Sayfa 1211/1230 İlkİlk ... 211711111111611201120912101211121212131221 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,681 - 9,688 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    alım satım ile ilgili basit bir örnek hesaplama yapalım:

Bankadaki gr altın hesabından alım-satan yapan bir yatırımcı:

alım tarihi:18.12.2020 saat:10.45 1 gr altın alım-satım: 463,75-465
    100 gr altın *465 =46.500 TL

Satım tarihi:19.01.2021 saat:10.45 1 gr altın alım satım:485-486,25
    100 gr altın*485=48.500 TL
    Brüt kar:48.500-46.500= 2.000 TL
    Net kar: 2.000 TL

Bankadaki Altın fonu: ile alım-satan yapan bir yatırımcı:

Alım Emir tarihi 17.12.2020 saat:10.45 Emir gerçekleşme tarihi:18.12.2020 günkü tabela fiyatı 463,75
    100 gr fon alım :100*463,75=46.375 TL

Satım Emir tarihi:18.01.2021 saat:10.45 Emir gerçekleşme tarihi:19.01.2021 günkü tabela fiyatı 485,75
    100 gr fon satım :100*485,75=48.575 TL

Masraflar (Yıllık) Fon yönetim gideri:%2 +%10 kardan stopaj

48.575 %2=971,50 /12 ay 1 aylık fon yön. gideri:81TL

Brüt kar:48.575-(81)=48.494 48.494-46.375= 2.119 2.119 tl kardan devlet %10 stopaj alacak 2.119*%10=211,90 TL

Net kar:2.119-212=1.907 TL

Aradaki fark=2.000-1.907=93 TL gram altın hesabı ile alım satım yapan yatırımcı lehine.

Dolayısıyla olabildiğince altın fonu alan yatırımcı lehine alım -satım makasını alım da sıfır marj (465 e alacakken 463,75 aldım) satımda da satışa çok yakın bir marj almama rağmen sonuç açık ara gram altın yatırımcısı lehine çıkıyor..

Bu hesaplamaya rağmen yine de bir yatırım çeşidi olduğu ve değer koruma aracı olduğu için kıymetli maden fonlarına karşı değilim. Yeter ki kişiler birikim yapsın paralarını çarçur etmesinler yatırım yapsınlar.
    yanitiniz icin tesekkurler.

pazartesi gun(piyasalar acikken) alim-satim orneginizi hesaplayip inceleyip donus yapacagim. simdiden eklemek istedigim iki husus var:
    1. sanirim doviz alim vergisini (su an 0.2%, bir kac oncesine kadar 1%'di) hesaplamaniza dahil etmemissiniz. ben bu surtunmeyi de hesaplamama dahil edecegim.
    2. gldtrf'nin yillik yonetim ucreti 2% degil, 0.47%

pazartesi gunku gram altinin dogrudan alimi hesabi icin "makasi dardir, bu bankayi kullanin" diyeceginiz bir banka var mi? fiyatlari oradan alayim?

orijinal forum girdimdeki fonlari tercih etme sartimin tl bazli yuzdesel karin cok yuksek olmadigi durumlar oldugu hususunu da simdiden tekrar hatirlatmak istiyorum.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku

pazartesi gun(piyasalar acikken) alim-satim orneginizi hesaplayip inceleyip donus yapacagim. simdiden eklemek istedigim iki husus var:
    1. sanirim doviz alim vergisini (su an 0.2%, bir kac oncesine kadar 1%'di) hesaplamaniza dahil etmemissiniz. ben bu surtunmeyi de hesaplamama dahil edecegim.

pazartesi gunku gram altinin dogrudan alimi hesabi icin "makasi dardir, bu bankayi kullanin" diyeceginiz bir banka var mi? fiyatlari oradan alayim?

orijinal forum girdimdeki fonlari tercih etme sartimin tl bazli yuzdesel karin cok yuksek olmadigi durumlar oldugu hususunu da simdiden tekrar hatirlatmak istiyorum.
    Gldtrf’de alım satım komisyonu var sanırım onuda katın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Gldtr nin yıllık yüzde 0.47 lik yönetim kesintisi bizlere yansıtılmıyor.Ben yaklaşık 3 yıldır gldtr yatırımcısıyım,öyle bir kesintinin fiyatlarda olduğu bir güne rastlamadım.Sanırım bunlar rafineriden aldığı altınları borsada satarken arada baya karlı sattıkları oluyor,net aktif değerinde veya altında alım yapıp üstünde sattıkları da oluyor.O arada yaptıkları kardan bu kesinti işini hallediyorlar sanırım.Gldtr altının reytingi düştüğü zamanlarda net aktifin altında satanlar bile oluyor,öyle günler beklenip alım yapılması elbet altın yatırımı düşünenler için çok karlı.Ama zaten öyle günler düşüş zamanlarında oluyor maalesef,altın parladığı zaman hemen net aktif üzerinde işleme başlıyor.Gümüşte ise bu volatilite altının iki katı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830

Aslında yazımda banka altın fonlarını(yazmadım ama yapı kredi bankasını ele aldım) kastetmiştim. Hatta bunun için makul ve büyük bankaların işbankası,yapıkredi akbank altın fonlarının bilgilendirme sayfalarına da baktım:sırasıyla 1,90-2,01-2,04 yıllık bazda komisyon alıyorlar. Ve vadeyi de çok kısa tuttum aslında bu da yanlış.. fon yatırımlarının vadesi uzun olur yani komisyonu yıllık düşünün yeni yapacağınız hesaplamayı yıllık yapın lütfen...Bu şekilde sanırım daha adil olur.(Ben komisyonu 12 ye bölmüştüm)
    Ayrıca binde 2 komisyonu almazsanız daha iyi.diğer arkadaşın dediği gibi işlem yaptığınız fondaki al sat komisyonu ile sanırım birbirini büyük ölçüde götürür yine de siz bilirsiniz..

Makası dardır bu bankayı kullanın diyebileceğim banka sanırım AKBANK olacaktır. Nedeni de yeni bir sistem geliştirdiler.Bireysel internet şubesinden girip anlık borsa ekranı açar gibi anlık döviz ekrani açılıyor. Bildiğimiz forex kur ekranı gibi. Orada tanımlayacağınız kurlar üzerinden çok hızlı bir şekilde (1-5 saniye) ve uygun makaslarda (aralık gün içinde-farklı günlerde- değişebiliyor) alım yada satım işlemini yapabiliyorsunuz. Sakın bankanın internet şubesine girip oradaki altın alım satım yada usd alım satım kurlarına aldanmayın. Bu sitedeki forex ekranı açılınca gelen kurlar ondan da iyisi Netice de kendisiniz görüp kararınızı kendiniz verin..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Gldtr nin yıllık yüzde 0.47 lik yönetim kesintisi bizlere yansıtılmıyor.Ben yaklaşık 3 yıldır gldtr yatırımcısıyım,öyle bir kesintinin fiyatlarda olduğu bir güne rastlamadım.Sanırım bunlar rafineriden aldığı altınları borsada satarken arada baya karlı sattıkları oluyor,net aktif değerinde veya altında alım yapıp üstünde sattıkları da oluyor.O arada yaptıkları kardan bu kesinti işini hallediyorlar sanırım.Gldtr altının reytingi düştüğü zamanlarda net aktifin altında satanlar bile oluyor,öyle günler beklenip alım yapılması elbet altın yatırımı düşünenler için çok karlı.Ama zaten öyle günler düşüş zamanlarında oluyor maalesef,altın parladığı zaman hemen net aktif üzerinde işleme başlıyor.Gümüşte ise bu volatilite altının iki katı.
    Kendi web sitesine bile yazılan kesintiyi bizlerden almama gibi bir lütufta bulunacaklarını düşünemiyorum şahsen. mesela kuveytturk altın gümüş alım satım kurunun içine otomatik hesaplattırarak yediriyordu..
    Burada da sizin almadığınızı düşünmenize yıllık 0,47/365= olan kesintinin günlüğe çevrilmiş hali neden olmuş olabilir.. %0,00128767.. böyle küçük bir rakamı bizlerin alım satım fiyatında hissetmememiz son derece normal olur. 500 lira olan bir altında 500,0064 TL ye almak gibi birşey..günlük olduğu için hissedilmez..ancak fonun bu şekilde işlem yapan binlerce müşterisi olsa onlar için güzel para olabilir..diğer karlarının yanında..tabi ki haklarıdır.ona da itirazım yok..

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Kendi web sitesine bile yazılan kesintiyi bizlerden almama gibi bir lütufta bulunacaklarını düşünemiyorum şahsen. mesela kuveytturk altın gümüş alım satım kurunun içine otomatik hesaplattırarak yediriyordu..
    Burada da sizin almadığınızı düşünmenize yıllık 0,47/365= olan kesintinin günlüğe çevrilmiş hali neden olmuş olabilir.. %0,00128767.. böyle küçük bir rakamı bizlerin alım satım fiyatında hissetmememiz son derece normal olur. 500 lira olan bir altında 500,0064 TL ye almak gibi birşey..günlük olduğu için hissedilmez..ancak fonun bu şekilde işlem yapan binlerce müşterisi olsa onlar için güzel para olabilir..diğer karlarının yanında..tabi ki haklarıdır.ona da itirazım yok..
    Valla o kısmını tam bilmiyorum.Ama yılda bir kez bir kerede kesilen böyle bir para olmadığına eminim,nasıl tahsil ediyorlar tam çözemedim ,kimbilir dediğiniz gibidir belki de.

7.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Aslında yazımda banka altın fonlarını(yazmadım ama yapı kredi bankasını ele aldım) kastetmiştim. Hatta bunun için makul ve büyük bankaların işbankası,yapıkredi akbank altın fonlarının bilgilendirme sayfalarına da baktım:sırasıyla 1,90-2,01-2,04 yıllık bazda komisyon alıyorlar. Ve vadeyi de çok kısa tuttum aslında bu da yanlış.. fon yatırımlarının vadesi uzun olur yani komisyonu yıllık düşünün yeni yapacağınız hesaplamayı yıllık yapın lütfen...Bu şekilde sanırım daha adil olur.(Ben komisyonu 12 ye bölmüştüm)
    Ayrıca binde 2 komisyonu almazsanız daha iyi.diğer arkadaşın dediği gibi işlem yaptığınız fondaki al sat komisyonu ile sanırım birbirini büyük ölçüde götürür yine de siz bilirsiniz..

Makası dardır bu bankayı kullanın diyebileceğim banka sanırım AKBANK olacaktır. Nedeni de yeni bir sistem geliştirdiler.Bireysel internet şubesinden girip anlık borsa ekranı açar gibi anlık döviz ekrani açılıyor. Bildiğimiz forex kur ekranı gibi. Orada tanımlayacağınız kurlar üzerinden çok hızlı bir şekilde (1-5 saniye) ve uygun makaslarda (aralık gün içinde-farklı günlerde- değişebiliyor) alım yada satım işlemini yapabiliyorsunuz. Sakın bankanın internet şubesine girip oradaki altın alım satım yada usd alım satım kurlarına aldanmayın. Bu sitedeki forex ekranı açılınca gelen kurlar ondan da iyisi Netice de kendisiniz görüp kararınızı kendiniz verin..
    * akbank hesabim ve mobil uygulamam var. yarin oradan bakarim
    * hesabi altta alintiladigim orijinal mesajimda oldugu gibi "beklemeye aldigm" para vadesi uzerinden yapacagim. 3-6 ay arasi 4 ay olabilir bir vade icin yapacagim. getirileri ve fon yonetim giderini buna gore hesaplayacagim
    * MK alim-satim komisyonunu karsi taraftaki 0.2% doviz alim vergisiyle netlemis olabiliriz dediginiz gibi. bunu hesaplamaya almayabilirim

fonlardaki stopaj dezavantajina ragmen ozellikle makaslarinin dusuk olmasi nedeniyle alim satimda yiyecegimiz marj zarari nedeniyle son donemde beklemeye aldigim nakdi usdtrf ve gldtrf de degerlendiriyorum ben. tl bazli cok buyuk yuzdesel karlar soz konusu olmadikca stopaj goturusu bence alim-satim makasindan daha az kayip getiriyor.
    sn hkm, fon yonetim ucretleri gunluk hesaplanarak aylik toplam halinde fon yonetimine aktariliyor. ayrica alim satimlarda bir kesinti uygulamasi yapilmiyor.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

8. Selam
    Aşının etkisini göremeden yeni mutasyon gündeme oturdu. Sınırlar çok hızlı bir şekilde kapatılmaya başladı. Covid-19’u indirip bitiren oyuncular Covid-20’nin zorluğu karşısında şoktalar. Şaka bi yana Allah yardımcımız olsun.

Sayfa 1211/1230 İlkİlk ... 211711111111611201120912101211121212131221 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •