Sayfa 331/607 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431 ... SonSon
Arama sonucu : 4850 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: JANTS - Jantsa Jant Sanayi

1. İste adamlar burada kazanıyor tamam artık diyorsun cikmaz cok cikti diyorsun vede bu ongoruyu onceden ysptiklari icin nasilsa gene duser düşüşten alirim mantığı birde bakiyorsun gecmis olsun ben kent te yasadim bende dokuldum kar cebe yakisir derler ama yıldız pazara da girecek bakalım ne olacak

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku

yukarıdaki grafik 26,09,2020 tarihinde yani yaklaşık 2 ay öncesinin grafiğidir...o tarihlerde jantsa kapanış olarak 181 tl deymiş...alcar 70 tl civarında ,bryat ise 40 tl civarlarındaymış... geçen sürede bryat 460 tl ye fırlamış...alcar 288 tl ye jantsa ise 280 tl ye gelebilmiş... aralarında en az çıkanı jantsa olmuş...

cahil düz mantığıyla düşündüğümüzde bir şekilde jantsanın yükselmesi gerekiyor diyor mantık...artık bu gerçekleşir mi ?? endeks beklenen düzeltmeyi yapar mı ?? bu üç hisse endeksten etkilenir mi ?? bilemiyorum...

ama bir süre cahil cahil yerimde oturmak istiyorum...bakalım nasipte neler olacak ?? gerçekten de nasip olmayınca ne kadar bilersen bil pek de kazanamazsın...önce nasip ...sonra cesaret sonra da bilgi ve tecrübe....
    1- Nasip
    2- Bilgi
    3- Tecrübe
    4- Cesaret desek sevgili ortağım?
    2 ve 3, 3 ve 4 sıralamaları kişisel özelliklere göre değişebilir kanımca...
    Amma velakin naçizane düşüncelerimi paylaşmak isterim, şöyle ki;
    Sözkonusu ve teknik anlamda cahil ve çok hızlı karar verebilip bizden(!) çok kazanabilen grup bunu ne kadar sürdürebilecektir?
    Evet, Mart ayından beri piyasayı domine eden yatırımcı (!) grubu bunlardır ve fakat aslında gerçek anlamda yatırımcı değillerdir, hızlı ve kolay para kazanma yolları tıkandığından borsaya nüfuz (!) etmişlerdir...
    Diğer yandan piyasada ilave spekülatif ortam yarattıkları için önce çöp olanlara sonra ve yavaş yavaş, sırası geldikçe hissemiz gibi beklentisi yüksek, karlı, iyi yönetilen ciddi hisselere giriş yaparak görece canlanmalarına, hedeflerine daha çabuk varmalarına vesile olmuşlardır.
    Fakat tüm bunlar bu grubun hareket ve karar kabiliyetlerinin bizden daha iyi, doğru, isabetli olduğunun kesin kanıtı değildir...
    Çok zorlarsak bizden iyi zar atıyorlar falan diyebiliriz...
    Bir kısmı parasını alıp çıkacaktır, bir kısmı batırdığı parayı çıkarana kadar kalıp sonra çıkacaktır, çok küçük bir yüzde ise zayıf ihtimalle borsa yatırımının tüm inceliklerini öğrenme gayretiyle piyasada tutunacaktır kanımca...
    Fakat şundan eminim ki hiçbiri borsanın uzun vadeli ve en çok bilgi birikimine ihtiyaç duyulan yatırım enstrümanı olduğunu bilmez...
    Bu platformda izleyerek bilgilerinden ve açıkladıkları kadarıyla stratejilerinden, kısa vadeli teknik analiz aktarımlarından yararlandığım tüm ortaklar, biz doğru yoldayız merak etmeyin buna eminim...
    Hızlı ve çok kazanmak isteyenler değil bilgi birikimi ve araştırma sonucu üretilen öngörülerle birikimlerini yönlendiren, uzun vadenin sabrını ve kazandıracaklarının farkındalığını taşıyan insanlarız dostum...

3. sn.cüno Bence sabırlı olmak yeterli tecrübe bunu gösteriyor

4. fazla birşey yapmaya gerek yok

5. Bu şirket bryat ve alcar’a kıyasla çok daha iyi temele sahiptir..o yüzden jantsa bir adım önde olmalıydı umarım arayı kısa sürede kapatır..artık 2xx lü rakamları geride bırakalım trenin yükü epey azalmışken.

6.  Alıntı Originally Posted by cüno Yazıyı Oku
    1- Nasip
    2- Bilgi
    3- Tecrübe
    4- Cesaret desek sevgili ortağım?
    2 ve 3, 3 ve 4 sıralamaları kişisel özelliklere göre değişebilir kanımca...
    Amma velakin naçizane düşüncelerimi paylaşmak isterim, şöyle ki;
    Sözkonusu ve teknik anlamda cahil ve çok hızlı karar verebilip bizden(!) çok kazanabilen grup bunu ne kadar sürdürebilecektir?
    Evet, Mart ayından beri piyasayı domine eden yatırımcı (!) grubu bunlardır ve fakat aslında gerçek anlamda yatırımcı değillerdir, hızlı ve kolay para kazanma yolları tıkandığından borsaya nüfuz (!) etmişlerdir...
    Diğer yandan piyasada ilave spekülatif ortam yarattıkları için önce çöp olanlara sonra ve yavaş yavaş, sırası geldikçe hissemiz gibi beklentisi yüksek, karlı, iyi yönetilen ciddi hisselere giriş yaparak görece canlanmalarına, hedeflerine daha çabuk varmalarına vesile olmuşlardır.
    Fakat tüm bunlar bu grubun hareket ve karar kabiliyetlerinin bizden daha iyi, doğru, isabetli olduğunun kesin kanıtı değildir...
    Çok zorlarsak bizden iyi zar atıyorlar falan diyebiliriz...
    Bir kısmı parasını alıp çıkacaktır, bir kısmı batırdığı parayı çıkarana kadar kalıp sonra çıkacaktır, çok küçük bir yüzde ise zayıf ihtimalle borsa yatırımının tüm inceliklerini öğrenme gayretiyle piyasada tutunacaktır kanımca...
    Fakat şundan eminim ki hiçbiri borsanın uzun vadeli ve en çok bilgi birikimine ihtiyaç duyulan yatırım enstrümanı olduğunu bilmez...
    Bu platformda izleyerek bilgilerinden ve açıkladıkları kadarıyla stratejilerinden, kısa vadeli teknik analiz aktarımlarından yararlandığım tüm ortaklar, biz doğru yoldayız merak etmeyin buna eminim...
    Hızlı ve çok kazanmak isteyenler değil bilgi birikimi ve araştırma sonucu üretilen öngörülerle birikimlerini yönlendiren, uzun vadenin sabrını ve kazandıracaklarının farkındalığını taşıyan insanlarız dostum...
    cesaret çok önemli bence...ne kadar bilersen bil almaya cesaret etmedikten sonra kazanamazsın...

bu pandemi nedeniyle dünya piyasalar zibil gibi para ile doldu...ülkemizde de kazandıracak fazla alternatif olmayınca borsaya da zibil gibi para yağdı...bu ortamda temelden çok teknik rağbet görmeye başladı..tekniği uygun olan her hisse çıktı...ister zarar etsin isterse de kapanmak üzere olan bir şirket olsun..bunun en yakın örneğini egeli şirketlerinde gördük...şirket fiyatı ta 0,30 lu kuruşlardan 3 tl civarlarına gelmişti ,kapanmadan bir gün önce tavan olmuştu...işte öyle bir ortamda tamamen duyguları ile hareket eden yatırımcı gurubu borsanın duayenlerinden çok çok fazla kazandılar...

bu kazançlar piyasada para bol olduğu sürece devam edecektir...ama ne zaman ki artık amerikada FED faizleri artırmaya başladığında ve dünyadaki dolarları toplamaya başladığında para bolluğu azalacak o zaman da gerçekten de temel analiz kıymete binecektir...o vakit büyüyen , kar eden ,temettü veren şirketler çok kıymete binecektir...

temel analizin kıymete bineceği başka bir etken de açığa satışların başlaması olacaktır...şu anda yeni yatırımcılar açığa satışın ne olduğunu bilmiyor yatırımcıyı nasıl perişan ettiğini hiç görmemişler...şu anda her hissenin çıktığını görüyorlar o yüzden de çok cesaret ile alıyorlar...

bu iki şart gerçekleşmeyinceye kadar bence derinliği olmayan düz mantık borsada kazandıracaktır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7. Döküldük ama tekrar gelmeyeceğiz anlamı taşımaz.yeterki trend devam etsin. Ne diyorduk trend varsa fiyat önemsizdir.. Bir ucundan tutarız.. Yeterkı hısse yoluna devam etsın.. Pıyasada fırsatlar bitmiyor yeterkı doğru yerde doğru zamanda Pozısyon almasını bilelim..Birde keko gıbı guzel insanların kazanması bızı mutlu ediyor.
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

8.  Alıntı Originally Posted by Kazançkapısı Yazıyı Oku
    Bu şirket bryat ve alcar’a kıyasla çok daha iyi temele sahiptir..o yüzden jantsa bir adım önde olmalıydı umarım arayı kısa sürede kapatır..artık 2xx lü rakamları geride bırakalım trenin yükü epey azalmışken.
    aynen öyle dostum...dün son yarım saatte jantsa 275 civarlarında can çekişiyordu her an bir önceki gibi geri gelebilirdi...ama talep yüksek olunca ve düz mantık olarak da bakıldığında jantsanın akranlarından çok geri kaldığı görülünce hisse düşmedi ..düşmediğini gören traderler de bu çıkış fırsatını kaçırmamak adına sattıklarını tekrardan yerine koymak isteyince hisse tavan oldu...

hatırlarsanız bir önceki benzer harekette tavan olması saatleri aldı ,hatta tavanı bozduktan sonra bir daha da toparlayamayıp geri gelmişti....dün son yarım saatte gözler artık bir tavanın olmayacağına çok inanmıştı...dün ben düz mantık yürüttüm o yüzden de satış dalgasına kapılmayıp hisselerimi kaptırmadım..

bana göre bir gözümüz sürekli alcarda olmalı...dün alcar galiba 40-50 bin lot bekleyen ile tavan oldu..bu tavan şekli alcarın tekrardan bir tavan yapma ihtimalini çok yükseltti...alcar brütte olduğu için tavan olması kolay...tavan olursa bence jantsa da tavan olmak için çok çaba harcayacaktır...

alcar bryatı takip etmeye çalışacak ,jantsa da alcarı takip etmeye çalışacaktır..sonunda bunların bir yerlerde dengelenmesini bekliyorum..

bu her üç hissenin de kendine göre artıları ve eksileri var...ama üçünün de ortak noktası bedelsiz ihtimalinin çok yükselmiş olmasıdır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 331/607 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •