Şimdi isyat ile faiz karşılaştırılıyor ve isyat 5 sene önce alanın temettu verimi günümüzde yüzde 12 degil atıyorum yüzde 40 deniyor maliyet düştü denilerek.
Bu eskiden Türkiye'de dusuk faiz varken mantıklı idi. Ama su an yüzde 14 faiz varken isyat yüzde 15 bile verse mantıklı degil. E temettu verince maliyet düşüyor hisse yerine geliyor deniyor. Ama oyle degil. Su an 50000 tl faize koysaniz seneye 57000 etse Obur sene 64 yerine 67 falan edecek. Paranız bu yıl 57 ettiğinde maliyetim 43 bine düştü demek gibi birşey bu. Bide faiz garanti iş. İsyat temettu verecek fiyat düşecek talep gelecek de eski yerine gelecek ya gelmezse? Gelse bile yüzde 15 verse bile ancak mevduat kadar oluyor. Su an hisse fiyatının yükselmemesiinn nedeni bence zaten bu. Ne zamanki isyat karını artırıp bu sene yüzde 25 temettu veriyorum derse ancak mevduata fark atar Obur türlü mevduat yüksekken zor artar. Sn. Hısımın diğer başlıklardaki yazılarına katılırım ama isyattaki bu düşüncesine katılmıyorum. Kendi görüşümdür yatırım tavsiyesi değildir.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri