Sayfa 114/610 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214 ... SonSon
Arama sonucu : 4880 madde; 905 - 912 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Bu fazlasıyla teknik bir konu, o yüzden tam bir iddiada bulunamam. Ama Yatırım şu anda istese SPK ya bildirip o hisseleri borsada satabilir. Diğerlerini satamaz. Bu tür muhasebeleştirmeler teorik tartışma konusudur. Ama yüce maliye bakanlığı ne buyurursa o olur. Maliye bakanlığı böyle buyurmuşsa siz haklısınız.

Bu konuya nereden geldik. İlaç üzerindeki korkunç baskıyla. O baskı hala sürüyor. Neden acaba.

2.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Sn. Psychokinesis haklı. Sizin söylediğiniz ikili hesaplama birkac yıl öncesine ait. Düzeltme sonrası piyasadan alınan paylar da özsermayedeki güncel değere göre raporlaniyor.
    Selam eski ortak kürkçü dükkanına geri döndük o sene bu sene mi diye .

Kartaldaki tarlaya belki imar çıkar sonunda belki diye

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Selam eski ortak kürkçü dükkanına geri döndük o sene bu sene mi diye .

Kartaldaki tarlaya belki imar çıkar sonunda belki diye
    Selam, ben bu sene üstümdeki yılların Eczacı ağırlığını azalttım. Bulanık suda yeterince uzun süre kalmıştım. Son bir malzeme kaldı. Durumlar altın vuruşa çok müsait görünüyor. Son perdeyi bekleyeceğim.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

4.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Bu fazlasıyla teknik bir konu, o yüzden tam bir iddiada bulunamam. Ama Yatırım şu anda istese SPK ya bildirip o hisseleri borsada satabilir. Diğerlerini satamaz. Bu tür muhasebeleştirmeler teorik tartışma konusudur. Ama yüce maliye bakanlığı ne buyurursa o olur. Maliye bakanlığı böyle buyurmuşsa siz haklısınız.

Bu konuya nereden geldik. İlaç üzerindeki korkunç baskıyla. O baskı hala sürüyor. Neden acaba.
     Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Selam, ben bu sene üstümdeki yılların Eczacı ağırlığını azalttım. Bulanık suda yeterince uzun süre kalmıştım. Son bir malzeme kaldı. Durumlar altın vuruşa çok müsait görünüyor. Son perdeyi bekleyeceğim.
    Aslinda Herşey mükemmel; ortam,grafik, teknik, temel ama hisseye pranga vurulmuş gibi hareket ediyor. Bu denli baskı nedenini ben bir türlü çözemedim. Belli fikirler var ihtimal dahilinde yazılan...

5. Mevcut grup şirketletinin dolanbaçlı iştiraklilik durumu ve karmaşık ortaklık yapısı ve bunun getirdiği bilançolana sistemi yatırımcılar için şefaf olmayan durumlar olulturuyor.
    Bu ortaklık yapılarından dolayı, bir çok varlığın finasal varlık veya özkanak olarak bilançolandırılması hem iştirak şirketlerle ilgili karanlık noktalar oluşturuyor hem iştirak şirketlerinin karlarının doğrudan bilançolara yansıtmıyor...

Ortaklık yapılarında sadeleşmeye ve şefaflaşmaya gidilmeli;
    Seramik karo vitra gibi bütün yapı ürünleri ile ilgili şirketler ile arsalar ve geliştirilecek emlaklar İNTEMA bünyesinde birleştirilmesi,,
    Diğer üç holding yapsındaki şirketlerin (Eczyt, Ecilc ve borsaya kote olmayan Evzacıbaşı holding) ECZYT bünyesinde birleştirilmesi
    iyi bir yapılanma olur.

6.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Mevcut grup şirketletinin dolanbaçlı iştiraklilik durumu ve karmaşık ortaklık yapısı ve bunun getirdiği bilançolana sistemi yatırımcılar için şefaf olmayan durumlar olulturuyor.
    Bu ortaklık yapılarından dolayı, bir çok varlığın finasal varlık veya özkanak olarak bilançolandırılması hem iştirak şirketlerle ilgili karanlık noktalar oluşturuyor hem iştirak şirketlerinin karlarının doğrudan bilançolara yansıtmıyor...

Ortaklık yapılarında sadeleşmeye ve şefaflaşmaya gidilmeli;
    Seramik karo vitra gibi bütün yapı ürünleri ile ilgili şirketler ile arsalar ve geliştirilecek emlaklar İNTEMA bünyesinde birleştirilmesi,,
    Diğer üç holding yapsındaki şirketlerin (Eczyt, Ecilc ve borsaya kote olmayan Evzacıbaşı holding) ECZYT bünyesinde birleştirilmesi
    iyi bir yapılanma olur.
    Siz aslanları kediye boğrdurma niyetindesiniz sanırım. İntema'nın eti budu ne ki, tüm yapı grubunu ve arsaları bünyesine alacak. Yatırımın kapasitesi ne ki hem ilacı hem de Ana holdingi içine alacak. Bu iki rüya elinde salt İntema ve Yatırım tutanların fantezisi olabilir ancak. Holding bu sayede halka açılacak buna eczacıbaşı razı olacak. İlaç elindeki arsaları verecek, Karo daki ortaklığını intema ya verecek K.Y itiraz etmeyecek.Yine İlaç Holdingteki payını yatırıma devredecek KY itiraz etmeyecek. Bu söylenenlerin hepsi büyük dava konuları olur. SPK izin vermez zaten. Holding neden arazilerini intemaya versin. Bu söylediğiniz sadeleşme değil tam kaos senaryosu olur.

Sonuç olarak Eczacıbaşı yönetimi bir sadeleşme istemiyor. Küçük ortaklardan kurtulmak istiyor. Kottan çıkmak ve yapabilirse ortaklıktan çıkartma yapmak istiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Siz aslanları kediye boğrdurma niyetindesiniz sanırım. İntema'nın eti budu ne ki, tüm yapı grubunu ve arsaları bünyesine alacak. Yatırımın kapasitesi ne ki hem ilacı hem de Ana holdingi içine alacak. Bu iki rüya elinde salt İntema ve Yatırım tutanların fantezisi olabilir ancak. Holding bu sayede halka açılacak buna eczacıbaşı razı olacak. İlaç elindeki arsaları verecek, Karo daki ortaklığını intema ya verecek K.Y itiraz etmeyecek.Yine İlaç Holdingteki payını yatırıma devredecek KY itiraz etmeyecek. Bu söylenenlerin hepsi büyük dava konuları olur. SPK izin vermez zaten. Holding neden arazilerini intemaya versin. Bu söylediğiniz sadeleşme değil tam kaos senaryosu olur.

Sonuç olarak Eczacıbaşı yönetimi bir sadeleşme istemiyor. Küçük ortaklardan kurtulmak istiyor. Kottan çıkmak ve yapabilirse ortaklıktan çıkartma yapmak istiyor.
    Evet yazılan öneri resmen tabiri caizse saçmalık. İlaçta da, yatırımda da halka açıklıklar düşük. Dolaşımdaki payların bir kısmının da holding çevreleri olduğunu düşünürsek hisselerin üzerinde böyle baskı kurulmasının nedeni düşündürücü ve bir tek amaç dışında çok anlamı olamaz. Aktif olarak yatırım tahtasında işlem yaptığım için o baskı ve baskıyı yapan kurumları çok net görebiliyorum.
    Öte yandan o senaryo olacak olsa da bir yandan hisseler sinsice toplanıp dolaşımdan çekilir vs. Zamanla herşey ortaya çıkar...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. El insaf yahu ..
    Şimdi de bu moda mı çıktı..geçmişe bir bakın, hangi hisse tamamen borsadan çekilirken %200. %300 yapmamış..
    Örnek fmpiston, Demirdöküm, kiler vs vs..
    Yapmayın Allah aşkına yazık günah üç kuruş yatırımla buraya ümit bağlayan yatırımcılara....
    Tam da gyo lar uçuşa geçmiş, ilaç sektörleri öyle...
    USD/TL bazında da şirketin değeri 1/3 fiyatına inmişken....

Sayfa 114/610 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •