Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Tebernüþ... isminin anlamý da bir garip kendi bi baþka garip adam.
Web sitesi betondan reklam alýp þiþiyor onun da geliri artýyor.
Tabiki beton alýn alýn der ya ne desin?
Keþke önümüzde 1 yýlda(iyimserimemlak fiyatlarý yüzde 25 artacak diyebilsem (benimde betona gömülü yeþillerim var.)
100 Kelime 1,5TL Özgün Makale Hizmeti verilir. Seo makale, Özgün makale var.
Arkadaþlar sizden fikirlerinizi almak istiyorum. Son 1 aydýr piyasaya KGF aracýlýðýyla inanýlmaz þekilde kredi daðýtýlýyor. Bu kosgeb desteði falan deðil. Resmen KGF kefaletiyel 12 milyon tl. sýnýrýna kadar 60 ay vadeli kredi veriliyor reel sektöre. Bu kredileri ihtiyacý olan olmayan herkes alýyor. Çünkü herkes döviz yükselir nasýl olsa döviz alýr atarým oradan kazanýrým diyor. ya da faize yatýrýrým faizler artacak nasýl olsa ordan kazanýrým diyor.
Þimdi sizce bu paralarla zaten maliyet enflasyonu artacak olan ülkemizde talep enflasyonu da artmaz mý ? Yani enflasyon patlamaz mý? Enflasyon patlarsa konut fiyatlarý da burada kalýr mý?Ayrýca bu kadar parayý neden piyasaya veriyorlar? Merkez bankasý faizleri arttýrarak dövizi kontrol altýndan tutmaya çalýþýrken para arzý bu kadar neden arttýrýlýyor? Fikri olan var mý?
Y.T.D.
Güzel bir bakýþ açýsý, ben yine de bu kadar ýsrarlý konut reklamýna karþý temkinliyim. Ayrýca siz istanbul gözlüðü ile bakýyorsunuz ben ankara gözlüðü ile. Bizim burada zaten uygun fiyatlar denk geliyor, gidip de daðýn baþýnda 59 katlý binada 40 fk ile mal kucaklayan batsýn, o da genelde haydan gelen para oluyor zaten. 2. El oturmuþ piyasada çarpanlar belli fiyatlar belli anormallik yok, düþerse anormallik olur AMA düþebilir çünkü ciddi arz fazlasý var. Kuyumcu, gýda toptancýsý, ostim esnafý ciddi ciddi deli gibi inþaat yapýyor. Sinpaþ, yda gibi büyük firmalar bir seferde binlerce arz yapýyorlar. Altýnda destekleyecek nüfus artýþý olmazsa, hele hele suriyeliler giderse, sakarya nehrine kamyon kamyon soðan döken çiftçi gibi olur küçük müteahhitlerin halleri demek istediðim bu aslýnda.
Yani pahalý deðil, ama ucuzlayabilir diyorum.
Kgf kredileri gelecek yil ekonomi için bir risk olusturuyor.Toplamda 200milyar tl kredinin %10u geri donmese 20milyar tl yapar.Bu kredi muslugunu acan irade 20 milyar tl kaybý normal kabul ediyor ve kgf'nin can suyu oldugunu carpan etkisinin 20milyarlik batik krediyi telafi edecegini düsünuyor olmali.Ama ilk kez bu hukumetin bu denli buyuk bir ekonomik populizm yaptigini goruyoruz ve global ekonomideki beklenen sarsinti iþleri degiþtirebilir.Ben 2018 yazindan itibaren riskin çok artacagini düsünüyorum.Hele bir de secim yýlý olan 2019da kgf'li kredilerde dönüþ iyice azalirsa ülke ekonomisi icin hiç de iyi olmaz.Butun bunlardan sonra mubarek 3 aylarin hurmetine Allah'tan ulkemizi korumasini ve büyütmesini niyaz ediyorum
Yer Ýmleri