GLDTR ve GMSTR ile gram altın ,gram gümüş hesaplarını kıyaslamak tamamen elma armut kıyaslaması.Biri bankanın sizin adına tanımladığı bir söz ,karşılığında ne altın var ne gümüş var.Yarın bankada altın veya gümüş hesabı açın ,500 milyon lirada paranız olsun on saniyede 500 milyon liralık altın hesabınızda,e ne oldu sizin adınıza banka o kadar altın mı bulunduruyor hesapta.Yo yazdı oraya 200 küsur kilo altın var diye oldu bitti.Bu fonlarda ise sizin adınıza takasbankta saklanan fiziki altın ve gümüş var.Son gümüş çıkışında bir ara GMSTR de net aktif değeri olarak olması gereken fiyat 48 iken GMSTR 60 liradan alındı satıldı.Nedeni neydi,finansbank rafineriden gümüş temin edemedi,o satıcı olmayınca millet de kendi lotlarını satmayınca resmen fiyat uçtu.2 yıldır GMSTR yatırımcısıyımdır ne zaman fon rafineriden gümüş temininde zorluk çekse marj hemen açılır,bankada gram gümüşte böyle bir sıkıntı yok yarın 100 milyon dolarlık altın veya gümüş alayım deseniz o kadar altın veya gümüş anında hesabınızda,e banka batarsa bu altınlar gümüşler ne olacak.GMSTR veya GLDTR nin banka ile alakası yok banka batsa da fondaki payınıza kimse el koyamaz,fon kendini tasfiye edene kadar altın veya gümüşleriniz güvencededir.Bankada her türlü hesap için güvenceniz 150 bin liraya kadardır,üstüne soğuk su içersiniz.Global kaosa doğru koşa koşa gidilen bu günlerde ben GMSTR veya GLDTR yi asla gram gümüş veya gram altınla kıyaslamam.Ha saklama problemi olmayanlar için en ideali fiziki altın veya gümüştür de ben korkumdan fizikiye geçemiyorum.
Yer İmleri