Sayfa 100/601 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon
Arama sonucu : 4801 madde; 793 - 800 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Eczacılarda baskı yeni bir şey değil. Her zaman fiyatlarını kontrol ederler. Fiyatları baskılayıp kendi belirledikleri düzeyde tutarlar. Nihai amaçları asla bu tüzel kişiliklerin bilançosunda bulunan varlıkları KY ile paylaşmamaktır. Bugüne kadar yapılan bu. Bir patron için şirket borsa değerinin artışı gurur vesilesidir, değil mi? Ama eczacılar için bu çok üzücü bir durumdur.Çünkü nihai amaçları kottan çıkmaktır. Yani fiyatların artması nihai olarak kottan çıkarken çağrı fiyatına yansıyacağı için, fiyat artışı patron için korkunç bir durumdur. Cebinden paraları çıkacaktır. Eczacıların neden böyle sinameki hisseler olduğunu bu açıklar sanırım.

Şimdi ufukta arsa imar durumu var ya. Bunlarda fiyatları baskılıyorlar. İmar çıkarsa 8 tl fiyata baraj kurup oralarda tutmaya çalışacaklardır.

Aynı spek Deva'da da işlem yapıyor, bakın Deva 6 kat arttı eczacı buralarda sayıyor. Bu spek değil patron farkıdır.

Her işini küçük ortaklarına tuzak kurma üzerine planlayan bir adamla karşı karşıyayız.

2.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Eczacılarda baskı yeni bir şey değil. Her zaman fiyatlarını kontrol ederler. Fiyatları baskılayıp kendi belirledikleri düzeyde tutarlar. Nihai amaçları asla bu tüzel kişiliklerin bilançosunda bulunan varlıkları KY ile paylaşmamaktır. Bugüne kadar yapılan bu. Bir patron için şirket borsa değerinin artışı gurur vesilesidir, değil mi? Ama eczacılar için bu çok üzücü bir durumdur.Çünkü nihai amaçları kottan çıkmaktır. Yani fiyatların artması nihai olarak kottan çıkarken çağrı fiyatına yansıyacağı için, fiyat artışı patron için korkunç bir durumdur. Cebinden paraları çıkacaktır. Eczacıların neden böyle sinameki hisseler olduğunu bu açıklar sanırım.

Şimdi ufukta arsa imar durumu var ya. Bunlarda fiyatları baskılıyorlar. İmar çıkarsa 8 tl fiyata baraj kurup oralarda tutmaya çalışacaklardır.

Aynı spek Deva'da da işlem yapıyor, bakın Deva 6 kat arttı eczacı buralarda sayıyor. Bu spek değil patron farkıdır.

Her işini küçük ortaklarına tuzak kurma üzerine planlayan bir adamla karşı karşıyayız.
    Bende kottan çıkacağını tahmin ediyorum fakat arsa imar olayı kısa sürede artık netleşir. Belki pazartesi Kartal Belediyesi meclis gündemine bile İmar komisyon kararları yetişirse oylanır.

Arsa konusu hallolur ise çift haneleri öreceğimizi tahmin ve ümit ediyorum.

...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

3. Belediyeden iş bitmez koç işi sehiircilikden bitiirmistir belediye tefarrat

4. Bakın ben diyorum ki, patron KY nın hiçbir şeyden faydalanmasını istemiyor. Hastalıklı bir ruh hali ile yapıyor bunu. İmar çıksa bile bu baskı sürecektir. Adam tam bir sinameki. Lütfen Eczacılara normal piyasa hissesi muamelesi yapmayın. Ölümüne savunur bu düşük fiyatları KY düşmanı patron. Uzun zaman açıklamaz bir proje o arsa üzerine. Acelesi yok adamın. Yeter ki KY kazanmasın.

KY nın görevi patron hisselerini geri alıncaya kadar enayi gibi taşımaktır. Hamallıktır.
    Son düzenleme : bezginbekir; 04-12-2020 saat: 16:34.

5.  Alıntı Originally Posted by aykut70 Yazıyı Oku
    Belediyeden iş bitmez koç işi sehiircilikden bitiirmistir belediye tefarrat
    Bence hiç de öyle değil...Öyle olsaydı Bülent Eczacıbaşı Kartal Belediye Başkanını ziyaret etmezdi herhalde...

https://www.kartal24.com/98607-bulen...uksele-ziyaret

Bu geçen yılın haberi ama mutlaka arsa konusunda beklentileri ve istekleri olmuştur.

6. ECILC için bence yakın zamanlı en büyük beklenti Kartal arsa imar durumu ve pandemi sürecinde ilaç pazarlama faaliyetleri, aşı konusunda gelişmelerdir. Bu beklentilere paralel her an sert hareketler olabilir.

Aşı konusunda devletin bir süre sonra ithalat izni vereceğini tahmin ediyorum. Böylelikle bu işte organizasyonu dağıtım ağı bulunan şirketler önemli pay alacaktır. Pandeminin daha bir süre daha hayatımızda olacağı gerçeğine alışmalıyız. Çin aşısının test edileceği ve sonrasında uygulanacağı bir gerçek bunun sonuçlarını beklemek gerekir umarım ki fayda sağlar.

Kartal arazisi 318.000 m2 ve tek parça kupon arazi...İmar durumu netleştiğinde yeniden değerleme ve üzerine proje çalışmaları başlar bence....Daha evvel 3 firmanın konsorsiyumu söz konusu belki burada bir güncelleme veya hızlıca bir proje yapılabilir...

Arsa karşılığı yapılacak projede yüksek karlılık beklenebilir. Ne de olsa holdinge ait bu arazinin ECILC payı yaklaşık %37 oranında olduğunu biliyoruz.

ECILC, 4. çeyrekte gelecek kar ile neredeyse sermayesi oranında karlılığa ulaşabilir...Bu durum da yüzde 75-100 bedelsiz beklentisi oluşabilir....

Şu an defter değerinde ve büyük beklentilere sahip şirketimiz...

Yatırım Tavsiyesi Değildir....

7. Çin aşısının dışında üretilen aşıların henüz ülkeye nasıl ve kimler tarafından getirileceği konusu netleşmedi veya ben bilmiyorum...ECILC faaliyet alanı kapsamında bu işe talip olabilir veya olmayabilir. Bunu henüz bilmiyoruz. Aşı pazarlama konusunda bence çalışma vardır ama henüz somut veri olmayabilir.

https://www.eczacibasi.com.tr/tr/ana...ilac-pazarlama

Konut alanında gösterdiği faaliyetler zaten malumumuz...

...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

selimhan01 Guest
     Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Bakın ben diyorum ki, patron KY nın hiçbir şeyden faydalanmasını istemiyor. Hastalıklı bir ruh hali ile yapıyor bunu. İmar çıksa bile bu baskı sürecektir. Adam tam bir sinameki. Lütfen Eczacılara normal piyasa hissesi muamelesi yapmayın. Ölümüne savunur bu düşük fiyatları KY düşmanı patron. Uzun zaman açıklamaz bir proje o arsa üzerine. Acelesi yok adamın. Yeter ki KY kazanmasın.

KY nın görevi patron hisselerini geri alıncaya kadar enayi gibi taşımaktır. Hamallıktır.
    arsa haberi gelirse patron ne yaparsa yapsın piyasadan kağıda piyasa cinleri doluşur satmayla baş edemez baskıyı bu fiyatlarda yapamaz malı kaptırır böyle bir şirket kesinlikle bu hatayı yapmaz ama pislik mutlaka tahta sahibi tarafından düşünülecek ama bir bakalım kokusu gelir inşallah .....

Sayfa 100/601 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •