Alıntı Originally Posted by Hayali Yazıyı Oku
Tib meselesine gelince burası yani Tmsf icrai bir kurumdur .Onun içindir ki kar eden şirketleri şu anki mevzuat geregi satamıyor borçlu olan şirketleride ticari iktisadi bütünlük bozulmasın üzerine herhangi haciz gelip şirketin faliyetini sona erdirebilecek bir durumdan tib yasası ile engel olmaktır .Yani faliyet esasına dayandırılıyor .Şimdi ise burayı Tmsf buranın eski sahiplerinin tüm haklarını satıyor ticareti içindeki aktif ve pasifini devir ediyor .Malümunuz kayyum buraya ilk atandıgın da içi boştu ve borçlandırılmıştı o borçların bir kısmı tib yasası ile dondurulmuştu şimdi ise satılan gelirden bu dondurulan borçlar ödenecek ticaretinin içindeki aktifleri ve pasifleri de devir olacak zaten aksisi de olmaz diye düşünüyorum çünkü faliyet son bulmayacak bunlar benim araştırmalarımdan edindiğim düşüncelerimdir ytd
Daha bir sayfa önce şirketin son resmi bilançosunun son sayfasından görseli yapıştırdım, sarıyla işaretledim.
Açık açık "Dolayısıyla, şirketin/şirketlerin ticari faaliyeti de bu satışla birlikte son bulmaktadır." yazıyor.
Daha açık ne demelerini bekliyorsun!
Hala gelmiş burada "faaliyet son bulmayacak" falan filan yazıyorsun. Nickin gibi yorumların da hayali...
İki durum var: Ya art niyetlisin, ya da okuduğunu anlayamayacak durumdasın. Her iki durumda da seninle bir daha muhatap olmam. Sana bol kazançlar dilerim.
YTD