Originally Posted by
hkm
Sn turnike o işler öyle kolay değil.2 haklı ihtarı çektiniz,adam kirayı yatırdı,üç ay düzenli ödedi sonra gene salladı,gene noter gene ihtar,adam gene ödedi e insanı isterlerse canından bezdirirler.Üstelik akıllı kiracı her yıl bu çakma enflasyon oranında artışını yapar,paranı bankadan yatırır,her ayda düzenli yatırır,hiç ama hiç bir şey yapamazsınız.
-
Enflasyon konusunda haklısınız. Ancak enflasyon oranında kirasını artıran bir kiracımdan elimde uygun şekilde alınmış tahliye taahhütnamesi dahi olsa çıkmasını insani olarak isteyemem.
Ancak icralık olan kiracı masrafları da ödüyor, yani avukatlık ve icra masraflarını da. Ödeyecekse böyle de ödesin
Böyle bir olay başıma geldi, kiracı 4 ay ödemiyor avukata veriyorum, tahsilat yapıyor. Yine ödemiyor yine işlem başlatıyoruz. 2 yıl böyle devam etti. Ben kiralarımı tam olarak avukatım aracılığıyla aldım. İlk verdiğim cüzi bir miktar avans dahi hesabıma iade edilmişti.
Ama adam kiraları ve masrafları ödemese idi avukata çok daha fazla para ödemem gerekecekti ki bu istisnai bir iş oldu, zira birçok durumda hep zarar ettim.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri