Doğru dersin abi de. Ralli olursa bu tipler kazanmaz ki. Kimsede x30 hissesi yok nerede çer çöp batık iki masa bi sandalye her gün tavan taban çeken kağıt varsa millet orada. Ne temel ne teknik hak getire.
Şimdi bunlar kesin batacak, hepimiz görüyoruz kendileri de aslında hissediyor farkında. Ama yukarı piyasada da batabilirler aşağı piyasada da batabilirler. Aralık Ocak beklentim yatay (8 hafta) ama 8 hafta yatayda herhalde 200 bin puan marj yapar deli. Sistemci trendçi herkesi bi çarpar gidecekse öyle gider...
Ben XU100 125 e kadar düşüşe güler geçerim son derece normaldir. 125 altına düşmez de demem borsa bu 80 e de düşer. Ama mesela 125 altına gitti dolar yatay tahvil yatay, ben komple ++ komple mala geçerim o noktada... Yani kafada hep denge var mutlaka borsa faiz döviz üçlüsünden birine akmalı para, hiç birine akmadan borsa düşüyorsa orada dur derim. Benim satrancım stratejim bu.
Bugün mesela mean reversion denememin mantığı da bu, tahvil yatay bakmıyorum diyeyim ama dolar da yatay sen burada tutup -4 5 haberle gerdirirsen ben mala girerim girmek zorundayım mantığıma aykırı. Yarın tahvili 15 e çeksin, kolu keser masada bırakır yanılmışız der kalkarız, sonuçta satranç oynuyoruz bence, hamleye hamle, yenilmek de var meret oyunda. Velhasıl bugün güzel dayak yedik dayağa da alışmışız eller terlemedi bakalım yarın 15 dakikalık neler diyecek bu sefer sisteme uymayanı....Neyse daha iyi sistem kodluyorum 1 dakikalık, biraz çarşafa dolandı ama bomba gibi geliyor bomba...
Yer İmleri