Sayfa 36/135 İlkİlk ... 2634353637384686 ... SonSon
Arama sonucu : 1073 madde; 281 - 288 arası.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDİNG A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by şarkıcıborsacı Yazıyı Oku
    mc doland satışının neden sulandığını düşünüyorsunuz.benim anladığım satış bitmiş, sadece kapanış ertelenmiş.yani rekabet kurumu onaylamış.adamda restoranlar açılana kadar zaman kazanmış, bunu kullanıyor.zaten kağıtta onun için prim yaptı.ha bende cüzzi bi miktar var, ben aefes ciyim o ayrı.biz gitmeden siz gidemezsiniz o ayrı. osmanlıda da önden öncüler giderdi, arkadan ordu
    rekabet kurulu sonunda onayi verdi
    verdi vermesine de
    ancak anlasma artik baglayici degil
    yani alici artik almak zorunda degil
    anadolu grubu satmiyorum da diyebilir
    anlasilan sartlar artik yok
    cunku yapilan süreli anlasmanin baglayiciligi kalmadi
    bu yuzden sulandi dedim

2.  Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanlını'na gazeteci soruyor: Efendim neden her konuda batının çok gerisinde kalıyoruz?
    Bakan durur mu yapıştırır cevabı: Biz geride kalmıyoruz, onlar çok hızlı ilerliyor.

Birleşme ile hisse sayısı arttı ama bununla beraber şirketlerdeki pay oranları arttı vs. Kişisel fikrim birleşmenin "sadeleşme" dışında bir faydası/zararı olduğunu düşünmüyorum.

Birleşmeden önce temettüler 3 e bölünüyordu...Şimdi ise bölünmüyor...Hani bence olumlu...Borsada fiyatlar ters fiyatlanıyor...Her zamanki gibi...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    rekabet kurulu sonunda onayi verdi
    verdi vermesine de
    ancak anlasma artik baglayici degil
    yani alici artik almak zorunda degil
    anadolu grubu satmiyorum da diyebilir
    anlasilan sartlar artik yok
    cunku yapilan süreli anlasmanin baglayiciligi kalmadi
    bu yuzden sulandi dedim
    emin ol kimse vazgeçmez, vaz geçende kaybeder. iki taraflı..alan bir daha türkiyede mc dolandı o fiyata alamaz.herkes biliyor yakında pandemi sona erecek, herkes kendini dışarı atacak.yani artık satmasa da olur

4.  Alıntı Originally Posted by roark Yazıyı Oku
    Birleşmeden önce temettüler 3 e bölünüyordu...Şimdi ise bölünmüyor...Hani bence olumlu...Borsada fiyatlar ters fiyatlanıyor...Her zamanki gibi...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
    agresif yatırımlardan dolayı holding son yıllarda kayda değer bir temettü de dağıtamadı malesef. bütün döviz borcu ve finansal giderlerin üstüne bir de TOGG geldi. Sağlam bir varlık satışı olmadan temettü dağıtması çok olası değil sanki. Efes'ten gelen temettü geliri ancak finansal giderleri karşılıyor.

Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    Madem araplara Mc Donalds satisi sulandi
    bari sekil A`daki gibi halka arz etsinler

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-603648
    Halka açacak olurlarsa önce Anadolu Etap'ı halka arz etsinler derim. Ayrıca ana şirketin McDonalds Türkiye'nin halka arzına izin vereceğini de sanmıyorum.

Alıntı Originally Posted by şarkıcıborsacı Yazıyı Oku
    emin ol kimse vazgeçmez, vaz geçende kaybeder. iki taraflı..alan bir daha türkiyede mc dolandı o fiyata alamaz.herkes biliyor yakında pandemi sona erecek, herkes kendini dışarı atacak.yani artık satmasa da olur
    Holdingin paraya ihtiyacı var bu aşikar, bu sebeple satıştan vazgeçmez. Ben de alıcının tamamen vazgeçtiğini ya da fiyatı düşürmek için ayak sürdüğünü düşünüyorum. Pandeminin McDonalds'a olan etkileri en az 6 ay daha sürecek. Önümüzdeki yazdan önce McDonalds'ın eski performansına kavuşması mümkün değil. Önümüzdeki yaz ne olur onu da kestirmek zor.

5. etap şu hali ile halka arzedilemez özsermayesi eksi borca batık durumda neyi halka arzediyorsun ? öz sermayeyi tamamlaman için 600-700 milyon para koyman yada eş zamanlı sermaye artışı azalışı yapman gerekli
    ürettiği favök borcuna göre tahminim düşüktür para gelmez

halkın tüketim alışkanlığı bir miktar değişti
    eskiden şube sayısı fazla olan market pastane restoranlar avantajlıyken şimdi yemeksepeti getir vs uygulamalar sayesinde düşük şube sayılı market pastane restoranlar o müşteri açığını kapattı bu marttan sonra böyle devam edip etmeyeceğini bilmiyorum ama migros sanal satışlarda çok güçlü rakipleri onun kadar bu işe yatırım yapmadı yatırım yapsada migrısu yakalamaları bir kaç yılı alır
    mayıs -haziran sonrası perakende yeme içme sektörü gözlemlenmeli eskiye dönüş olacakmı bakmak lazım
    danışmanlığını yaptığım bir pastane zincirinde niasan mayıs aylarında günlük ciro 30.000 tl düşmüştü (günlük ciro pandemi öncesi 300-350 bin tl idi) bu kapamada 120.000 tl de ve paket servis 5-6 kat artmış vatandaş özellikle genç orta yaşlılar bu işi sevmiş görünüyor mcdonalds bence satılır ama alan firma ihtiyatlı pandemi etksi bitsin net borç yükselsin ag ödeyeceği parayı düşürme derdinde bende olsam aynısını yapardım

balon şirketlerden bazılar normalleşiyor izmir demirçelik merco carrefoursa gibi eninde sononda spekler realize olucak ve fiyatlar normalleşecek önümüzdeki süreçte 5-10 firmadan daha bu yönde hareket bekliyorum

tl kredi faizleri %20 geçti solo holding borç gyo enerji için olumsuz ,yüksek enflasyon düşük borçlu migros için olumlu ,gyo ve paravani 2021 sernaye artışı yapılması gerekecek üstüne bide togg ödemesi efes ccola temettünün ve mcdonalds satışının yeri hazır
    diğer taraftan carry trade girişleri ile döviz düşüyor bir miktar daha düşmeye devam edecek bu ag içi kv olumsuz ama düşen cds ve döviz ile gelecek dönem yapacağı kur hedgeleri için %100 olumlu maliyetler bayağı aşağı gelecek
    otomotivde satışlar durdu yüksek marj beklememek gerekir kar normalleşecek ama en azından eskisi gibi zarar etmeyecek olumlu
    Son düzenleme : tarik1234; 18-12-2020 saat: 13:12.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
    Niyet olduktan Anadolu Grubu ETAP, Mc Donalds`la birlikte istese en az 10 sirketini (Gayri menkul, Enerji, vs..)daha halka arz eder. Hem de hepsini 2021de tamamlamak sartiyla.
    Son derece ciddiyim ama yatirim tavsiyesi degildir tabi ki

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    4,385
    sekil A
    Hisse Özkaynaklar Piyasa Degeri
    CRFSA -298.607 11.716.854
    TKNSA -235.685 1.254.000

8.  Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    Niyet olduktan Anadolu Grubu ETAP, Mc Donalds`la birlikte istese en az 10 sirketini (Gayri menkul, Enerji, vs..)daha halka arz eder. Hem de hepsini 2021de tamamlamak sartiyla.
    Son derece ciddiyim ama yatirim tavsiyesi degildir tabi ki
    Halka arzeder tabi 1 milyar TL en az sermaye olarak şirketleri fonlar solo borç 3.5-4 milyarı geçer sonrada halka arz yapar 4 milyar için senede 800 milyon faiz kur öder bu harika yatırımlardan ne kazanır ?!! Örnek şirketler halka arz sonrası öz sermayeyi kaybetti halka arzda çok sıkıntı olur bildiğim sadece şok halka arzı böyle yapılmıştı şok halka arzda yıldız Holding alacağını da sermayeye ekledi taahhüt vermişti 800 milyon tl kadar vs karışık mevzular ama kimse bu durumda bukadar borçlu firmalara yatırım yapmaz halka açtı diyelim zaten değerde çok çok düşük Çakar risksiz getiri %14 ve 5 puanda risk primi 19 iskonto üstüne Yüksek borç zor ama sermaye tamamlar ozaman edilebilir
    en mantıklısı bu parazitlerden kurtulmak (paravani aslancık ısızu adel gyo) bunlardan kurtulmadan aghol iskonto düşeceğini zannetmiyorum hep yüksek nad iskonontosu ile işlem görmeye devam eder şunlarla ilgili satış kararı alsın
    yarın ag hol alırım hatta hisse 40 çıksın sonra açıklasın yine alırım şu hali ile almam
    Son düzenleme : tarik1234; 18-12-2020 saat: 15:51.

Sayfa 36/135 İlkİlk ... 2634353637384686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •