Originally Posted by
Haggar
Kesinlikle çok düzeyli bir ortam. Özellikle borsa mecralarında dönen tartışma ve muhabbetleri (!) gördükten sonra buradaki kaliteli paylaşımcı arkadaşları bulmak benim için paha biçilmez oldu. Finansal bilincin artması konusundaki görüşlerinize kesinlikle katılıyorum. Aslına bakarsanız ortalama bir vatandaşın finansal bilgisi yüksek olsa her şey çok daha iyi olur diye düşünüyorum ancak işte eğitim her noktada temelden geliyor. Bir de bizim babalarımız para konuşmazdı. Bir nevi tabuydu. Kazanç sormak ayıp sayılırdı. Belki de bunun bir handikapı olarak toplum olarak bu konularda sığ kaldık. Neyse ki yeni nesil bunları aşmış durumda. Sizi tanıdığıma da ayrıca çok memnun oldum.
Beni burada en çok mutlu eden şey tuhaf gelebilir belki ama, yazanların neredeyse tamamının azami ölçüde ana dilini düzgün kullanan insanlar olması ve yazılarda imlanın olabilecek en üst düzeyde doğru kullanılması açıkçası.
Belki bazı insanlara takıntı gelebilir ama bu tür semboller bana insana dair çok ipucu vermiştir hep kim olduğuyla ilgili. İnsan, dilini iyi kullanmayı; zorlayarak ya da uğraşarak yapamaz, hayat tarzı, birikimi, ömrü boyunca okuduğu cümle sayısı bunu sağlar.
'herkez beni beyeniyor deyilmi' falan yazan birinden ürkerim nedense genelde. Neyi, nasıl yazdığı umurumda değil ama, neyi nasıl yazdığı ona dair sırlar verir bana. Pek civarında olmam, bulaşmam. Çünkü o adama dair çok şey anlatır aslında. Hayat sembollerle yürüyor çoğu zaman. Kırmızı ışıkta yanında durduğum bordo şahin ile beyaz bir renault 9 bana aynı intibağı, aynı ipucunu vermez.
Bazen genellemeler, önyargılar hayat kurtarır, herkes tersini düşünüp savunsa da.
Bu forumda gerçekten çok nitelikli insanlar var, hatta tamamı öyle. En azından bu başlıkta ben aksine hiç denk gelmedim.
Benim için insanların konuşma dili de , yazı dili de çok önemli ölçüt. Burası bu anlamda huzur veriyor bana.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri