Originally Posted by
JoNaThAn
2028 civarı beklentiler bunlar olabilir. Ben, eğer şirkette ve sektördeki gelişmelerde çok ciddi etkilenmeler, negatif gelişmeler olmazsa, 2028 yılında Kordsa'dan 2-2.5 milyar usd ciro beklerim. Bu bağlamda, şirket yıllık 200-250 milyon usd kar açıklayacaktır tahminindeyim. Piyasa değeri ise 2 milyar - 2.5 milyar usd dolaylarında edebilir.
Ben kendi adıma, usd bazında hesabımı bu şekilde yapıyorum. USD o yıllara kadar hiç değer kazanmazsa (haha) ve bu rakamlarda durursa, şirketimiz 2 milyar usd civarında bir piyasa değerine ulaştığında, tahta değeri 80 tl edebilir. Bahsettiğimiz bu tahta değeri üzerine, dolar kurunun bugünkü fiyata göre değişimini de katmalıyız. (Şunları da hesaba katalım. Şu an birçok şirket satın almış durumdayız ve mevcut piyasa değerimiz neredeyse yeni aldığımız şirketler kadar ediyor. Önceki Kordsa neredeyse hesaba dahil bile değil. Çünkü o şirketlerin borcu var, kredi kullanımıyla alındılar. Daha kendimizi tam toparlayamadık, sistemi oturtamadık. O yıllara kadar bu şirketler hem büyüyecek, hem de borçları bitecek. Bu şekilde bir ivmelenme de yakalayacağız.)
Yer İmleri