-
Japon roman yazari ve Ingiliz edebiyati uzmani Natsume Soseki'nin olum yildonumu (9 Aralik 1916)
"Belki de umumi olarak kabul goren bir gercegin ustunde fazla duruyorum ama surekli iliski halinde olup, artik birbiriyle fazlasiyla hasir nesir olmus kadin erkek arasinda, askin ortaya cikmasi icin gerekli durtuyu doguracak yenilik hissinin kaybedilecegini dusunmekteyim. Tutsunun kokusunun ilk tutusturuldugu anda, ickinin tadinin da ilk yudum aninda alindigi gibi ask durtusunun de ancak ve ancak boyle bir anda mevcut olabilecegini dusunmekteyim. Bir kere o an, siradan bir sekilde yasaniverdi mi gel zaman git zaman samimiyet artsa da ask duygulari felc olup gider." Gonul

"I may be stretching the interpretation of this well-known fact, but it seems to me that between any male and female who have been close and in continual contact, such great intimacy rules out the fresh response necessary to stimulate feelings of romantic love. Just as you can only really smell incense in the first moments after it is lit, or taste wine in that instant of the first sip, the impulse of love springs from a single, perilous moment in time, I feel. If this moment slips casually by unnoticed, intimacy may grow as the two become accustomed to each other, but the impulse to romantic love will be numbed."
"Vaktinde dizinin dibinde el pence divan durdugunuz benim, sonradan basimi ayaklariniz altina almak isteyeceksiniz. Ben yarinki hakaretinize ugramamak icin bugunku takdirinizden feragat etmeyi yegliyorum. Simdikinden kat be kat daha cetin gelecekteki yalnizligima dayanmak yerine, simdiki yalnizligima katlanmayi tercih ediyorum. Ozgurluk, bagimsizlik ve benlik dolu gunumuz dunyasina dogmus bizler bunun bedelini yalnizliga kurban olarak odemek zorundayiz."

"The memory of having sat at someone's feet will later make you want to trample him underfoot. I'm trying to fend off your admiration for me, you see, in order to save myself from your future contempt. I prefer to put up with my present state of loneliness rather than suffer more loneliness later. We who are bom into this age of freedom and independence and the self must undergo this loneliness. It's the price we pay for these times of ours."
-
Gectigimiz Subat ayinda hayat veda eden, Akademi Onur Odulu ve 2 Golden Globe Odulu sahibi, 20. yuzyilin en onemli filmlerine imza atan Amerikali aktor, yapimci, yonetmen ve yazar (Issur Danielovitch) Kirk Douglas’in 104. dogum yildonumu (9 Aralik 1916)

-
Yunan asilli Amerikali aktor ve yonetmen John (Nicholas) Cassavetes’in dogum yildonumu (9 Aralik 1929)

-
Kanadali Empresyonist ressam Laura Muntz Lyall'in olum yildonumu (9 Aralik 1930)
Die Gartenlaube, 1897

Interesting Story, 1898
-
1 Akademi, 2 Golden Globe, 11 BAFTA Odulu sahibi, 6 Akademi, 15 BAFTA, 10 Golden Globe Odul adayligi bulunan Ingiliz tiyatro ve sinema aktrisi Dame Judith Olivia Dench’in dogum gunu (9 Aralik 1934)

-
Fransiz ressam Georges Dufrénoy'nin olum yildonumu (9 Aralik 1943)
Pont sur le Petit Canal, XIXe siècle

Château de la Fréchère, XIXe siècle
-
Italyan karikaturist ve cizgi seri Lupo Alberto’nun yaraticisi Silver’in (Guido Silvestri) dogum gunu (9 Aralik 1952)

-
Emmy Odulu sahibi, 2 Akademi, 3 Golden Globe Odul adayligi bulunan Amerikali aktor, yonetmen ve yapimci John (Gavin) Malkovich’in dogum gunu (9 Aralik 1953)

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri