Originally Posted by
temettü2023
doğrusu uzun zamandır tasarruf eden bir aile olarak, tasarruf edilen kısmı hep dahil etmiştik. artık bunu da öğrenmiş olduk . teşekkürler Sn Cati. Grubumuz gerçekten finansal farkındalığa müthiş katkı sunuyor. katkı sunan, emeği olan herkese çok teşekkür ederim.
Moral bozmayalım diyerek, tasarrufu da ekleyerek yoksul değilim diye avunabiliriz tabi
Ama gerçekler acı maalesef.
Öte yandan yukarıda belirttiğin gibi, farklı hesaplara göre bu yoksulluk sınırı 10 bin tl ye kadar çıkabilir. Yine fazla moral bozmamak için 8000 tl olanını baz aldım. Yoksa yaşadığın şehre, hatta semte göre yoksulluk sınırı değişken zaten. Mesela orta halli bir anadolu şehrinde 8000 tl harcayan bir kişi yoksul hissetmez. Ama İstanbuldaki biri de 8000 harcayınca bile yoksul hisseder. Sonuçta bu rakamları Türkiye ortalaması gibi düşünmek lazım.
Bir de ailenin harcama profiline göre bu yoksulluk algısı değişebilir. Mesela bizim aile gibi gıda harcaması fazlaysa, yemeyi içmeyi seven bir aile iseniz bu rakam biraz daha yükseliyor. Bakın lüks harcamalardan bahsetmiyoruz, gıda harcamasından bahsediyoruz. Bugün fındık, ceviz gibi kuruyemişlerin kilosu 100 tl olmuş. Her akşam çayın yanında, kuru yemiş, tatlı vs yeme alışkanlığı olan bir ailenin sadece kuruyemiş+tatlı harcaması(hadi toparlayıp abur cubur diyelim) 1000 tl yi bulabilir. Bu dediğim bazılarına abartı gelebilir, ama bana normal gelmiyor
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri