baktılar anketler kotu, bunu uydurmuslardır..
belkı burdan cevırırız hesabı; covıdı de yendı helal olsun, bu savastan da galıp cıktı vs vs...
en muhtemel senaryo...
baktılar anketler kotu, bunu uydurmuslardır..
belkı burdan cevırırız hesabı; covıdı de yendı helal olsun, bu savastan da galıp cıktı vs vs...
en muhtemel senaryo...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Peki ölürse ne olacak?
sorusunun cevabını aslında verdim: Bu senaryolarda süreye bağlı olarak seçimin de erteleneceğini düşünüyorum. Daha önce bir adayın vefatı söz konusu değil ancak bir başkan yardımcısı adayı 3 saatlik bir konuşmanın ardından zatürre olup ölüyor.Normal koşullar altında adayını kaybeden parti yeni bir aday çıkartıyor ve secim devam ediyor. Unutulmaması gereken seçimde aslında başkan seçilmiyor, başkanı seçecek olan seçiciler kurulu oluşturuluyor. Yani senatör seçmekten farklı bir durum. Benim erteleme bekleme nedenim secime çok az bir süre içinde ABD Başkanı olan bir adayın ölmesi kaynaklı. Bu konuda doğrudan bir madde varsa da ben bilmiyorum.
bu analist parçası
sonuçtan zate puvan neyim alabilemez de
gidiş yolundan da alamaz
o adam manukyanın evlerine bi ziyarette bulunup
süper horoz misali iş çıkartır yav
ne sağlık sorunu
adam da bist bitti bi de abd seçimini yorumluyo
ayıb yehu
süper horoz fıkrasını internetten bulun
şimdi yazamam
en son sahilde akbabalar yukardayken
eliyle sus işareti yapıyodu
diğer eliyle de başka bi işaret
ölürse gömerik abi
burdan rallici baaşkanım bi pılatin üye bi de ben altın üye giderik uçahlan
gözlerde siyah gözlük
cemetery cenazede ghia agent ları uzaktan bizi keserkene bakışlarıylan
hissenetin çelengini
çiçek yani
yavaş ve usul harketlerlen (hızlı hareket çekemen çekersen aksiyon neyim alırlar)
onun naçiz naaşı yanına koruk
üzümle koruk baka baka kararırlar
ehemmiyetli not:
gümüş yada bornoz üye temsile haiz değil, onlar gelemez herhal , gene de yönetim bilir kim gider taziyeye
Ne olmesı yahu... hasta oldugu bıle cok suphelı de... varsayın kı hasta, sımdı plazmayı dayamıslardır dıbıne kadar...
Zengın fakır ayırmıyor denıyor, bulasırken ayırmıyor da oldururken ayırıyor. Unlu ve zengınlerden hasta olan cok duyduk, bır tane olen yok ama...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Abi vefat sayısı belli. 2019,2018 karşılaştırdığında %15-20 fazla.
Testin güvenilirliği ise bir kaynağa göre %55, bir başkasına göre %65. Şayet %55 ise ve diyelim ki test yaptırdın,pozitif çıktın.Bu sonuç %55 doğru, %45 yanlış olabilir. Güvenilirlik %55 ise test yapmaya gerek yok.Bu yüzden vaka sayısını bilemezsin.
Bu hükümete 2 yönlü fayda sağlıyordu temmuz ayının ortasına kadar. Diyelim ki test sonucu negatif çıktı ama kişi testin güvenilirliği sebebiyle pozitif olabilir. Sonradan pozitif çıkarsa, bu durum bt ile tespit ediliyor, ve baştan negatif çıkmış bu hasata vefat ederse, bunu covid'den ölenlerin içinde saymıyordu. Yani ölüm sayısını düşük gösterebiliyordu. Ölüm sayısını %45 düşük gösterebilir.
Diyelim ki, testi yaptırdın ve pozitif çıktı. Ama bu sonuç %55 doğru, %45 yanlış olabilir. Yani yüksek ihtimal covid olmayabilirsin. Fakat başta pozitif çıktığın için seni iyileşenlerin içinde gösteriyordu. Halbuki covid falan değilsin.
Şuan hastaneye yatanları gösteriyor. çünkü ağır vakalar çoğaldı, yoğun bakımlar dolmaya başladı. Bu yüzden ölüm sayılarının fazla açıklanması gerekti. Bu sefer hükümetin elinde daha dar bir marj var. Mesela 4-5 gün önce vaka sayısı 1700'lerdeydi. 4-5 günde 1400'lere çekti.
Şuan açıklanan rakamlar doğruya daha yakın rakamlar. Vaka sayısı günde 5000- 10.000 de olamaz. Gerçek vaka sayısı, günlük açıkl*****n taş patlasa %30 üstünde olabilir.
yani sokağa çıkma yasağı ilan etmeyecekler. İnsanları kapatmmayacaklar.
@erefefik
Trump seçimi erteletmek için gerekirse ölür. Başkan gibi başkan.
Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Yer İmleri