Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 821/1002 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,561 - 6,568 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Birşey soracağım ev kardeşe verilirse birinci derece akraba sayılmadığı için vergi verilmesi gerekmektedir deniliyor .

Kardeş ikinci derece oluyormuş sanırım değil mi .

Anne Baba Eş Çocuk birinci derece imiş .

Yasada bu şekilde değil mi bilen var mı başına gelen var mı acaba

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    İnsanlar bir mülkü ben kiralamazsam veya satın almazsam hiç kimse alamaz diye düşünüyor sanırım... Gayrimenkul en basit kast sistemidir.. Zamanla ülkelerde iyileşmeler olur ki ben bu girdap sonrası yükselen Türkiye bekleyenlerdenim.. Kast sistemi daha hızlı çalışmaya başladığı yıllarda kiralar ve mülk fiyatları artmıştır.. Yabancı senin ülkende mülk toplarken sen armut topla !!.Adamlar gap bölgesini akdenizi karadeniz egeyi marmarayı parsel parsel alıyor.. Ülke yavaştan filistin gibi elden gidiyor.. Millet kira çarpan derdinde.. Bence alın.. Toprak alın daire alın müstakil alın.. Lütfen kiracı mantalitesinden çıkın.. Bir gün gelir kiranı ödeyemeyecek hale gelirsen beni hatırla
    Ülkeyi parsel parsel biz satmiyoruz Ali bey.
    Satanlara birseyler soyleyecekseniz eger, o sözlerin edilecegi yer burasi degil.
    Ayrica kiranin odenemeyecigi günü hesaba katip da kredinin odenemeyecegi günü denkleme katmamaniz garip olmuyormu !
    Hangisi daha yakin gelecek te olur sizce?

200000 TL nin 120 ayda taksiti 3150 TL,
    Benim kaldigim, satisina en az 500k istenen evin kirasi 1800 olsun( ben 1650 oduyorum)

Hesap kitap yapmadan millete ev alin arsa alin demek olmuyor.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Ülkeyi parsel parsel biz satmiyoruz Ali bey.
    Satanlara birseyler soyleyecekseniz eger, o sözlerin edilecegi yer burasi degil.
    Ayrica kiranin odenemeyecigi günü hesaba katip da kredinin odenemeyecegi günü denkleme katmamaniz garip olmuyormu !
    Hangisi daha yakin gelecek te olur sizce?

200000 TL nin 120 ayda taksiti 3150 TL,
    Benim kaldigim, satisina en az 500k istenen evin kirasi 1800 olsun( ben 1650 oduyorum)

Hesap kitap yapmadan millete ev alin arsa alin demek olmuyor.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kirayı sabit x miktarlı gider olarak gören, 3x miktarlı krediyi gider olarak görmüyor. İnanılmaz bir hesap hatası bence bu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ben de sizi kastetmemiştim zaten.
    Yazdıklarınıza büyük ölçüde katılıyorum, çok doğru.

Yalnız kümes kısmı biraz tartışılır.
    Avrupada da birçok şehrin merkezinde 40-50 metrekare kümesler mevcut. Onların da talibi var.
    Benim tek gıcığıma giden şey "rezidans" ayağına bu hap kadar evlere "lüks" denmesi ve yüksek aidatlar kitlenmesi.

Küçüğün lüksü olmaz aga, küçük küçüktür.
    Münih'te 30-40 m2 kümeslerin yenileri 350K'dan basliyor.
    Ancak buradaki kümesler TR'deki (ucubelerden bahsediyorum, residans diye satiliyorlar) kadar mantiksiz degildir genelde.
    2-3 katli evlerde de böyle ufak daireler bulunur, bahcesi vs. olur.
    Yasam sartlari degisik oldugundan da talep olur. Ögrenci, yanliz yasayanlar, yasli olanlar, gider masraflari vs. gider.
    Örnegin Münih'te yalniz yasayanlar %50'nin üstündedir. Yan masraflar (kira disi) bazi yerlerde neredeyse net kiraya yaklasti.

Bakış açılarımız farklı.. Sizinki kazanmak benimki sahip çıkmak ama bedelini ödemek üzere kurulu.. Bakalım uzun vadede şapa kim oturacak.. Ben daima bir ekonomistin yaptığı hesaplarla yatırıma bakılmaz gibi bir şeyler anlatmaya çalışıyorum.. Belkide ben esnafım diye anlaşamıyor olabiliriz.. Esnaf kazancı ile açıklarını kapatabilme şansına sahip ama maaş alan kimseye laf söyleyemem.. Baldır sıkmakla zengin olunmaz derdi eskiler.. İnce hesaplar hiç yapmadım geriyede hiç bakmadım.. Burada yazan herkes bence haklı.. Mesele herkes kendi doğru yolunu bulsun.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    ....... Şu an 725bin TL yani 93.500 usd isteniyor. Kötü senaryoda 50 bin dolar ve altı mümkün. Zira 2001 krizinde 27 bin dolara gerilemişti.
    Doların 2001 yılından bu yana değişen alım gücünü de hesaba katmanızı öneririm. Dolar aynı dolar değil.
    27 bin dolar belki tekrar görülür ama 2001'den kat kat daha kötü, ciddi kötü, köskötü bir ortam oluşması gerek.

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Münih'te 30-40 m2 kümeslerin yenileri 350K'dan basliyor.
    Ancak buradaki kümesler TR'deki (ucubelerden bahsediyorum, residans diye satiliyorlar) kadar mantiksiz degildir genelde.
    2-3 katli evlerde de böyle ufak daireler bulunur, bahcesi vs. olur.
    Yasam sartlari degisik oldugundan da talep olur. Ögrenci, yanliz yasayanlar, yasli olanlar, gider masraflari vs. gider.
    Örnegin Münih'te yalniz yasayanlar %50'nin üstündedir. Yan masraflar (kira disi) bazi yerlerde neredeyse net kiraya yaklasti.
    Brüt kira / Net kira meselesini duymuştum.
    O yan masrafların net kiraya yaklaşması kısmını biraz detaylandırabilir misiniz?

Mesela geçenlerde hollanda-arnhem'den bir arkadaşım yaşadığı şehirde uygulanan "çevreci" politikalardan ötürü her yıl 216 EUR atık vergisi ödediğini, ve çöp poşeti başına da ayrıca 0.80 EUR ödediğini söylemişti.
    İnsanlar artık bu ağır vergiyi protesto etmek için çöpleri konteynerin dışına atıyorlarmış.

Sizin bahsettiğiniz yan gider artışı da bu tarz şeyler mi?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    İnsanlar bir mülkü ben kiralamazsam veya satın almazsam hiç kimse alamaz diye düşünüyor sanırım... Gayrimenkul en basit kast sistemidir.. Zamanla ülkelerde iyileşmeler olur ki ben bu girdap sonrası yükselen Türkiye bekleyenlerdenim.. Kast sistemi daha hızlı çalışmaya başladığı yıllarda kiralar ve mülk fiyatları artmıştır.. Yabancı senin ülkende mülk toplarken sen armut topla !!.Adamlar gap bölgesini akdenizi karadeniz egeyi marmarayı parsel parsel alıyor.. Ülke yavaştan filistin gibi elden gidiyor.. Millet kira çarpan derdinde.. Bence alın.. Toprak alın daire alın müstakil alın.. Lütfen kiracı mantalitesinden çıkın.. Bir gün gelir kiranı ödeyemeyecek hale gelirsen beni hatırla
    Kardeş yabancı tabii alır.
    1 dolar 7,77
    1 avro 9,16
    1 sterlin 10 lira.

Ben ise TL kazanıyorum. Her gün eriyen TL. Nasıl alayım ben o konutları?

Yabancı da bugün konutunu satın alır,yarın emeğini, ertesi gün ne var ne yok elindeki herseyini.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

8.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Birşey soracağım ev kardeşe verilirse birinci derece akraba sayılmadığı için vergi verilmesi gerekmektedir deniliyor .

Kardeş ikinci derece oluyormuş sanırım değil mi .

Anne Baba Eş Çocuk birinci derece imiş .

Yasada bu şekilde değil mi bilen var mı başına gelen var mı acaba

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Evet kesin böyle.
    Kardeşim benim firmamda çalışıyordu. Kosgeb'ten destek alırken 1.derece akrabalar için destek mümkün olmadığı için onu devre dışı bırakmamız gerektiğini düşündük.
    Sonra ben medeni kanuna bir baktım. 2. derece imiş. Kosgeb'teki memur da hiç unutmam şöyle dedi:

Ama ben bunu seminerlerde söyledim dikkate almadılar.2. dereceyi de destek alamaz şeklinde yazın dedim . Şimdi başvurun da ödesinler maaş desteğini akıllansınlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 821/1002 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •