Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
Konu devletten alanlar olduğu kadar, aynı zamanda zengin olanlar.
Ve ben de bu ikisinin aynı kişi olmayabileceğini açıklamaya çalıştım.
Devletten almış olmakta öyle zannedildiği gibi bir rant yok. 2000'den itibaren elinde bulundurmakta rant var.
2000'li yıllarda gidip gecekonduyla hiç alakası olmayan başka bir emlak alsaydınız, yine köşe olurdunuz. Emlak rantı bu noktada zirveye uzanmaya başlıyor, ve gecekondu kavramıyla bağımsız.

Ayrıca insanlar oturmasaydı oralar yeşil alan mı olacaktı sanıyorsunuz? Yine birileri tarafından konut yapılıp satılacaktı.
Ayazağada ormana bloklar diken ağaoğlu bir örnek.

Veya kimdi hatırlamıyorum, burada biri istinye sırtlarından bahsetmişti.
Sanırım istinyedeki gecekonduların yanındaki villaları görmemiş.
Ya da tarabya üstünde daha 10 yıl öncesine kadar yeşillik olan tepeye yapılan villaları.
"Satılık mıydı" demiştiniz.
İstinyedeki ya da tarabya üstündeki villaların arazisi, veya ayazağadaki ağaoğlunun ormanın dibine kuleleri diktiği alan satılık mıydı diye düşündüm şimdi.
Demek ki eninde sonunda birilerine satılıyormuş.
Ama buradaki insanların villaları ve rezidansları eleştirme gibi, veya en azından ne şartlarda satıldığını araştırma gibi bir niyetleri yok.
Doğuda da kaçak elektrik kullanmasalar birileri o elektrigi kullanacak...
Yada sen ben emniyet şeridini kullanmasam bi başkası kullanacak...
Öyle ise kullanalım gitsin....

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.