Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
Banka thy yada koçhol almanın vakti ne zaman gelecek, yada alıp beklemenin vakti ne zaman gelecek. Bireyselden çok genel manada bir swot analizi yapalım. Şimdilik bankalarda kredili günlük alıp satan kademeye açığa long short varanta oynayan sayısı alıp bekleyenden daha çok.

1. Swot analizine çöp hisselerle başlayalım. Son 1 küsür yıldır çöp hisselerde yedik içtik eğlendik, bunlardan birisi sizi yakalarsa bırakmaz, sahibi olursunuz, artık ayrılma vakti yaklaştı.
2. Çöp hisse dediğimiz bilinmeyen yada dolaşımı az olan hisseler, örneğin bir penguen gıda aynı anda twiterde 3-5 üstat denilen kişiler tarafından çizilip servis edilebililiyor ve onun piyasa yada defter değerine veya özellikle fiyat kazancına bakan yok. Abi sistem al verdimi, sat verdimi bakılıyor. Ama 2 liralık senet 6 liraya geldiğinde, aniden enerji boşalması ile sonsuza dek 2 liraya inebilir, tarihde örnekleri çok
3. Yabancı bankalarda çok sattı, azda olsa bankalarda geri alıma geçildi. Bankalar yukarıda anlatılan çöpleri domine eden ana yapı olduğu için bir şekilde onlar olmadan sistem dönmez. Bu da değersizliğin sürdürülebilir olmasını imkansız kılıyor. Para nihayetinde güven arar.
4. Banka diyoruz ama bunu içi dolusu var, içi boşu var. krizin faturasını en az 5 yıl ödeyecek olan halkbank vakıf ve ziraat bankasında bir değerleme görmek hayalden öte gitmez. Endeks eski rakamlarla 130-140 bine gelirse varlık fonu bankalarıda bir iki kademe değerlenir.
5. Akbank topiğine yazıp akbank özelinden bahsetmemek olmaz. Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bir telekom satış hikayesi akbank üzerindeki baskıyı azda olsa açıklayabilir ve banka gibi kurumlar kredi evrdiği şirketleri satın almak istemez. Bir şekilde aldı ise rehabilete ederek satmak isterler. Kar zarar rakamlarına bakıldığında telekom bankalar tarafından rehabilite edildi. Bu durumda telekomu haririye satanlara ve hariri gibi içini boşaltıp kaçanlara kapak olsun. Şahsen bende bankalar aldıktan sonra tüm faturalarımı turkcelden çekerek telekoma geri döndüm. Telekom bu sıralar kaliteli iş yapıyor, verdiği internet paketi son demine kadar doğru ve kullanışlı. Turkcel bu ülkenin sanırım sahibi gibi en büyük soyguncusu olmaya devam edecek. Zaten haram para ile gemi yürümediği için mehmet emin beyazmehmet batmadı mı.
6. Usd kurunda tüm dünya düşerken biz tersine zirve yaptık, ülke olarak daha fazla batırılamayız, TL varlıklar bir süre sonra ilgi çekmeye başlayacaktır. İlk hareket bankalarda görülebilir.
7. En önemlisi ise faiz artışları, ekonominin işleyişi ters yüz edilerek enflasyon sonuç faiz sebep gösterildi, ama bunun doğru olmadığı faiz artışı ile kabul edildi. Daha fazla riske atmamak adına, imf ile görüşmeler, ekonomi yönetimde değişimler dahi görülebilir. Uçunda ülkenin kaybolması var, bunu malaasef ilk günde göremediler, lübnan örneği gibi ülke moratoryum ilan edeceği güne kadar da beklemeyecekler. Çünkü ülkeden bu duruma dur diyecek yeteri kadar muhalif ses ve güçlü bir halk var. Erken olmasada normal secimlerde çok ciddi bir değişim kaçınılmaz. Bu değişim olmadan çözüm yolları aranacaktır.

Özetle aşağıda 4,60 riski var olsa da AKBANK bu analiz ile rahat bir süreç geçirmeyi kısmen garanti edebilir.
Sayın Kızıldağ 6. maddede yazdıklarınızdan şüpheliyim. ''Daha fazla ülkeyi batıramazlar''konusunda şüpheliyim.Tarih sürekli tekerrür etmez. Bu kadar borçluluk, üstüne cari açık, yükselen enflasyon, işsizlik , jeopolitik riskler varken batırırlar mı batırırlar. İktidar hamle yapıyor da desteksiz, uzun vadeli hesap yapmadan sıkışıklıktan kurtulmak için bir o yana bir bu yana savrulup duruyor. Suriye hatası (Türkiye Cumhuriyetinin en büyük dış politik hatası), Libya nerelere varacak belli değil, S-400 hamlesi ekseni değiştiririm tehdidi için iyi hesaplanmadı. Bazı hamlelerin dönüşü zordur ve dönmeye kalkarsanız, sizi iyi hırpalamadan bırakmazlar. Sonuç olarak ülke bir felakete doğru yol alıyor ve zayıf eli olan biziz. Bu durumda ülke IMF'ye muhtaç ama, IMF anlaşma hedeflerine iktidarı yok etmeyi kesin koyar, Türk halkını da yoklukla burnunu iyi sürter. Daha kötüsü BOP planı aşama kaydeder ve ülkemiz bölünebilir. Tüm bunlar temerrüt kapıya gelene kadar pişirilir. ve bu ortamda ucuz banka vesaire kimse dönüp bakmaz. Daha büyük kazançlar beklentisiyle yabancı sermaye daha çok bekler. Yoksa bu korkularım olmasa gönül rahatlığıyla tüm paramı 3 bankaya yığarım. Dediğiniz gibi Telekom çok iyi gidiyor. Bankalar bu batıktan kurtulur. Batık kredileri de az zararla finanse edebilirler. Fakat İktidardan kurtulamıyorlar. Yukarıda tehlike yakınlaştıkça yabancı gelmeden zaten bankaların, hatta vatandaşların parasına da çökerler. Denize düşen her kuralı çiğner. (Para Analiz'de Dr. Murat Kubilay ihtimalleri sıralamış)