Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 927/1002 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,409 - 7,416 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    İlk defa gayrimenkul alacak arkadaşlara nacizane bir kaç tavsiyem olacak ;

Bazı bölgelerde dolandırıcılar insanların iyi niyetlerini kötüye kullanarak bir ömür boyu biriktirdiği paraları çarpıyorlar. Misal ; Bir bölgedeki fiyatları incelerken çok kelepir bir daire buldunuz. Anlaştınız kapora verdiniz. Tapuya giderken size '' kardeş, daire 750 bin tl ama sen tapu masrafını az ödeyesin diye 450 bin tl. göstereceğiz. Şimdi şu bankaya bu ıbana 450 bin tl. yatır ki imzaları atalım. İmzadan sonra geri kalan 300 bin tl. yi elden alırız ''

ne kadar samimi sizi düşünen bir teklif . Hemen teşekkür ediyor ve yapıyorsanız yandınız. Birincisi ; tapuda aile konutu şerhi yoksa dahi , bu satıcının eşi 1 hafta sonra - tapu iptal davası - açabilir. mahkeme tapuda görünen 450 bin tl. yi iade ederek tapuyu iptal eder ve gitti 300 bin tl. niz.
    İkincisi ; Bu adamlar siz evinizde mutlulukla otururken , aniden gelir ve '' kardeş , tapuda biz sana kıyak olsun diye 750 değil de 450 gösterdik ya '' eeee dediniz . '' Birisi ihbar etmiş. Vergi ziya cezası yiyeceğiz. hem sen hem biz ceza ödeyeceğiz. Şimdi sen zaten 20 bin tl. karlısın. Bize 10 bin tl. ver , adamımıza rüşvet verelim ihbarı asılsız yapalım '' diyebilirler.

Bunlar yaşanmış olaylardır. Bu nedenle her işinizi sağlam yapmalısınız. Daireyi alırken eşlerin ikisinden de imza alınız. tapu harcından 3 lira kazançlı olmak adına riske girmeyiniz. paranın tümünü mutlaka bir bankaya - tapu satış şartlı blokelendirerek- tapuya gidiniz.
    30 yildir piyasadayım mal aldik sattik .esimiz dostumuz aldı sattı.boyle senaryo ne duydum ne tahayyul ettim.

2.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Eşin itirazı için şartlar nedir? Yani o evde oturuyor olmaları mı gerekli?

Bir de zaman aşımı kaç gün bu itirazda?
    Eğer konut üzerinde tapuda '' Aile Konutu '' şerhi varsa zaten eşlerin ortak rızasıyla ancak satış oluyor. Şerh yoksa bile ailenin tek konutu varsa otomatikman aile konutu sayıyor mahkemeler. Ama tapu kurumu satış esnasında müdahale etmez, uyarmaz bile.

Zaman aşımı satışı öğrendikten itibaren 6 aydır. Yalnız bu öğrenme işi su götürür. Örneğin ; resmen evlidir ama başka şehirde görevlidir, uzaklaştırma almıştır, eğitim için vb. evden uzaktır gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    30 yildir piyasadayım mal aldik sattik .esimiz dostumuz aldı sattı.boyle senaryo ne duydum ne tahayyul ettim.
    televizyonlara yansıyan ( yansıyabilen ) bir dairenin 3 kişiye satılmaları, müteaahhite arsasını kaptıranlar felanda kurgudur, senaryodur. Sizin başınıza gelmeyen her şey hikayedir. Yine de karşılaşmayınız. bana bir şey olmaz diyenler en çok tehlikeye açık olanlardır.

4. Açıkçası bende böyle bir şey duymadım hiç.
    Ama doğru mu değil mi bilmiyorum.

Ancak aşağıdaki yanlış bilgiyi düzelteyim.
    Tapuda, bir gayrimenkul 3 kişiye satılmaz.
    Bu olaylar tapuda olmaz.
    O, elden yada noterden sözleşme yapanlardır.

Bu tip olaylar okumuşsanız internette, linkini atarsanız herkes bilgilenmiş olur

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    televizyonlara yansıyan ( yansıyabilen ) bir dairenin 3 kişiye satılmaları, müteaahhite arsasını kaptıranlar felanda kurgudur, senaryodur. Sizin başınıza gelmeyen her şey hikayedir. Yine de karşılaşmayınız. bana bir şey olmaz diyenler en çok tehlikeye açık olanlardır.

Sn ressam kesinlikle haklı ,benim 20 yıllık tapu iptali davam var,ayrıntılarını yazmam uzun sürer,o yüzden tapu iptali davaları ile ilgili burada size yüzlerce örnek verebilirim,umarım kimsenin başına gelmez ,tapusunu aldığın malın elinden gitmesi çok acı bir olay,ama bizim memlekette çok yaygındır,haberim yok bu iş imkansız diyenler bir avukata danışmadan emlak yatırımı kesinlikle yapmasınlar.

İsteyen tapu iptali yargıtay kararları diye internete girsin ,onlarca dava örneği olduğunu görürler.Benim davada eskiden 15. hukuk bakıyordu,şimdi 23 .hukuk dairesi bakıyor sanırım.20 yılda davada onlarca hakim değişti,bilirkişiler falan gırla,dava iki kez yargıtaydan döndü falan neyse hala bir temyiz hakkımız var yerel mahkeme karar versin bir daha yargıtaya kesin gidecek, daha en az 10 yılımız var.Onlarca mal sahibi öldü bu arada ,arsa sahibi öldü,dava mirasçılar arasında dönüyor hala.

7. Davanın nedeni nedir ?
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    İsteyen tapu iptali yargıtay kararları diye internete girsin ,onlarca dava örneği olduğunu görürler.Benim davada eskiden 15. hukuk bakıyordu,şimdi 23 .hukuk dairesi bakıyor sanırım.20 yılda davada onlarca hakim değişti,bilirkişiler falan gırla,dava iki kez yargıtaydan döndü falan neyse hala bir temyiz hakkımız var yerel mahkeme karar versin bir daha yargıtaya kesin gidecek, daha en az 10 yılımız var.Onlarca mal sahibi öldü bu arada ,arsa sahibi öldü,dava mirasçılar arasında dönüyor hala.

8. Kuzey Marmara otoyolu Kurtköy-Akyazı kesimi bugün hizmete açılıyor. Özellikle tarla-arsa yatırımı için aklınızda bulunsun. Akyazı, kuzuluk bölgesinde, köy içinde 1 dönüm kadar arsa almıştım 5 sene önce, bu yüzden ara sıra gider gelirim. Bölge ortalamalardan fazla prim yaptı, belki bu yolun etkisi de olmuştur.

Normalde tem ve e-5 yoğun olur, körfez geçişinde şeritler de biraz dolambaçlıdır..km olarak akyazı 150 km olsa da (anadolu yakasından), 2 saatten fazla sürer genelde...bu yol ile km biraz uzasa da, yol boş olacağı için ortalama 120 km ile 1,5 satte akyazıya ulaşılabilecek anadolu yakasından.

yoğun trafikte istanbul köprü geçişi varsa, bundan daha az sürecek bir süre 1,5 saat...hafta sonu takılmak için iyi bir alternatif olabilir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 927/1002 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •