Sayfa 160/1003 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Temettü versin ya da vermesin şirket büyüyemiyorsa o şirkette durmak zaman kaybıdır.
    Dönemsel zararlar olabilir fakat bilançosu bozulmuşsa hayır gelmez artık.
    Benim tercihim büyüyecekse temettü vermese de olur hem %15 vergi vermekten kurtuluruz.
    Ama eurobond kuponları + büyüyen şirketlerden temettü almak çok zevk verir.
    Saygılar.
    türkiyemizin öncü, köklü ve çok başarılı bankalarından olan akbankımızın ak portföyü, her alanda olduğu gibi temettü yatırımcısını da unutmamış eksik olmasın.
    ALC - AK PORTFÖY BİST TEMETTÜ 25 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    Son 1 Ay Getirisi %14,77, Son 3 Ay Getirisi %21,80, Son 6 Ay Getirisi %28,17, Son 1 Yıl Getirisi ise %23,32. ne kadar güzel değil mi? yaşasın her ihtiyacımıza göre fon çıkaran ak portföy ve onun kankileri olan büyük bankalarımızın birbirinden muhteşem fonları. iyi ki varlar, onlar olmasa ne yapardık düşünmek bile istemiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

Yatırıma temettü hayali ile 3 yıl önce başladım ve portföyün çoğunluğu halen temettü hisselerinde. Buradan öğrendiklerim sayesinde önümüzdeki 4 ayda temettü portföyünü hisse fonlara paylaştırarak büyüme odaklı bir felsefe benimseyeceğim.

Hellistheothers gibi satmamak üzere hisse fon biriktiren üstadların en en uzun vadede portföy belirli bir büyüklüğü yakaladığında, emeklilik amacıyla hisse fonları temettü portföyüne çevirmek gibi bir düşüncesi var mı?

Yoksa emeklilikte %4 kuralı benzeri bir kurala bağlı kalarak fondan çekim yapmak mı mantıklı olur?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...nedi-yogun-fon

Hisse + temettü düşünen arkadaşlar bu fonu da inceleyebilirler.
    “Vicdan insanın içindeki tanrıdır” VICTOR HUGO

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    türkiyemizin öncü, köklü ve çok başarılı bankalarından olan akbankımızın ak portföyü, her alanda olduğu gibi temettü yatırımcısını da unutmamış eksik olmasın.
    ALC - AK PORTFÖY BİST TEMETTÜ 25 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    Son 1 Ay Getirisi %14,77, Son 3 Ay Getirisi %21,80, Son 6 Ay Getirisi %28,17, Son 1 Yıl Getirisi ise %23,32. ne kadar güzel değil mi? yaşasın her ihtiyacımıza göre fon çıkaran ak portföy ve onun kankileri olan büyük bankalarımızın birbirinden muhteşem fonları. iyi ki varlar, onlar olmasa ne yapardık düşünmek bile istemiyorum.
    tam al sat fonu buymuş işte Harmonik hareket ediyor belli ki
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. Merkez kur % - 0,42

5. yıllar yıllar önce temettü hissesi biriktirmeyi bende denedim ama bizim gibi ülke borsalarında müthiş anlamsız. Bizim borsamızdaki hisselerin %80 ini döngüsel sektörlerde çalışır. İyi dönemleri de olur zayıf dönemleri de. O nedenle yıllarca hisse taşımak anlamsız.
    İnanın Türkiye borsası müthiş paralar kazanılabilecek bir borsa. Finansal okur yazarlık düşük. Çok değerli bir şirketi ciddi iskontolu alabileceğiniz gibi değersiz bir firmayı da aşırı değerli fiyatlayabiliyor. Ama ben temeli zayıf şirketlere hiç bulaşmam.
    Finansal okur yazar, temel analize zaman ayıran insanlara borsada kazanç çok. ABD de bu kadar kolay kazanamazsınız, orada iyi hisseyi ucuza fiyatlanmış bulmak zordur.
    Ama dediğim gibi temettü konusuna ben uzağım. Fon tarafı benim için %100 borsada olmamı engelleyen kısım. Geldiğim noktada %100 hissede olmama kararım var. O nedenle farklı risk gruplarında farklı enstrumanlara yatırım yapma seçeneğim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6. Tüm yorumlar için teşekkürler. Forumun konuya bakış açısı oldukça net. Sanırım benim gibi pek kişi vardır temettü hesabıyla girip, felsefe değiştiren.

7.  Alıntı Originally Posted by Drupalist Yazıyı Oku
    Merhaba,

Paylaşımlarınızı ilgiyle takip eden müzmin mevduatçı yeni bir üyeyim, katkılarını sunan herkese çok teşekkür ederim.

Yeni yeni fon tarafına geçiyorum. Aklıma takılan bir husus var, sormak istedim.

Gördüğüm kadarıyla portföylerde risksiz kısım genelde PPF'lerde değerlendiriliyor. PPF'lerin geçmiş dönemlerini incelediğimde getirileri mevduata göre daha az olmuş gibi görünüyor. Risksiz kısım için neden mevduat yerine PPF tercih ediliyor acaba? Mevduattan daha fazla getirme potansiyelleri var mı?
    Faizin düşüş trendinde olduğu dönemlerde PPF'ler daha avantajlı olabiliyor. Günlük mevduata göre. Getiri eğrisinin yönüne bağlı yani.

NŞA'da mevduata göre stopaj avantajı da var. Fakat yıl sonuna kadar ki düzenlemeyle şu an için avantaj mevduatta.

Yani hic bir zaman tek bir doğru yok. Dönemsel olarak değerlendirmek daha doğru. Mevduattan fon tarafına geçmek dereden okyanusa düşen balık gibi hisettirebilir

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Tüm yorumlar için teşekkürler. Forumun konuya bakış açısı oldukça net. Sanırım benim gibi pek kişi vardır temettü hesabıyla girip, felsefe değiştiren.

Evet, ben de bu durumdayım, temettü hissesi biriktirmekten neredeyse tamamen fonlara geçtim bu sene.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 160/1003 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •