Mhp bizi kandırdı
Rabbim affetsin loading
Öretmenim bööğn canlı ders var mı![]()
https://youtu.be/mxKi5kz-tas
Hamdım Piştim Yandım
bozgurt bıçakları bileyesin.
cuma namazını meteakkip operazyona çıkabiliriz. asdas.![]()
Yatırım tavsiyesi değildir.
Aksine, vatandaşın ve özel şirketlerin yabancı para taşımasının istendiğini ve şartların da bilerek bu yönde oluşturulduğunu düşünmekteyim. Bu modelin ne olduğu ile alakalı uzunca bir yazı göndermiştim bir müddet önce.
Mealen şöyle bir yazı idi: "Cari açığa sebep olan harcamaları kim yapıyorsa doları onlar taşımalı, fiyatlamasını ve haber akışını devlet koordine etmelidir. Borçlanmanın yapısı artık 2000'li yıllar öncesindeki gibi değil. Bankalar vasıtası ile içeri alınan döviz doğrudan vatandaşa ve kurumlara gittiği için, hem kurumlar hem de vatandaş dolar taşımak zorunda. Daha önceleri dış borçlanmanın neredeyse tamamı Devlet üzerinden geçerek önce Bankacılık sektörüne oradan da vatandaşa ulaşırdı. Teorisi bu şekilde olmasına rağmen yüksek enflasyon sebebi ile aktarım bankacılık ayağında takılı kalırdı. Şimdi ise, Devletin muhatap olduğu borç miktarı yüzde kırklar seviyesinde. Hal böyle olunca da Devletin taşıması gereken rakam cari kullanım miktarı yani üç aylık ithalat rakamı ve kısa vadeli borçlarının üçte birinin toplamı kadar olmalıdır"
Bu modellemeye geçilmesinin sebebi; 2003/2013 yılları arasında fazlaca açılan ülkenin yumuşak şekilde 2003'lere indirilmesi gerekliliği ve bu fikri ortaya atan da eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek idi.
Esen kalın
Kapanisa gore aksam seansi arti mi eksi mi
Yer İmleri