Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    son dönemlerde insanların riskli hisselere kaldıraçlı piyasalara yönelmesinin başlıca sebebi olarak bunu görüyorum... risk az olunca getiri de az oluyor.. haliyle küçük sermayede daha da azalıyor getiriler .... örneğin hiç borsayla uğraşmadan sadece aft, tacirler hisse senedi, marmara capital hisse senedi gibi hisse senedi fonlarına yatırım yapmanın getirisi bile aslında muazzam oldu... bir yılda hepsi yüzde 90dan fazla.... en basitinden altını geçti mesela... bu sayfayı ilk okumaya başladığımda fonların yüzde 90 getireceğini bilsem havalara uçardım o kadar büyük bir getiri aslında bu...ancak enflasyondan ve vergilerden dolayı makas o kadar açıldı ki insanlar bu farkı kapatabilmek için uçacak kaçacak hisse aramaya kaldıraçlı piyasalara varantlara yöneliyor ...
    bu aslında poker masasına eli açık oturmak gibi birşey... ters bir rüzgarda elinizdeki hisse temelsiz olduğundan sabredeyim deme şansınız da olmuyor....
    psikolojiyi çok iyi ayarlamak yavaş ama doğru bir strateji uygulamak gerek bence... bizim kaderimize de piyasanın bu dönemleri düştü... bunun bilincinde olmak lazım .... böyle korku pompalamak, karamsar olmak, kimseyi elde edeceği kazançtan etmek istemiyorum ama gece bir haber gelir kötü bir şey olur diye akşamdan sabaha pozisyon taşımayan tanıdıklarım var...
    inşallah bu dönemleri de ülkece en hafif hasarla atlatırız ... herkese bereketli kazançlar sağlıklı günler dilerim ... saygılar
    MAC fonunu ve Sn. Haydar Acun'u çok beğeniyorum, benzer yöntemle yatırım yapmaya çalıştığım için de olabilir. Borsada iyi getiri sağladım diye babam biraz birikimini bana vermek istedi, dedim babacığım ben senin paranla bu riskleri alamam, MAC aldırdım çok güzel gidiyor maşallah. Piyasa bozduğu zaman da sadece alım fırsatı olacağını düşünüyorum, uzun vadede en iyi fonlardan birisi olabilir. Borsayla uğraşmasam direk alır unuturdum.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    MAC fonunu ve Sn. Haydar Acun'u çok beğeniyorum, benzer yöntemle yatırım yapmaya çalıştığım için de olabilir. Borsada iyi getiri sağladım diye babam biraz birikimini bana vermek istedi, dedim babacığım ben senin paranla bu riskleri alamam, MAC aldırdım çok güzel gidiyor maşallah. Piyasa bozduğu zaman da sadece alım fırsatı olacağını düşünüyorum, uzun vadede en iyi fonlardan birisi olabilir. Borsayla uğraşmasam direk alır unuturdum.

Sn. nosgecagri,

Bende Sn. Haydar Acun'u çok beğeniyorum. Fonundaki hisselere bakmaya çalışıyorum. Özellikle eylül ayında algyo'nun %1'ini almış. Celha ve ditaş %5 üzerinde sahipliği var. Çimsa'yı da baya beğeniyor gibi, diğer yandan iki aydır bankalara (en çok ak en az garan) %30 üzerinde ağırlık veriyor.

Buranın konusu değil ama bazı fonlar dağılım raporlarında detay sunmalarına rağmen bazıları sunmuyor. Sanırım bu zorunluluk değil. Yoksa hepsi sunar diye düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3. Ben de NNF fonuna yatirim yaptim.NNF hisse icerigini aciklamiyor aciklamama gerekcesi olarak belli hisselerde fon performansinin olumsuz etkilenecek olmasi seklinde bir seyler yazmislardi.Benim fon alma nedenim Yunus Sahin ve Yasar Yildirim'a guvenim.Fon olayinda en onemli sey fon yoneticilerine guvenmek sanirim.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. nosgecagri,

Bende Sn. Haydar Acun'u çok beğeniyorum. Fonundaki hisselere bakmaya çalışıyorum. Özellikle eylül ayında algyo'nun %1'ini almış. Celha ve ditaş %5 üzerinde sahipliği var. Çimsa'yı da baya beğeniyor gibi, diğer yandan iki aydır bankalara (en çok ak en az garan) %30 üzerinde ağırlık veriyor.

Buranın konusu değil ama bazı fonlar dağılım raporlarında detay sunmalarına rağmen bazıları sunmuyor. Sanırım bu zorunluluk değil. Yoksa hepsi sunar diye düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?

4.  Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    Ben de NNF fonuna yatirim yaptim.NNF hisse icerigini aciklamiyor aciklamama gerekcesi olarak belli hisselerde fon performansinin olumsuz etkilenecek olmasi seklinde bir seyler yazmislardi.Benim fon alma nedenim Yunus Sahin ve Yasar Yildirim'a guvenim.Fon olayinda en onemli sey fon yoneticilerine guvenmek sanirim.
    Bende niyetlenmiştim performansından dolayı mkkda portföy dağılımı çıksın alırım diye bekledim ekim başı açıklandı sadece hisse oranı % x.xx çıktı detay bilgi yok. Şeffaf olmayınca içime sinmedi.
    Direk eurobond almadan önce fonlarına da bakmıştım adam riski dağıtmak için gana bondu gürcistan senegal bondu almış. Yazmasa görmeyecektik.

Mac güzel türev işlemde pek yok buna rağmen güzel getiri sağladı
    Tkf başarılı.

Değişken ve t+1 olan EIB fon var grafiğini seviyorum adamların genelde mevduat faizi x 1.5 -2.5 arası getiriyor bir kaç puan daha fonlama faizi artarsa kış uykusu için ideal

Kesinlikle Yatırım tavsiyesi değildir

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •