Sayfa 510/580 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560 ... SonSon
Arama sonucu : 4634 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: YATAS - Yataş

1. Karel denen rezil hissedeki pozisyonuma bakmaktan yatasdaki primi fark etmedim bugün,
    Helal be yataş,alınan mallar öyle istikrarlı ve yoğunki,
    Son zamanlarda orta ölçekli şirket içinde en fazla mal yataşda alınıyor.

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

2. Arkadaşlar Yataş'ı araştırıyorum. F/K gibi değerleri iyi, satışları iyi. Bunların dışında sizce neden girmeliyim?

3.  Alıntı Originally Posted by demir ceyhan Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Yataş'ı araştırıyorum. F/K gibi değerleri iyi, satışları iyi. Bunların dışında sizce neden girmeliyim?
    Acayip bir soru olmuş. Cevabım şu ister gir ister girme [emoji2] Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumda[emoji41]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    ''Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum''

4. Kendi görüşlerimi soylemek gerekirse; Turquality desteği ile yurt dışında büyüme istegi olan yurt içinde de hizla buyumeye devam eden bir şirket. 5 yıldır ortakligimiz var patronlarin yöneticilerin dürüst olduğunu düşünüyorum surekli bilgilendirme de yapıyorlar. Yatırım kurumlari 2021 i 190 ml tl kar ile kapatabilecegini degerlendirmisler. Yatas gibi bir sirketin 15 fk dan az islem gormemesi gerekir diye düşünüyorum. Bakkal hesabi 190 ml kar ile 15 fk dan 19-20 tl lerden islem görebilir seneye. 25 fk olursa 31 tller 10 fk olsa 12.7 tl yapıyor. Bu degerleri en gec 3. ceyrek bilancosu sonrasinda yakalamasi beklenebilir. Tabi ulke şartlari pandemi derken bu kar sonraki seneye de sarkabilir. Ben hesabimi buna gore yapıyorum.

5. TEKNİK-TAKAS BAKANLARA DURUM NET 4K

ZİRVESİ 2.8 USD.

HERKES BEKLEDİĞİ DOLAR SEVİYESİNE GÖRE 4 İŞLEMİ YAPSIN

SYG.

6.  Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku
    Merhabalar hocam sende hoşgeldin enerjimiz bol olsun

Aracı kurum tahminleri bu sene için 1500 ila 1700 ciro ve 130-170 bandında tahminlerde bulunmakta.

Hedef fiyat tahminleri de 15 TL civarında ağırlıktadır.

Bu sene bitti yabancı gelecek seneyi fiyatlayacaksa iki önemli hikayemiz var.

DİVAN_EV katkısı ve ihracatın ciro içindeki payı.

1- Pandeminin bitmesi yeni mağaza açılışlarını hızlandıracak bu seneki DİVANEV 100 tane açmaktı.

Bu yeni açılan mağazaların net etkisini 2021'de göreceğiz.

2- Şirketin en büyük hedeflerinden birisi ihracatın, toplam ciro içindeki payının %30 seviyesine çıkarmak.

Şu an %12-14 seviyesindedir.

Bu sene Almanya-Pakistan ve Rusya pazarlarına ihracat başladı.

Gelecek sene ABD ihracatı başlayacak.

ABD, Çin'den mobilya ithal ediyor. Bu pazar değişimine iyi pozisyonlanmasını umut ediyorum.

2021 yılındaki bu gelişmelere yönelik olarak QNB gibi kurumların ciro ve net kar değişimleri de revize edilecektir.

Onu da sene sonu raporu gelince değerlendiririz hocam bir 2020'yi bitirelim de hiç bitmeyecek gibi

Syg.
     Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku
    Şirket geri alım programı dahilinde hisse alıyor.

Bugün CEO Nuri ÖZTAŞKIN saat 14:00'da Bloomberght de Güzem Hanım'ın konuğuydu.

Belki yayın kaydını koymayabilirler, yayını geri alarak izleyebilirsiniz.

Kısaca akılda kalanlar :

- Şirketin operasyonel performansını hisse fiyatının halen yansıtmadığını,

- 4.Ç'in 3.Ç'den daha iyi olacağını,

- İhracata ağırlık verildiğini gelecek 2 sene de ihracat hedefinin toplam ciroda %20 olduğunu orta vade de %30 hedeflediklerini,

- Gelecek senede temettü vermek istediklerini belirtti.

Kişisel gözlemim; işler yolunda değilse kimse canlı yayına çıkmaz

Mesela işleri yolunda gitmeyen CEO'lara dikkat edin, tarlası yanmış köylü gibi oturur, fayanslara bakar genelde

İşleri yolunda gitmeyipte neşeli patron varsa da kanalı zaplayın

Syg.
     Alıntı Originally Posted by tascene Yazıyı Oku
    Mevut mağaza sayıları ve 2021 de açılması planlanan mağazalar üzerinden yaptığım hesaplamalara göre 2020 4.Ç ve 2021 yıllık beklentimi tabloda paylaşmak isterim. (2021 de magaza açılış tahminlerini şirket yöneticilerinin basında paylaştıkları ile oluşturdum)

Ve 2021 ciro, net kar tahmini içinde %15 enflasyon artışı %20 de büyüme olarak hesaplıyorum.Büyüme olarak 2021 de daha cok yurtdışının katkı sağlamasını bekliyorum keza bu sene yurtdışı katkısı covid sebebiyle düşük kaldı ve bunun yanında 2020 yılında yurtdışı tarafında %100 e yakın mağaza artış sağlandı ve bu açılan mağazalar 2021 de ciddi katkı sağlayacaktır.

Tüm bunların yanında dün Nuri Öztaşkı'nın BHT de yaptığı Turquality desteklerinin ABD pazarı için +5 sene daha uzatılmasını beklediklerini söyledi. Bu Abd de pazarına penatrason için çok önemli bir haber.

Alıntı Originally Posted by demir ceyhan Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Yataş'ı araştırıyorum. F/K gibi değerleri iyi, satışları iyi. Bunların dışında sizce neden girmeliyim?
    Sn. Bidbas 'ın dediklerine ilaveten arkada kalmış.

Syg.

7. Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.
     Alıntı Originally Posted by axaray Yazıyı Oku
    Acayip bir soru olmuş. Cevabım şu ister gir ister girme [emoji2] Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumda[emoji41]

Cevaplamasaydınız bir şey kaybolmazmış

8.  Alıntı Originally Posted by demir ceyhan Yazıyı Oku
    Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.

Cevaplamasaydınız bir şey kaybolmazmış
    Sormasaydında pek bir kaybımız yok. Değerli arkadaşım amacım tartışma çıkarmak değil SPK bu konuda çok ciddi cezaları patır patır kesiyor. Sorduğun soruya verilen cevapta, cevaptan değil ama sorudan kaynaklı yatırım danışmanlığı kapsamında. Buraya herkes bildiğini yazıyo soracağın soru neden almalıyım olmamalı.

Mesela bilançoda şu kalemi gördüm, kar marjı düşükmü, nakit akım tablosunda geçmiş döneme göre fazla var mı ? Gibi sorular. Şahsi kanaatim sıkıntı yaratmaz ama neden almalıyım sorusuna cevap veren arkadaşı hisse düşerse şikayet etsen eskaza oda buraya yazıp sonra mal sattıysa al başına belayı.

''Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum''

Sayfa 510/580 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •