Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 831/1002 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,641 - 6,648 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Petrolün eksi fiyatlamasi gercek dünyada yer bulmuş bir sey değildi. Çok kısıtlı bir vadeli kontrat bu sekilde işlem gördü.

Ayrıca petrol dayanıklı bir ürün değil.
    Bravo...Çok doğru...Petrol; uzun vadeli LTCM kontratlarla satılır. Ekonomi kanallarında gösterilen fiyatlar vadeli piyasa fiyatlarıdır. Bu piyasalar hedge amaçlıdır, vade bitiminde petrolü teslim almak zorunda değilsiniz, diğer vadeye geçebilirsiniz, pozisyonu kapatabilirsiniz. LTCM kontratlarda vadesinde petrolü teslim almak zorundasınız. Vadeli piyasalarda satılan petrol, spot piyasalarda satılanın onda birinden azdır.
    @erefefik

2. Satılmazsa çürüyecek olan patatesi konutla kıyaslayıp,
    birkaç mesaj sonra da konutun satılmazsa çürüdüğünü söyleyen gördüm ya pes.

3. Aynı sokakta aynı metrekare dairenin sadece 5 yıl altı yaşı olması sebebiyle yaklaşık 2.5 -2.6 kat fark olması bina yapım maliyeti olmasından kaynaklı sanırım.

Çünkü kira olarak en fazla 1.5 kat fark vardır .

Bu bana pek mantıklı gelmiyor nedense

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Arz talep dengesini uzunca anlatmışım, yetmemiş dayanıklı mal olan altın ile de karşılaştırma yapmışım. E tabii ki altının daha dayanıklı olduğunu, yıllar geçtikçe demirin pas tutacağını, duvarların çürüyeceğini söylemişim adam yine bildiğini yapıp "laf cımbızlama" tekniği ile arz-talep dengesini anlatmak için kullanmış olduğum metaları demagoji yapmış...

Tabii ki Ayşe teyze de anlasın diye basit olsun diye patates-soğanı da örnek olarak söyleyeceğim... Yapılan her türlü alım-satım arz-talep dengesiyle ölçülür.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Konutta fiyat düşmesi için insanların paraya ihtiyacı olması gerekiyor. Kredi kanalı açık olup insanlar kredi kullanabildiği sürece evi satmaz bekler. Kafa yapısında değişiklik olması için yıllar geçmesi gerekiyor.
    vivatrader bak sayın Egeli ne kadar mantıklı bir şekilde açıklamış.
    Konut satanın fiyat düşürmesi için acil paraya ihtiyacı olması lazım.
    Patates satan öyle değil. Patatesçi trilyoner bile olsa o patatesi acil satmak zorunda, çünkü çürür.
    Kilosu 2 TL'ye bile mal olsa acilen 1 TL'ye satar, zararın bir kısmını kurtarır, çünkü satamazsa çürüyecek.

Emlak 1 yıl satılmazsa çürür mü?

Gerçi sana göre çürüyor..
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6. Sayın Yöneticiler keşke gönderdiğimiz mesajları silmeseydiniz. Neyse..
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

7.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Satılmazsa çürüyecek olan patatesi konutla kıyaslayıp,
    birkaç mesaj sonra da konutun satılmazsa çürüdüğünü söyleyen gördüm ya pes.
    Sn hissenet yöneticisi. Bu mesaj ile beni kastediyor ve uzunca bir cevap yazmama rağmen neden sildiniz? Yazdıklarım siz yöneticileri neden rahatsız etti?

8. 2008 senesiydi sanırım bu topicte ilk yazanlardandım. Hatta bir topiğini de ben açmıştım. Ama bu kullanıcı adını kullanmıyordum. O zamanlar herkes "konut alınır mı? saçmalamayın" minvalinde yazıyordu. Sanırım çoğu kişi konut sahibi değildi kiracıydı.

Yıllar geçti sene 2021 e yaklaştı ve o yılların aksine konut alımı daha çok övülmeye başlandı aksi görüş belirtenlere tahammül azaldı.

Aslında bu durum bile talebin ne denli azaldığının, hemen herkesin mallandırıldığının göstergesi.. Anlayana...

Sayfa 831/1002 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •