Arama sonucu : 7986 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop - XXV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Gelişmiş ülkeler faiz ve döviz ile ince ayar yaparak ekonomiyi idare ediyor, alt yapılar vs oturmuş.

Yerli sermaye, girişimci ve ondan daha önemlisi yaratıcı çalışan lazım. Olanı bilmeden nasıl yaratıcı olacaksın. Eğitim ezbere değil bil fiil pratiğe dayanmalı.

Şansımız son dönemde imlat sanayinden çok elektronik ve yazılım daha ön plana çıktı, yeni nesil kendi kendini geliştirebilir. Bir sürü açık üniversite var hatta MIT vs de gördüm galiba.

İmalat sanayi hala gözde olsaydı marangozluk, kaynakçılık, döküm, metal işleme vs konularında eğitim ön planda olurdu. Polis, asker ve öğretmen mesleklerinden çok sağlık sektörüne de ilgi arttı gibi o da bir şans.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Gelişmiş ülkeler faiz ve döviz ile ince ayar yaparak ekonomiyi idare ediyor, alt yapılar vs oturmuş.

Yerli sermaye, girişimci ve ondan daha önemlisi yaratıcı çalışan lazım. Olanı bilmeden nasıl yaratıcı olacaksın. Eğitim ezbere değil bil fiil pratiğe dayanmalı.

Şansımız son dönemde imlat sanayinden çok elektronik ve yazılım daha ön plana çıktı, yeni nesil kendi kendini geliştirebilir. Bir sürü açık üniversite var hatta MIT vs de gördüm galiba.

İmalat sanayi hala gözde olsaydı marangozluk, kaynakçılık, döküm, metal işleme vs konularında eğitim ön planda olurdu. Polis, asker ve öğretmen mesleklerinden çok sağlık sektörüne de ilgi arttı gibi o da bir şans.
    Siz hangi ülkeden bahsediyorsunuz?
    Masal mı anlatıyorsunuz? Ninni mi?
    18 milyon işsiz var. Üniversitelilere iş yok. İnşaat mühendisi şoför, bekçi, mimar sekreter işi arıyor.
    Annem doktor olmamı isterdi. 25inci tercihe Karadeniz Tıp yazmıştım. Sevindi zavallım. Halbuki oraya düşme htimalim bile yoktu. Çocuklarım TIP yazmak istese, doktor bıçaklayan, kafasında kaldırım taşı kıranların videosunu seyrettirir vazgeçiririm.
    İzmir'de özel üniversiteden mezun olan doktor yegenim "Amca ben hiç kadavra görmedim" dedi. Vay ona tedavi görmeye gidenin de haline...
    Sizin yazdıklarınız "Damlaya damlaya göl olur hesabı" Adamlar ülkeyi kuruttu. Üstüne de geleceğini ipotek verdi.
    Önceki köprüleri bırak, yeni Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 750 milyon dolar, 16 senede 4 milyar dolar ödenecek yandaş müteahhitlere.
    Hadi teknolojik devrimcilik oynayalım. "Elon Munsk international Tosuncuk- Çiftlikbank TESLA ne güzel"
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •