Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 936/1002 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,481 - 7,488 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Eğer ortalama 3 bin kira ortalaması var ise kira düşük diye bilirkişi tutup mahkeme yoluyla arttırabiliyor durumda mal sahibi .

O bedeli ödemek durumunda da kalınabilir öyle bir kanun da vardı evsahibini koruyan

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
    Üstad şu an sitede muadil dairede oturanlar 2000-2500 arası kira ödüyor dairenin manzarası konumuna bağlı olarak. Bildiğim 3 komşumla aynı kiralardayız. Haziran'daki konut kredisi furyası sonrası sitede hem satılık hem de kiralık fiyatları uçtu. Tabi bunu birazda emlakçılar uçurttu. Şuan 3 bin fiyat çekiyor emlakçılar. Bu kiraları veren varsa da mutlaka son 3-5 ayda taşınmıştır.

Geçen seneye kadar elimde kredi çekmeden ev alabilecek bir param da vardı aslında (bir dönem sizinle mevduat faiz oranlarını görüşüyorduk sanırım, nurol %33-34 vermişti ) hatta bir iki daire için pazarlıkta yapmıştım ama kısmet olmadı. Sonra kredi furyası darbeyi vurdu. Satılık evler bir anda piyasadan çekildi. Şimdi satışta bir iki ev var almak istesem 200-250 bin TL kredi çekmem gerekecek malesef

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    Üstad şu an sitede muadil dairede oturanlar 2000-2500 arası kira ödüyor dairenin manzarası konumuna bağlı olarak. Bildiğim 3 komşumla aynı kiralardayız. Haziran'daki konut kredisi furyası sonrası sitede hem satılık hem de kiralık fiyatları uçtu. Tabi bunu birazda emlakçılar uçurttu. Şuan 3 bin fiyat çekiyor emlakçılar. Bu kiraları veren varsa da mutlaka son 3-5 ayda taşınmıştır.

Geçen seneye kadar elimde kredi çekmeden ev alabilecek bir param da vardı aslında (bir dönem sizinle mevduat faiz oranlarını görüşüyorduk sanırım, nurol %33-34 vermişti ) hatta bir iki daire için pazarlıkta yapmıştım ama kısmet olmadı. Sonra kredi furyası darbeyi vurdu. Satılık evler bir anda piyasadan çekildi. Şimdi satışta bir iki ev var almak istesem 200-250 bin TL kredi çekmem gerekecek malesef
    Arkadaşın bahsettiği gibi mahkeme yoluyla artışın yapılabilmesi için en az 5 yıllık kiracı olmanız gerekiyor, siz daha 2 yıllık olduğunuzdan mahkemeye "emsal kira artırımı" başvurusu yapamaz. O bakımdan rahat olabilirsiniz.
    Eğer kentsel dönüşüm amacıyla yıkılacaksa evler belediye eve gelip tebligat yapar, genelde 1 ay süre verir (bize öyle oldu geçen sene). O süre içinde bütün daireler boşaltır zaten. Yani bulunduğunuz binadaki diğer daireler kentsel dönüşüm amacıyla boşaltmıyorsa evlerini böyle bir gerekçe de ileri süremez...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Arkadaşın bahsettiği gibi mahkeme yoluyla artışın yapılabilmesi için en az 5 yıllık kiracı olmanız gerekiyor, siz daha 2 yıllık olduğunuzdan mahkemeye "emsal kira artırımı" başvurusu yapamaz. O bakımdan rahat olabilirsiniz.
    Eğer kentsel dönüşüm amacıyla yıkılacaksa evler belediye eve gelip tebligat yapar, genelde 1 ay süre verir (bize öyle oldu geçen sene). O süre içinde bütün daireler boşaltır zaten. Yani bulunduğunuz binadaki diğer daireler kentsel dönüşüm amacıyla boşaltmıyorsa evlerini böyle bir gerekçe de ileri süremez...
    Sn Turali verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Bu arada yanlış ifade etmiş olabilirim, benim kiracı olarak oturduğum bina değil ev sahibinin oturduğu bina kentsel dönüşüme girecekmiş. Bu yüzden benim şuan kiracısı olarak oturduğum eve kendisi geçmek istiyor.

Geçen sene aynı bu zamanlar yine aynı bahaneyle çıkmamı istedi. Şimdi yine aynı bahaneyle çıkmamı istiyor...Bana başta deseydi ki ya benim bina müteahitle görüşüyor bir süre sonra çıkmanızı isteyebilirim diye ben yine makul karşılardım, ama o dönem ben burayı yatırım amaçlı aldım diyerek kiraya verdikten 1 sene sonra kentsel dönüşümü bahane etmesi bana gayri ahlaki geliyor.

Kaldı ki bir binanın kentsel dönüşüme girmesi için tüm maliklerin karar verip gelen teklifi onaylaması 1 sene içinde imkansızdır diye düşünüyorum.

4. Valla burası Türkiye, 1 günde bile değişir bütün işler. Bizim bir dairenin olduğu bir binada bir müteahhit daire aldı, hiç düşünülmezken gidip binaya çürük raporu çıkarttı ve dairelerimizi boşaltmak zorunda kalmıştık.

5. Kiracıya tanınan stopaj indirimi 31 mayıs 2021'e kadar uzatıldı. Böylece 10 ay boyunca stopaj indirimi yapılmış oldu.

Bu işyeri sahiplerinin, eğer başka bir düzenleme yapılmazsa daha çok vergi vermesi anlamına geliyor.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Merkez bankası faizleri 200 baz puan daha arttırdı.

Faizler bu seviyelerdeyken kim ev alır?

Reis "Acı ilaç içeceğiz" derken bunu söylemek istedi galiba...

Konut balonunun sönmesine bir şekilde izin veriliyor olabilir...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Merkez bankası faizleri 200 baz puan daha arttırdı.

Faizler bu seviyelerdeyken kim ev alır?
    Soru hatalı bence, soru şu olmalı bu fiyata bu faiz oranı ile kim ev alır. Zira düşük faiz döneminde şişen fiyatları yüksek faizle finanse etmek doğru değil.
    Eğer doğru fiyatlar olsaydı alınırdır. Sonuçta yapılandırma seçeneği olduğu sürece zirve yapan faizler elbet düşecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8. Ivır zıvır işler için bankada tuttuğum 485 Bin TL mevduatıma an itibariyle aylık NET: 7.271 TL faiz veriyor bankam. (Bu arada bugünkü 200 baz puan faiz artışından önce bu parayı veriyordu sanırım yakında daha da artacaktır net faiz geliri...)

Daha önce de dediğim gibi Bu fiyatlardaki evlerin brüt: 1500 TL civarında kira getirisi var

Evet TL ile değil de dolar ve altın ile karşılaştırmak daha doğru ama yine de farklı bakış açısı olmasından dolayı yazma gereği hissettim. 2018 de olduğu gibi elinde gayrimenkul fazlası olanlar bunu cazibe olarak görüp elindeki gayrimenkullerin bir kısmını satışa sunup arz fazlası oluşmasına neden olabilir..
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 936/1002 İlkİlk ... 436836886926934935936937938946986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •