Originally Posted by
vivatrader
Ivır zıvır işlerim için kıyıda köşede bir bankada tuttuğum 450 Bin TL mevduatım kalmıştı şimdi baktım aylık net 5530 TL faiz getirisi vermiş banka.
Daha 19 Kasımda faiz artışı kararı olmadan bile bu faizi veriyor banka. Faizler 500 baz puan artarsa faiz geliri daha da artacak.
450 bin TL evin aylık ortalama kira getirisi 1500 TL civarında. Biliyorum ev ile TL mevduatını değil doları ve altını karşılaştırmak daha doğru ama irrasyonel olsa da Bu muhtemel yüksek faiz getirisi bazı gayrimenkul sahiplerinin kiracıyla uğraşmaktansa evlerini satıp yüksek mevduat faiz geliri elde etmeye çalışmasına neden olacağını düşünüyorum. Bunun benzerini 2018 sonrası faiz artışlarında gördük. Çok kişi evini satıp parasını yüksek faize yatırmış ve pazarda gayrimenkul arzının artmasına neden olmuştu.
Bence yakın tarih yine tekerrür edecektir. Tüm bunları 4-5 ay öncesi öngördüğümden dolayı burada "Köprüden önce son çıkış" uyarısı yapmıştım
Şimdi baktım faizler arttıktan sonra 450 Bin TL mevduatıma an itibariyle aylık NET: 6.205 TL faiz veriyor bankam.
Daha önce de dediğim gibi Bu fiyatlardaki evlerin brüt: 1500 TL civarında faiz getirisi var
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri