GLDTR ve GMSTR ile gram altýn ,gram gümüþ hesaplarýný kýyaslamak tamamen elma armut kýyaslamasý.Biri bankanýn sizin adýna tanýmladýðý bir söz ,karþýlýðýnda ne altýn var ne gümüþ var.Yarýn bankada altýn veya gümüþ hesabý açýn ,500 milyon lirada paranýz olsun on saniyede 500 milyon liralýk altýn hesabýnýzda,e ne oldu sizin adýnýza banka o kadar altýn mý bulunduruyor hesapta.Yo yazdý oraya 200 küsur kilo altýn var diye oldu bitti.Bu fonlarda ise sizin adýnýza takasbankta saklanan fiziki altýn ve gümüþ var.Son gümüþ çýkýþýnda bir ara GMSTR de net aktif deðeri olarak olmasý gereken fiyat 48 iken GMSTR 60 liradan alýndý satýldý.Nedeni neydi,finansbank rafineriden gümüþ temin edemedi,o satýcý olmayýnca millet de kendi lotlarýný satmayýnca resmen fiyat uçtu.2 yýldýr GMSTR yatýrýmcýsýyýmdýr ne zaman fon rafineriden gümüþ temininde zorluk çekse marj hemen açýlýr,bankada gram gümüþte böyle bir sýkýntý yok yarýn 100 milyon dolarlýk altýn veya gümüþ alayým deseniz o kadar altýn veya gümüþ anýnda hesabýnýzda,e banka batarsa bu altýnlar gümüþler ne olacak.GMSTR veya GLDTR nin banka ile alakasý yok banka batsa da fondaki payýnýza kimse el koyamaz,fon kendini tasfiye edene kadar altýn veya gümüþleriniz güvencededir.Bankada her türlü hesap için güvenceniz 150 bin liraya kadardýr,üstüne soðuk su içersiniz.Global kaosa doðru koþa koþa gidilen bu günlerde ben GMSTR veya GLDTR yi asla gram gümüþ veya gram altýnla kýyaslamam.Ha saklama problemi olmayanlar için en ideali fiziki altýn veya gümüþtür de ben korkumdan fizikiye geçemiyorum.

)))))))

Yer Ýmleri