Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 191/1014 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
    Burada genc bir cocukla tanismistim adamin babasi zamaninda bogazin sirtlarindan bir yerden arsa almis. Ama orasi SIT alaniymis.

Arsadan su anda 3. kopru gozukuyor adamin arsasi HaciOsman metroduragina yakin oradan anlayin nerede oldugunu

Bende dedimki ee sit alaniysa nasil ev yaptiniz oraya?

Abi ne evi 4 katli betonarme bina yaptik

iyide yasak degilmi?

e herkes yapiyor

yahu belediyenin haberi nasil olmuyor?

Oldu zaten 2 kere yiktilar bizde iki kere yaptik

????????????

2. Tabiat bir gün gelir hesap sorar !!!!

http://www.haberturk.com/gundem/habe...inda-yol-coktu

Dere yatağını doldurusan böyle olur
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Satılık mıydı?
    Aslında Hayır. Belediye adamı çıkarıp kötü imajı vermektense gel şu parayı ver tapunu al dedi.
    Yoksa şu arsayı satıyorum isteyen gelsin alsın deseydi o gecekonducu adama kalmazdı orası...

Bir de bu gecekonducu adam o kadar zahmete gireceği yerde gidip bi ev kiralamayı neden seçmedi?
    Bir iki yıllık kira parasına ev ve arsa sahibi oldu çünkü. Öyle olacağını da biliyordu.
    Satılık

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Alıntı yaptığınız cümlede kişiden-kişiye satılıkları kastettim.
    Belirttiğim tarihte tapusuyla çapusuyla yasal olarak satılıklar vardı. Şu anki yan komşum çok değil 10 yıl önce çerez parasına (şahıstan) satın aldığı "tapulu" arsayla iki güzel daire sahibi oldu.
    Bildiğimiz yasal tapulu arsa diyorum bakın.
    Ve alan adam gecekonducu değil.
    Yıllarca kulübede oturup, zar zor tapu parasını ödeyip, sonunda da çerez parasına satan kişi gecekonducu.
    gecekonducu zengin olmadı. Ödediği tapu parasının belki üç beş fazlasını geri aldı o kadar. bir de zaman içinde kulübesinde oturduğu kar.

Ayrıca tekrar gecekonduların tapulanma sürecine dönersek, kimse bir iki yıllık kira parasına ev sahibi falan olmadı. Şu an (benim ilçem olan) kağıthane belediyesinin emlak-istimlak bölümüne gidin sorun, eğer bilgi verirlerse arsasına tapu almak isteyen insanlara kaç yüz bin lira fiyat çekiyorlar görün.

Bu arada cevabı hakaret içeren kişileri şikayet ediyorum.
    Kimin cebinden kaç lira çıktığını bilmeden direkt hakaret eden kişi, parasının nasıl kazanıldığını bilmeden her gördüğü lüks arabayı çizen hazımsızlarla aynı zihniyettedir.

Otomobil meraklısı olan bir doktor tanıdığım bu konuda çok dertliydi.
    Spor arabayı gören serseriler uzaktan bizimkine laf atarlarmış "oh baba parası yiyor züppeye bak" diye.
    Oysa ki adam cerrah. O konuma dişiyle tırnağıyla gelmiş. Babası da zengin falan değil.
    Ama kıskanç insanlar sadece sürdüğün sefayı görürler, çektiğin çileleri veya ödediğin paraları değil.
    Daha fazla hakaret edilmezse memnun olurum.
    Zira boğaz sırtlarını bilmem ama, benim bir zamanlar oturduğum o dandik sokakta hiç birinizin zerre hakkı yok.
    Son düzenleme : djoz; 01-06-2017 saat: 22:01.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Belirttiğim tarihte tapusuyla çapusuyla yasal olarak satılıklar vardı. Şu anki yan komşum çok değil 10 yıl önce çerez parasına (şahıstan) satın aldığı "tapulu" arsayla iki güzel daire sahibi oldu.
    Bildiğimiz yasal tapulu arsa diyorum bakın.
    Ve alan adam gecekonducu değil.
    Yıllarca kulübede oturup, zar zor tapu parasını ödeyip, sonunda da çerez parasına satan kişi gecekonducu.
    gecekonducu zengin olmadı. Ödediği tapu parasının belki üç beş fazlasını geri aldı o kadar. bir de zaman içinde kulübesinde oturduğu kar.

Ayrıca tekrar gecekonduların tapulanma sürecine dönersek, kimse bir iki yıllık kira parasına ev sahibi falan olmadı. Şu an (benim ilçem olan) kağıthane belediyesinin emlak-istimlak bölümüne gidin sorun, eğer bilgi verirlerse arsasına tapu almak isteyen insanlara kaç yüz bin lira fiyat çekiyorlar görün.

Bu arada cevabı hakaret içeren kişileri şikayet ediyorum.
    Kimin cebinden kaç lira çıktığını bilmeden direkt hakaret eden kişi, parasının nasıl kazanıldığını bilmeden her gördüğü lüks arabayı çizen hazımsızlarla aynı zihniyettedir.

Otomobil meraklısı olan bir doktor tanıdığım bu konuda çok dertliydi.
    Spor arabayı gören serseriler uzaktan bizimkine laf atarlarmış "oh baba parası yiyor züppeye bak" diye.
    Oysa ki adam cerrah. O konuma dişiyle tırnağıyla gelmiş. Babası da zengin falan değil.
    Ama kıskanç insanlar sadece sürdüğün sefayı görürler, çektiğin çileleri veya ödediğin paraları değil.
    Daha fazla hakaret edilmezse memnun olurum.
    Zira boğaz sırtlarını bilmem ama, benim bir zamanlar oturduğum o dandik sokakta hiç birinizin zerre hakkı yok.
    adam cerrah olur araba alabilir

ama Turkiye icin konusmak gerekirse benim sokakta gordugum lux arabalarin %99'unun sahibi alavere dalavere ile para kazaniyor

5. Birincisi, buraya gelmiş hırsızlıkla arsa/ev sahibi olanları bir de mağdur olarak göstermeye çalışıyorsun, haliyle herkes zıvanadan çıkıyor. Ona rağmen burada yazdığına cevap olarak atılan hic bir mesajda hakaret unsuru taşıyan bir cümle dahi yoktu. Ikincisi, gecekondu yapıp sonra tapusunu alıp en sonunda 3-4 katına satıyorlar ama zengin olmadılar diyorsun. Adamlar aleni bir şekilde hakları olmayan kazançlar elde etmişler işte daha ne olsun.

Ikinci olarak ise lafı çarpıtıyorsun. Burada kimse tapulu, hukuk yoluyla mal mülk edinmiş insanlara tepki göstermiyor. Sözünü ettiğin komşunun yaptıgı doğru olan ve bizlerin de yapmaya calıştığı zaten, diğer turlusu hırsızlık.

Senin mahallen neresi durumlar nedir bilmiyorum ama sen yada ailen zamanında tapusuz yere çökmusseniz bogaz sırtlarına konanlardan bir farkınız yok çünkü Az da çalsan çok da çalsan hırsızsındır.

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    ....arsasına tapu almak isteyen insanlara kaç yüz bin lira fiyat çekiyorlar görün.....
    Bizim konumuz devletten alanlar....
    Ikıncı olarak da adama belediye şuanki rayiç değerden satıyorsa bile insaflı davranıyor demektir. O adam en az 20 yıl 70 milyona ait o arsayı bedavadan kullanacak. bir kuruş geriye dönük ödeme yapmadan para verecek alacak.
    Bu sadece devletin belediyenin acizliği...
    Doğuda kaçak elektrik kullananlar da bu bizim hakkımız diyor.... fark yok..

7.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bizim konumuz devletten alanlar....
    Ikıncı olarak da adama belediye şuanki rayiç değerden satıyorsa bile insaflı davranıyor demektir. O adam en az 20 yıl 70 milyona ait o arsayı bedavadan kullanacak. bir kuruş geriye dönük ödeme yapmadan para verecek alacak.
    Bu sadece devletin belediyenin acizliği...
    Doğuda kaçak elektrik kullananlar da bu bizim hakkımız diyor.... fark yok..

Konu devletten alanlar olduğu kadar, aynı zamanda zengin olanlar.
    Ve ben de bu ikisinin aynı kişi olmayabileceğini açıklamaya çalıştım.
    Devletten almış olmakta öyle zannedildiği gibi bir rant yok. 2000'den itibaren elinde bulundurmakta rant var.
    2000'li yıllarda gidip gecekonduyla hiç alakası olmayan başka bir emlak alsaydınız, yine köşe olurdunuz. Emlak rantı bu noktada zirveye uzanmaya başlıyor, ve gecekondu kavramıyla bağımsız.

Ayrıca insanlar oturmasaydı oralar yeşil alan mı olacaktı sanıyorsunuz? Yine birileri tarafından konut yapılıp satılacaktı.
    Ayazağada ormana bloklar diken ağaoğlu bir örnek.

Veya kimdi hatırlamıyorum, burada biri istinye sırtlarından bahsetmişti.
    Sanırım istinyedeki gecekonduların yanındaki villaları görmemiş.
    Ya da tarabya üstünde daha 10 yıl öncesine kadar yeşillik olan tepeye yapılan villaları.
    "Satılık mıydı" demiştiniz.
    İstinyedeki ya da tarabya üstündeki villaların arazisi, veya ayazağadaki ağaoğlunun ormanın dibine kuleleri diktiği alan satılık mıydı diye düşündüm şimdi.
    Demek ki eninde sonunda birilerine satılıyormuş.
    Ama buradaki insanların villaları ve rezidansları eleştirme gibi, veya en azından ne şartlarda satıldığını araştırma gibi bir niyetleri yok.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Konu devletten alanlar olduğu kadar, aynı zamanda zengin olanlar.
    Ve ben de bu ikisinin aynı kişi olmayabileceğini açıklamaya çalıştım.
    Devletten almış olmakta öyle zannedildiği gibi bir rant yok. 2000'den itibaren elinde bulundurmakta rant var.
    2000'li yıllarda gidip gecekonduyla hiç alakası olmayan başka bir emlak alsaydınız, yine köşe olurdunuz. Emlak rantı bu noktada zirveye uzanmaya başlıyor, ve gecekondu kavramıyla bağımsız.

Ayrıca insanlar oturmasaydı oralar yeşil alan mı olacaktı sanıyorsunuz? Yine birileri tarafından konut yapılıp satılacaktı.
    Ayazağada ormana bloklar diken ağaoğlu bir örnek.

Veya kimdi hatırlamıyorum, burada biri istinye sırtlarından bahsetmişti.
    Sanırım istinyedeki gecekonduların yanındaki villaları görmemiş.
    Ya da tarabya üstünde daha 10 yıl öncesine kadar yeşillik olan tepeye yapılan villaları.
    "Satılık mıydı" demiştiniz.
    İstinyedeki ya da tarabya üstündeki villaların arazisi, veya ayazağadaki ağaoğlunun ormanın dibine kuleleri diktiği alan satılık mıydı diye düşündüm şimdi.
    Demek ki eninde sonunda birilerine satılıyormuş.
    Ama buradaki insanların villaları ve rezidansları eleştirme gibi, veya en azından ne şartlarda satıldığını araştırma gibi bir niyetleri yok.
    Doğuda da kaçak elektrik kullanmasalar birileri o elektrigi kullanacak...
    Yada sen ben emniyet şeridini kullanmasam bi başkası kullanacak...
    Öyle ise kullanalım gitsin....

Sayfa 191/1014 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •