Sayfa 1151/1230 İlkİlk ... 1516511051110111411149115011511152115311611201 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,201 - 9,208 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Bu ay BES'ten özet rapor geldi, 4-5 aylık devlet katkısı bu fon yönetim kesintisi ile uçup gitmiş zaten.
    Ayrılırken ki %5 stopajı da düşününce, zaten ayrılmayı düşünmeye başlamışken benim için karar anlamında faydalı olur.
    Böyle bir kararın çıkışı iyice hızlandıracağı kesin..

2.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    burada cizilen ekonomik resimle reel hayat arasinda uyumsuzluk var.
    biraz dag bayir yapalim dedik ne araba park edecek yer var ne yemek yiyecek masa var.
    bu bir tek bana oyle geliyor saniyordum gecen hafta fatih altayli da yazdi egede tekne park edecek yer bulamayanlar var dedi.
    abi bu nasil is?
    takir takir satiliyor evdir arabadir bu fiyatlardan ben anlamadim.
    virus yok desen yarin bu avmler de agzina bir dolar.
    biz mi yanlis yorumluyoruz ben hayret ediyorum bazen.
    millet yalandan mi sizlaniyor acaba. herkeste para olabilir haaa ben size soyleyeyim
    klişe ama zengin gerçekten daha zengin oldu. özellikle kenarda dolar / altın birikimi olan çok fazla insan vardı bunlar TL varlıklar karşısında alım gücü artmış oldu.
    öte yandan bu tip hareketli piyasalarda paradan para çok daha kolay kazanılıyor. aklıma gelen iki örnek küçük hisselerde müthiş paralar kazanıldı. bir de sıfır veya ikinci el araç al sattan çok temiz ve yüksek paralar kaldıranlar oldu.
    özellikle otomobildeki durumun suyu çıktı, tahminlerime göre sadece son bir yılda 2-3 milyon tl kaldıran galericiler var sıfır araç al sattan.

3.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    biraz dag bayir yapalim dedik ne araba park edecek yer var ne yemek yiyecek masa var.
    istanbul'da mısınız?
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4. Ekonomik durum, ya da ülkenin geldiği durum, kendi dar çevremizde yaptığımız basit bir kaç gözlemle anlaşılmaz.

Mesela eğitim seviyesi çok düşük kesimlerde, gelişmişlik sokaklardaki araba sayısı, yapılan yol ve köprüler vs bunlarla ölçülür. Ama bu başlıkta ortalama eğitim seviyesi üniversite filandır herhalde. Daha detaylı gözlemler paylaşılmalı bence.

Genç arkadaşlara şiddetle ölçme, veri analizi vs dersleri öneririm. Bir gözlem sonucu bir çıkarım yapacaksak nelere bakmalıyız. Mesela, o gidilen yerdeki lokanta, kafe vs talip olsaydık şöyle mi derdik. Vay anasını, işler acayip, bu mekanların sahibi para basıyordur??

Ben olsam şunlara bakardım, ilk aklıma gelenler,

i-) Her hafta, her ay, her mevsim nasıl bir müşteri trafiği var,
    ii-) Mevsimsel etkiyi bertaraf etmek için, geçtiğimiz yıl bu günlerde nasıl bir trafik vardı, hatta önceki yıl, hatta daha önceki yıl durum nasıldı? Yani müşteri trafiğinin mevsimsellikten arındırılış trendi nasıl?
    iii-) Peki müşteri trendini bulduk ama, harcama miktarı nasıl, yani müşteri bazında kazanılan para geçtiğimiz yıllara göre nasıl değişmiş,
    iv-) Acaba pandemi kaynaklı müşteri trafiklerinde bazı dengesizlikler oluştu mu? Mesela kapalı mekanlar daha az tercih edildiği için, havadar yerler, açık mekanlar daha mı çok tercih edildi,
    v-) Sağlık kaygıları nedeniyle araça başı kişi sayısı düştüğü için, araç yoğunluğu artmış olabilir mi? Geçen yıl bir araçla iki arkadaş gelebilirken, şimdi ayrı ayrı geliyor olabilirler mi?

vsvs...5 dk düşününce bu sorular aklıma geldi. bir saat düşünsem çok daha fazlası aklıma gelirdi herhalde...aslında 5 dakika düşünen herkesin aklına gelir bu sorular.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    bu bir tek bana oyle geliyor saniyordum gecen hafta fatih altayli da yazdi egede tekne park edecek yer bulamayanlar var dedi.
    abi bu nasil is?
    takir takir satiliyor evdir arabadir bu fiyatlardan ben anlamadim.
    virus yok desen yarin bu avmler de agzina bir dolar.
    biz mi yanlis yorumluyoruz ben hayret ediyorum bazen.
    millet yalandan mi sizlaniyor acaba. herkeste para olabilir haaa ben size soyleyeyim
    Küba’da da son model arabalar vardı. Sanırım hala ellerindeki en son modeller onlar.
    Burada da yazdık, sermayesi olan zenginleşiyor. Maaşlı olan fakirleşiyor. Kredi kanalları biraz daralsın o zaman ak koyun, kara koyun ortaya çıkacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Argus Yazıyı Oku
    Bu ay BES'ten özet rapor geldi, 4-5 aylık devlet katkısı bu fon yönetim kesintisi ile uçup gitmiş zaten.
    Ayrılırken ki %5 stopajı da düşününce, zaten ayrılmayı düşünmeye başlamışken benim için karar anlamında faydalı olur.
    Böyle bir kararın çıkışı iyice hızlandıracağı kesin..
    Bes’e devlet katkısı için girilmez, girmek için 46 yaşında olursanız rasyonel oluyor.
    Ancak şirket katkı koyuyorsa o durumda girilir. Birde %5 stopaj normal bir fona göre düşük bir oran.
    Bes kötü bir sistem değil ancak asrın buluşuda değil.

O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bes’e devlet katkısı için girilmez, girmek için 46 yaşında olursanız rasyonel oluyor.
    Ancak şirket katkı koyuyorsa o durumda girilir. Birde %5 stopaj normal bir fona göre düşük bir oran.
    Bes kötü bir sistem değil ancak asrın buluşuda değil.

Besin bence en büyük sıkıntısı bes fonlarının iyi yönetilmemesi. Son yıllarda altın ve döviz artışı olmasa bes fonlarının çoğu zararda olurdu reel enflasyona göre.
    Bence biran önce bese düzenleme gelip istediğimiz tefas fonu alabilmeliyiz.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Besin bence en büyük sıkıntısı bes fonlarının iyi yönetilmemesi. Son yıllarda altın ve döviz artışı olmasa bes fonlarının çoğu zararda olurdu reel enflasyona göre.
    Bence biran önce bese düzenleme gelip istediğimiz tefas fonu alabilmeliyiz.

Aslında besten ziyade ayrı bir yatırım hesabı olup, vergiden muaf olsa daha güzel olurdu.

O egeli ben değilim

Sayfa 1151/1230 İlkİlk ... 1516511051110111411149115011511152115311611201 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •