Sayfa 66/1013 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 521 - 528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    çok arkadaşım ABD'de güzel bir hayat yaşıyor,gayette güzel işleri var. Dönecem diyeni duymadım daha. diploma işe yaramıyorsa bu insanlar nasıl apple,cisco veya ibm gibi gibi silikon vadisi şirketlerinde çalışıyor? goygoyu bırakın burada sökmez.
    Tabi iyi yerlere gelenler olabilir. Mükemmel CV niz olacak, referansların sağlam olur Size bir örnek vereyim.. Avustralya'da yabancı isim ile iş başvurusu yapanlar, İngiliz isimli olarak yapana göre mülakata çağırılman oldulça güç. Bu da sadece mülakata çağırılmak. Sonra diyelim 3-4 kişi arasında tercih yapacaklar, ve az çok aynı tecrübeleri var, yine seni almazlar.

Ha, bazıları isimlerini değiştirip Türk kimliklerinden vazgeçiyorlar ve başarılı olabiliyorlar. Kendi kimliğinden vazgeçip onlara benzeyeceksin, asimile olup neslin kaybolacak. Bunu göze alırsan, diyecek birşeyim yok... yolun açık olsun.

Şu anda 10 yıllık mühendisler bile iş bulamıyorlar, yeni mezunları sen düşün.. Adamların maaşı ayda 10 bin dolarken, ne duruma düştüler. Demem o ki, bu gibi sorunlar sadece Türkiye'ye ait değil, dünya değişiyor, genel olarak gerileme var.

Sonuç olarak, bir kimse nerede kendini ait hissediyorsa, vatanı olarak görüyorsa, orada yaşasın.

2.  Alıntı Originally Posted by uthmani Yazıyı Oku
    Tabi iyi yerlere gelenler olabilir. Mükemmel CV niz olacak, referansların sağlam olur Size bir örnek vereyim.. Avustralya'da yabancı isim ile iş başvurusu yapanlar, İngiliz isimli olarak yapana göre mülakata çağırılman oldulça güç. Bu da sadece mülakata çağırılmak. Sonra diyelim 3-4 kişi arasında tercih yapacaklar, ve az çok aynı tecrübeleri var, yine seni almazlar.

Ha, bazıları isimlerini değiştirip Türk kimliklerinden vazgeçiyorlar ve başarılı olabiliyorlar. Kendi kimliğinden vazgeçip onlara benzeyeceksin, asimile olup neslin kaybolacak. Bunu göze alırsan, diyecek birşeyim yok... yolun açık olsun.

Şu anda 10 yıllık mühendisler bile iş bulamıyorlar, yeni mezunları sen düşün.. Adamların maaşı ayda 10 bin dolarken, ne duruma düştüler. Demem o ki, bu gibi sorunlar sadece Türkiye'ye ait değil, dünya değişiyor, genel olarak gerileme var.

Sonuç olarak, bir kimse nerede kendini ait hissediyorsa, vatanı olarak görüyorsa, orada yaşasın.
    referans değil hepside kendi çabasıyla gitti, bu şirketlerde torpil sökmez,iş yapmayan 1 ay içinde kapı önünde kalır. zaten max 2 yıl aynı yerde çalışıyorlar çünkü sürekli daha iyi fırsatlar çıkıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    sn. borayaşar , darüşşafaka ; yetim ve öksüz çocukların sınavla alındığı güzide bir kurumdur. Bu milletin bağışları ile ayaktadır. Eğer buradan mezun olanlara , bu kurumda vatan- millet sevgisi yeteri kadar verilemiyorsa çok yazık.. Verilse bile bu çocuklar, hayata atılınca bir şekilde acımasız kapitalist çarklarda bu hale geliyorsa o zaman da yöneticilerin ayıbıdır.

Ben çocuğuma tüm milli değerlerimizi öğrettim. Dinini , atalarını, tarihini çok iyi biliyor. Ancakkk .... insan gibi yaşamak mı yoksa milli değerlere uygun sürünmek mi noktasında tercih yapması gerekirse birinci seçenektir. Nedeni ; insan gibi yaşamayı başaran toplumlarda zaten finalde kendi değerlerini de yaşatabilir. saygılar.
    Sn. ihtiyar

Devletin varlığını sürdürebilmesi için, her kademeden özellikle katma değer katacak kademelerden bireylere ihtiyacı var. Nitelikli iş gücüne özellikle ihtiyacı var.
    Halkın, olumlu bilimin ve çağdaş uygarlığın gereklerine göre eğitilmesi, yurttaşlık bilincinin eğitim yolu ile verilmesi şu anlarda yöneticilerin sırtını döndüğü halkçılığın temel yöntemidir.
    Ayrıca Türk toplumunun sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasının temelini oluşturan eğitim kalkınması yine günümüzde içi boşaltılmış "milliyetçilik ilkesinin" de ana ereklerindendi.

Halkçılık ile milliyetçilik ilkeleri olmadan ulusal bilincin ve egemenliğin olması son derece güçtür. Aydınlatılmış halk olmadan demokrasi yaşatılamaz. Demokrasi olmayınca da aydınlar çıkarılamaz veya elde tutulamaz. Bu bir kısır döngü.

4.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    sn. borayaşar , darüşşafaka ; yetim ve öksüz çocukların sınavla alındığı güzide bir kurumdur. Bu milletin bağışları ile ayaktadır. Eğer buradan mezun olanlara , bu kurumda vatan- millet sevgisi yeteri kadar verilemiyorsa çok yazık.. Verilse bile bu çocuklar, hayata atılınca bir şekilde acımasız kapitalist çarklarda bu hale geliyorsa o zaman da yöneticilerin ayıbıdır.

Ben çocuğuma tüm milli değerlerimizi öğrettim. Dinini , atalarını, tarihini çok iyi biliyor. Ancakkk .... insan gibi yaşamak mı yoksa milli değerlere uygun sürünmek mi noktasında tercih yapması gerekirse birinci seçenektir. Nedeni ; insan gibi yaşamayı başaran toplumlarda zaten finalde kendi değerlerini de yaşatabilir. saygılar.
    bu giden kişiler öncelikle kendi isteği ile gitmedi,sistem onları oraya itti. maalesef kamu/özel/üniversite olsun yöneticiler öküzden hallice olduğu,liyakat olmadığı için bu kişiler özellikle mobing yaşıyor,yetersiz parasal imkanlar ve baskıcı çevre birleşince abd ye kaçmak şart oluyor. Bugün sözde bilim kurumu dediğimiz yerlerin başında pazarcıdan hallice herifler var,kafası çalışan adamdan hazzetmezler. namaza gitmeyen,oruçtutmayanı ve ateist,alevi vs. kim varsa ölesiye nefret edip engellerler.

STAGFLASYON TÜM HIZIYLA YOLDA...
    ÖZEL SEKTÖR'ün DÖviz borçları rekor düzeyde...!!
    Sistemdeki Sıcak para hızla uçup buharlaşıyor..!!
    Fed sürekli faiz artırmak zorunda...
    Fed faizleri arttırdıkça TL 'de çöküş devam edecektir..
    Beton Mafyası. Yerle bir olacaktır..
    Krizle gelenler krizle gidecektir..!!
    CRASH TÜM HIZIYLA YOLDA...
    KRAL ÇIPLAK..!!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6. Şuan arkadaşlarım ellerinde tüm yeterli sertifika, sınav sonucu varken nedense hep mülakatlardan elendiler, işe neden almadıkları konusunda net bir cevap bile yok ama torpili olup elinde belge olmasa bile işe girmen gırla adam var, şimdi bu arkadaşlar yurtdışı bir firmaya hemde adamların istediği şartları sağlamadıkları halde başvurdular gelen cevap hem çok kibar hemde tüm kapıları suratlarına kapatır gibi değil, çünkü ellerinde belgeler öyle boru değil tüm dünya bu belgeleri kabul ediyor ama TR de torpilin yoksa hiçbir belge işine yaramaz...

Not: şimdi onlarda torpilsiz olmayacağını anladılar onu arıyorlar...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu giden kişiler öncelikle kendi isteği ile gitmedi,sistem onları oraya itti. maalesef kamu/özel/üniversite olsun yöneticiler öküzden hallice olduğu,liyakat olmadığı için bu kişiler özellikle mobing yaşıyor,yetersiz parasal imkanlar ve baskıcı çevre birleşince abd ye kaçmak şart oluyor. Bugün sözde bilim kurumu dediğimiz yerlerin başında pazarcıdan hallice herifler var,kafası çalışan adamdan hazzetmezler. namaza gitmeyen,oruçtutmayanı ve ateist,alevi vs. kim varsa ölesiye nefret edip engellerler.
    Sakal bırakmak isteyen, başörtü takan, namaz kılmak isteyene sanki baskı yok? Sen nerede yaşıyorsun?

Çalıştığım şirkete başötrülü almıyorlar, namazını kılmak isteyene engel çıkartıyorlar.

Batıda görülmeyen baskıyı Müslüman ülkede görüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by uthmani Yazıyı Oku
    Sakal bırakmak isteyen, başörtü takan, namaz kılmak isteyene sanki baskı yok? Sen nerede yaşıyorsun?

Çalıştığım şirkete başötrülü almıyorlar, namazını kılmak isteyene engel çıkartıyorlar.

Batıda görülmeyen baskıyı Müslüman ülkede görüyorum.
    hayal görüyorsun sen, norveçte falanmı yaşıyorsun? o dediğini yapanlar kamuda müdür oluyor artık, hiç bir şey bilmelerinede gerek yok. Kamunun için boş beleş yatıcı ama bu dediklerini uygulayanlar ile dolduruldu, adam ateist ama bakıyorsun hacca gidiyor.daha neler neler.

Sayfa 66/1013 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •