Sayfa 1209/1230 İlkİlk ... 209709110911591199120712081209121012111219 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,665 - 9,672 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

GLDTR ve GMSTR ile gram altın ,gram gümüş hesaplarını kıyaslamak tamamen elma armut kıyaslaması.Biri bankanın sizin adına tanımladığı bir söz ,karşılığında ne altın var ne gümüş var.Yarın bankada altın veya gümüş hesabı açın ,500 milyon lirada paranız olsun on saniyede 500 milyon liralık altın hesabınızda,e ne oldu sizin adınıza banka o kadar altın mı bulunduruyor hesapta.Yo yazdı oraya 200 küsur kilo altın var diye oldu bitti.Bu fonlarda ise sizin adınıza takasbankta saklanan fiziki altın ve gümüş var.Son gümüş çıkışında bir ara GMSTR de net aktif değeri olarak olması gereken fiyat 48 iken GMSTR 60 liradan alındı satıldı.Nedeni neydi,finansbank rafineriden gümüş temin edemedi,o satıcı olmayınca millet de kendi lotlarını satmayınca resmen fiyat uçtu.2 yıldır GMSTR yatırımcısıyımdır ne zaman fon rafineriden gümüş temininde zorluk çekse marj hemen açılır,bankada gram gümüşte böyle bir sıkıntı yok yarın 100 milyon dolarlık altın veya gümüş alayım deseniz o kadar altın veya gümüş anında hesabınızda,e banka batarsa bu altınlar gümüşler ne olacak.GMSTR veya GLDTR nin banka ile alakası yok banka batsa da fondaki payınıza kimse el koyamaz,fon kendini tasfiye edene kadar altın veya gümüşleriniz güvencededir.Bankada her türlü hesap için güvenceniz 150 bin liraya kadardır,üstüne soğuk su içersiniz.Global kaosa doğru koşa koşa gidilen bu günlerde ben GMSTR veya GLDTR yi asla gram gümüş veya gram altınla kıyaslamam.Ha saklama problemi olmayanlar için en ideali fiziki altın veya gümüştür de ben korkumdan fizikiye geçemiyorum.

Katılım bankalarında fiziki karşılık sözkonusudur,ama banka batarsa gene güvenceniz 150 bin lira ile sınırlıdır.

Defalarca Gldtr ve GMSTR de trade olayım olmasına rağmen ve stopaj nedeniyle karım hep azalmasına rağmen ben nihai olarak gram altın hesabıma altın almayı genelde hiç sevmem,arada gram gümüş hesabıma alıyorum çünkü gümüşte volatilite çok fazla onda al sat olayım daha çok oluyor,ama nihai olarak gmstr veya gldtr de param olduğunda fiziki olarak altın ve gümüş almışım hissi yaşıyorum,gram gümüş ve gram altın hesabımdaki altınlar gümüşler bana kumarhane fişi hissi veriyor)))))))

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Defalarca Gldtr ve GMSTR de trade olayım olmasına rağmen ve stopaj nedeniyle karım hep azalmasına rağmen ben nihai olarak gram altın hesabıma altın almayı genelde hiç sevmem,arada gram gümüş hesabıma alıyorum çünkü gümüşte volatilite çok fazla onda al sat olayım daha çok oluyor,ama nihai olarak gmstr veya gldtr de param olduğunda fiziki olarak altın ve gümüş almışım hissi yaşıyorum,gram gümüş ve gram altın hesabımdaki altınlar gümüşler bana kumarhane fişi hissi veriyor)))))))
    sn. hkm, Ben altın yada gümüş fonlarına karşı değilim öncelikle. Sebebini de önceki yazımda da açıkladığım üzere bu fonları birikim yapılmasına olanak sağlayan araçlardan biri olarak görüyorum. Amacım sadece matematiksel olarak gram altının fondan belli ölçüde daha iyi getiriye sahip olduğunu ispatlamaktır. Aksini iddia eden varsa somut verilerle yazarsa inceleriz.

Gram altın hesabındaki altınlar bankaya güven duyulmadığı dönemlerde önceden haber vermek kaydıyla fiziki olarak da talep edilebilir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Banka fonunda bekleyen bir paranın mı yoksa gram altında bekleyen bir paranın mı nakite hızlıca döneceği konusunda ise sanırım tartışmaya bile gerek olmadığı düşüncesindeyim. Birinde nakite dönüş süresinde en az T+1(fon) bulunmaktadır. Diğeri t+0 (gr altın)..

Diğer yandan gümüş fonundaki alım satım makasında oluşan dengesizlik nedeniyle elde eldilen extra arbitrajın tamamen piyasada yüksek volatilite nedeniyle geçici olarak oluşan türbülansa bağlı bir değerleme olduğunu söyleyebilirim..Bu duruma aslında kısa vade daha fazla anlık kar hevesiyle yaklaşılmamalıdır.

Olağan piyasa koşullarında yani stabil bir piyasada bu fona tekrar baksak alış ve satış arasındaki makas son derece düşük ve makul olacaktır. (ayrıca %0,47 yıllık kesintisi de bulunuyor)

Sadece satmak isteyen açısından değil almak isteyen açısından da bakılırsa alım satım makasının her zaman için düşük olması daha ideal bir durum olarak düşünülmelidir.

Şimdi kimisi bu fonu alır uygun yerden satarım der kimisi gram gümüş olarak alır onu satar. Tamamen kişinin risk algısı ve onun yoğurt yiyişine bağlı bir durum. Diyecek bir şey yok.Kişinin hangisini daha iyi yapacağına inanıyorsa ona devam etmesini tavsiye edebilirim sadece..

cuneyt basaran
    @cuneytbasaran
    ·
    1h
    Pandemi sırasında kim kazandı?Kim kaybetti?
    İlk 10 ayda
    -Küresel ölçekte turizm sektöründeBeach with umbrella 730 milyar $'lık(Gelirin % 70'i)Airplanehavacılık sektöründe ise 510 milyar $lık kayıp olmuş
    -En zengin 10 kişinin toplam serveti ise % 57 Upwards arrowve 1.1 trilyon $ olmuş
    #yakarsadünyayıgaripleryakar
    8
    15
    95

cuneyt basaran
    @cuneytbasaran
    ·
    1h
    Forbes'un 2019 en zenginler listesinde 24 milyar$ lık serveti ile 31.sırada olan Tesla'nın sahibi Elon Musk, 2020'de 153 milyar$ ile 2. sırada
    2019'da 111 milyar $ ile 1. sırada oturan Amazon'un sahibi Jeff Bezos, 2020'de 186 milyar$ ile yine 1.sırada
    2
    2
    29

cuneyt basaran
    @cuneytbasaran
    ·
    56m
    2019 yılında 54 milyar dolarlık serveti ile 35 yaşı ile Forbes'un en genç zengini ( listede 7. sıradaydı) olan Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg, 2020'de ise 36 yaşı 101 milyar $ serveti ile 5. sıraya yükselmiş durumda.
    1
    17

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    sn. hkm, Ben altın yada gümüş fonlarına karşı değilim öncelikle. Sebebini de önceki yazımda da açıkladığım üzere bu fonları birikim yapılmasına olanak sağlayan araçlardan biri olarak görüyorum. Amacım sadece matematiksel olarak gram altının fondan belli ölçüde daha iyi getiriye sahip olduğunu ispatlamaktır. Aksini iddia eden varsa somut verilerle yazarsa inceleriz.

Gram altın hesabındaki altınlar bankaya güven duyulmadığı dönemlerde önceden haber vermek kaydıyla fiziki olarak da talep edilebilir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Banka fonunda bekleyen bir paranın mı yoksa gram altında bekleyen bir paranın mı nakite hızlıca döneceği konusunda ise sanırım tartışmaya bile gerek olmadığı düşüncesindeyim. Birinde nakite dönüş süresinde en az T+1(fon) bulunmaktadır. Diğeri t+0 (gr altın)..

Diğer yandan gümüş fonundaki alım satım makasında oluşan dengesizlik nedeniyle elde eldilen extra arbitrajın tamamen piyasada yüksek volatilite nedeniyle geçici olarak oluşan türbülansa bağlı bir değerleme olduğunu söyleyebilirim..Bu duruma aslında kısa vade daha fazla anlık kar hevesiyle yaklaşılmamalıdır.

Olağan piyasa koşullarında yani stabil bir piyasada bu fona tekrar baksak alış ve satış arasındaki makas son derece düşük ve makul olacaktır. (ayrıca %0,47 yıllık kesintisi de bulunuyor)

Sadece satmak isteyen açısından değil almak isteyen açısından da bakılırsa alım satım makasının her zaman için düşük olması daha ideal bir durum olarak düşünülmelidir.

Şimdi kimisi bu fonu alır uygun yerden satarım der kimisi gram gümüş olarak alır onu satar. Tamamen kişinin risk algısı ve onun yoğurt yiyişine bağlı bir durum. Diyecek bir şey yok.Kişinin hangisini daha iyi yapacağına inanıyorsa ona devam etmesini tavsiye edebilirim sadece..
    Matematiksel olarak hangisi karlıdır konusunda yazdığım tek kelime yok,gram gümüş veya altın almak daha karlıdır genelde.Ama güvence konusunda kesinlikle size katılmıyorum ,gerekli görüldüğünde acil durumda bankadan altınlarımı gümüşümü kolayca tahsil ederim diyorsanız yanılırsınız.Bankada hesaptan kaos durumunda değil altını, gümüşü,dolarınızı bile zor tahsil edersiniz.Bankada bunların karşılığı olmaz,malum bunların karşılığı eksi rezervde olması nedeniyle merkez bankasında bile yok.Benim gmstr ve gldtr ye sıcak bakma nedenim özel bir fon olması devletle alakası olmaması.GMSTR örneğinden gidelim ,bu fonda bir lot 6.5 gr gümüşe tekabül eder,1 lot aldığınızda yaklaşık 6.5 gr gümüşünüz olur,gram gümüş fiyatını 6.5 la çarpınca 1 lotun fiyatı ortaya çıkar,fon 15 saniyede bir bu fiyatı ilan eder,borsada da üç aşağı beş yukarı bu fiyattan alınır satılır.Fon fiziki teslimat yapmaz,ama borsada misal atakule gayrımenkule yatırım yaptınız ,elinde de sadece atakule olsun ,tüm lotları toplasanız atakulenin şu kadarı halka açık bana verin yüzde şu kadarını da diyemezsiniz.Atakule fiziken varoldukça ortaklığınız devam eder.Gmstrde fon kendini tasfiye etmedikçe o kadar gümüşe ortaksınız demektir.Bankada ise 1000 gr gümüş aldım teb e gidip benim gümüşlerimi verin diyemezsiniz,katılım bankalarında bu mümkün,ama teb vermez.Zaten 1 kilo gümüş cuma günkü gram gümüş fiyatına göre 6560 tl banka 6620 tl den falan size satar ama nadir gold dan şimdi baktım fiyat 7049 lira, banka size ucuza sattığı 6620 den gümüş teslimatı yapamaz,nedeni ise gmstr yi aradığım zaman artık rafineri en az yüzde 4 marjla fiziki gümüş teslimatı yapıyor dedi,banka size yüzde 1 veya yüzde 2 marjla sattığı gümüşleri teslim edemez.Aslında bankaların döviz bürosundan daha ucuza dolar euro satıp alabilmeleri de teslimat genelde çok olmadığından mümkün,ama hesaplardaki doların yüzde 20 si çekilmeye kalkılsa banka batar.Kaos durumundan bahsettiğimize göre bunlar göz önüne alınmalıdır.Bankadan fiziki teslimat işine gelince altın için ben zamanında sorduğumda garanti bankası sadece istanbulda tek şubeden teslimat var dediler,işbank 5 kilo üstü altın teslimatına izin var dedi,az bişi millet yüklense teslimat yapamıyacakları bence kesin.

7. Beyaz yakanın gündemi, önümüzdeki 1-2 aylık dönemde maalesef maaş zamları olacaktır. Alım gücü beyaz yakanın her yıl düşmekle beraber çoğu beyaz yaka mavi yaka dilimine girmeye başladı.
    Şartlar gün geçtikçe zorlaşacaktır.
    Benim yeni mezun beyaz yaka arkadaşlara önerim, yabancı dillerini geliştirmeleri ve maaşlarından artan 150TL'lerini bile tasarrufa yönlendirmeleridir.

Herhangi bir işte çalışmadığım halde, her ay bir bitcoin borsasından benim banka hesabıma 300-400$ para girişi olsa hesabım incelemeye girer mi? Ya da bloke olabilir mi? Bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim. (Ya da enpara hesabından her ay 300-400$ gelmesi)

Saygılar

Sayfa 1209/1230 İlkİlk ... 209709110911591199120712081209121012111219 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •