüşüm projeleri nedeniyle artıyor. Halbuki dönüşümle evler ulaşılabilir olmalı" dedi.
    Son düzenleme : discretus; 31-05-2017 saat: 21:30.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Dev inşaat şirketi bonosunun anapara ödemesini gerçekleştiremedi
    Varyap Varlıbaşlar 30 milyon TL'lik bononun ana para ödemesini yapamadı

http://www.businessht.com.tr/piyasal...ceklestiremedi
    ekonomi çok iyi...

Bi de son 10-15 yılda inşaata yapılan teşviklerin yarısı üretime verilseydi ülke şuan kat kat iyi konumda idi...
    Ama üretim işinde olan yandaş yok ki!

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Oturduğu arsayı önce ali'den veli'den, sonra da bağlı olduğu belediyeden toplamda iki kez satın almış kişileri halen hırsız ilan edenler var ya, ben daha ne diyeyim.

"Görmek istemeyen" kadar kör bir insan yoktur şu dünyada.

Kaldı ki 70'lerde aldığı arsayı 90'larda belediyeden tekrar satın alıp 2000'lerde 40-50 bin liraya satan da var. Bu adam mı zengin oldu şimdi?
    Yoksa 2000'lerde o arsayı 40-50 bin liraya satın alıp, imar planı sonrası 2010'da 600-700 bin liraya satan mı?

2000'lerde o arsayı 40-50 bin liraya siz (yasal olarak tapusuyla) satın almış olsaydınız, arsanın tüm kaymağını siz yiyecektiniz.

Ama şimdi kalkıp kimse "ben zamanında satın almadım, geleceği göremedim, şimdi başkasının rant elde etmesi bana dokunuyor" demez tabi.
    Varsa yoksa "vurun abalıya"..
    Son düzenleme : djoz; 01-06-2017 saat: 00:03.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    ...
    2000'lerde o arsayı 40-50 bin liraya siz (yasal olarak tapusuyla) satın almış olsaydınız, arsanın tüm kaymağını siz yiyecektiniz...
    Satılık mıydı?
    Aslında Hayır. Belediye adamı çıkarıp kötü imajı vermektense gel şu parayı ver tapunu al dedi.
    Yoksa şu arsayı satıyorum isteyen gelsin alsın deseydi o gecekonducu adama kalmazdı orası...

Bir de bu gecekonducu adam o kadar zahmete gireceği yerde gidip bi ev kiralamayı neden seçmedi?
    Bir iki yıllık kira parasına ev ve arsa sahibi oldu çünkü. Öyle olacağını da biliyordu.
    Satılık

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Oturduğu arsayı önce ali'den veli'den, sonra da bağlı olduğu belediyeden toplamda iki kez satın almış kişileri halen hırsız ilan edenler var ya, ben daha ne diyeyim.

Kaldı ki 70'lerde aldığı arsayı 90'larda belediyeden tekrar satın alıp 2000'lerde 40-50 bin liraya satan da var. Bu adam mı zengin oldu şimdi?
    Yoksa 2000'lerde o arsayı 40-50 bin liraya satın alıp, imar planı sonrası 2010'da 600-700 bin liraya satan mı?

2000'lerde o arsayı 40-50 bin liraya siz (yasal olarak tapusuyla) satın almış olsaydınız, arsanın tüm kaymağını siz yiyecektiniz.

Ama şimdi kalkıp kimse "ben zamanında satın almadım, geleceği göremedim, şimdi başkasının rant elde etmesi bana dokunuyor" demez tabi.

Hırsız olup bir de mağdur olmak en alttan en tepeye kadar her yeri ele geçirmiş durumda. 70lerde devletin yada şahısların arsasına birkaç aylık kira parasını ali veli diye birilerine verip çök, 90larda belediyedeki diğer hırsızlar senden oy almak için birkaç aylık kira parasına o arsayı sana satsınlar ama gene sen mağdursun. Yok ya. Abicim istediğin kadar kendini mağdur yada abalı diye göstermeye çalış, bu şekilde mal mülk edindiysen HIRSIZSIN. Devir hırsızların devri olabilir ama bu yapılanın hırsızlık olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Oturduğu arsayı önce ali'den veli'den, sonra da bağlı olduğu belediyeden toplamda iki kez satın almış kişileri halen hırsız ilan edenler var ya, ben daha ne diyeyim.

Halen gaspı savunuyorsunuz ya şaşıyorum.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku

Bence bu gruba yaşadıkları mağduriyet nedeniyle devlet birer daire hediye etmelidir. Ancak kurtarır! İnsanın okuyunca içi parçalanıyor :_(

Dev inşaat şirketi bonosunun anapara ödemesini gerçekleştiremedi
    Varyap Varlıbaşlar 30 milyon TL'lik bononun ana para ödemesini yapamadı

http://www.businessht.com.tr/piyasal...ceklestiremedi

İlla beton diyenler bu aralar bari projeden ev almasınlar . Fİ yapıyla ses vermeye başlayan çatırdamalar, sarphan ile devam edip şimdi de varyap`a sıçramışsa yandı gülüm keten helva, ister inanın ister inanmayın ama beton piyasası sıkıntılı ve sıkıntı artarak devam edecek gibi görünüyor.

Sayfa 189/1014 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •