Originally Posted by
Dentex Dentex
Harcama miktarım yanıltır, eşimle beraber aylık rutin masrafimiz her şey dahil 5.000TL' yi geçmez. Ekstraları katarsak yılda aya boldugumuzde en fazla 8.000 TL olur. Sermayemin ateşleyici noktası aylık masrafım kadar birikim yapabilmem. Değişken, zaman zaman dövizle kazandığım para sermayemi güzel besliyor. Açıkçası çalışarak para kazanmanın pek mümkün olduğuna inanmıyorum, maaşım hedefime ulaşmak için bir araç gibi. Hedeflerime ulaştığımda mevcut mesleğimden istifa edip özellikle başlarda ekstra gelir beklemeden sırf boş kalmamak için iş açma düşüncem var. İleriki zamanlarda sermayemi özellikle 10mn TL' yi aşması durumunda gayrimenkule kaydırmak ve en azından değerini korumak anlamında emtiaya kaydırmak gibi bir düşüncem var. Oransal olarak 20mnTL hisse senedi yerine 10-10 gibi veya 20-20 gibi... Hayal etmesi güzel tabi bakalım zaman ne gösterecek...
Not: Çocuk faktörünü, eğitim masrafları gibi hususları da düşünerek, esnek hesaplama yaptım ilk yazımda birde. Bizim zamanimizdaki gibi değil malesef dandik ilkokul bile senelik dünyanın parası olmuş.
Yer İmleri