Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 937/1002 İlkİlk ... 437837887927935936937938939947987 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,489 - 7,496 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Soru hatalı bence, soru şu olmalı bu fiyata bu faiz oranı ile kim ev alır. Zira düşük faiz döneminde şişen fiyatları yüksek faizle finanse etmek doğru değil.
    Eğer doğru fiyatlar olsaydı alınırdır. Sonuçta yapılandırma seçeneği olduğu sürece zirve yapan faizler elbet düşecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Hocam zirve yapan fiyatlar elbet düşecek demek istediniz değil mi?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Ivır zıvır işler için bankada tuttuğum 485 Bin TL mevduatıma an itibariyle aylık NET: 7.271 TL faiz veriyor bankam. (Bu arada bugünkü 200 baz puan faiz artışından önce bu parayı veriyordu sanırım yakında daha da artacaktır net faiz geliri...)

Daha önce de dediğim gibi Bu fiyatlardaki evlerin brüt: 1500 TL civarında kira getirisi var

Evet TL ile değil de dolar ve altın ile karşılaştırmak daha doğru ama yine de farklı bakış açısı olmasından dolayı yazma gereği hissettim. 2018 de olduğu gibi elinde gayrimenkul fazlası olanlar bunu cazibe olarak görüp elindeki gayrimenkullerin bir kısmını satışa sunup arz fazlası oluşmasına neden olabilir..
    Brüt 1500 TL kirası olan evin sizce olması gereken satış değeri nedir?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Brüt 1500 TL kirası olan evin sizce olması gereken satış değeri nedir?
    Bence Türkiye Ortalamasına göre 144 Kira katsayısı olması gerekendir ama malum iktidar sürekli ucuz kredi pompaladığı için bu katsayı normalken anormal hale geldi. İktidar değişmeden bu kira katsayısına (144 K) ineceğini düşünmüyorum. Ama akp sonrasında tıpkı 90 ve 2000 lerde olduğu gibi bu seviyelere ineceğini düşünüyorum.

Nasıl mı? Ya gelir artacağı için kiralar artacaktır ya da ucuz kredi devri biteceği için fiyatlar düşecektir. Ya da ikisi birlikte...Öyle ya da böyle bir şekilde yakınsama olacak ve kira katsayısı düşecektir diye düşünüyorum.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hocam zirve yapan fiyatlar elbet düşecek demek istediniz değil mi?
    Evet ama ne zaman düşeceği enflasyona bağlı olarak değişecektir. Eğer enflasyon bu tedbirlerle kontrol altına alınırsa, enflasyonla beraber faizlerde düşecektir.

O egeli ben değilim

5. 250 çarpanın altı istanbul'da hayaldir. 2018 de şok faiz artışında bile çarpan ancak bu seviyelere düşmüştü...bu sefer o da zor.

Bu arada 3+1, eli yüzü düzgün, site içerisinde tipik aile konutundan bahsediyorum...yoksa ruhsatsız, ya da 50 yaş üstü, en ufak bir depremde yıkılmaya aday örnekleri bulup, aha burda çarpan 200 demeyin..diye bu notu da düşeyim.

Bir not daha: Son bir yılda demir ve beton fiyatları %100 e yakın artmış diyorlar, şu ortamda onca risk alıp inşaat yapacak enayi bulmak da kolay olmayacak. kaldı ki yaptın, nasıl satacaksın...maliyet belli, alım gücü belli...istanbul'da kenar mahallerde bile %50 le inşaat yapılıyordu, o oran çoktan üçte bire düşmüştür, 3-5 sene sonra çok merkezi yerler dışında üçte birden fazla bir orana inşaat yapan adam kalmaz bence.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. Konuyu siyasete indirgemek hata bence Sn. Vivatrader.

Bunu, Haziran ayında devletin zorla piyasayi bozmasından ( faiz indirimi ) en çok mağdur olmuş insanlardan birisi olarak yazıyorum.

Dünyada, ana tema düşük faiz parasal genişleme vb.. olduğu için, Avrupa başta olmak üzere her yerde benzer çarpan dengesizlikleri başını alıp gitmiş vaziyette. Abd bile en düşük çarpanlı yerlerden birisi iken artış gözleniyor hem de 2008 in acı hatırası daha taze olmasına rağmen. Genel olarak ana trend tüm dünyada bu şekilde şu an.
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bence Türkiye Ortalamasına göre 144 Kira katsayısı olması gerekendir ama malum iktidar sürekli ucuz kredi pompaladığı için bu katsayı normalken anormal hale geldi. İktidar değişmeden bu kira katsayısına (144 K) ineceğini düşünmüyorum. Ama akp sonrasında tıpkı 90 ve 2000 lerde olduğu gibi bu seviyelere ineceğini düşünüyorum.

Nasıl mı? Ya gelir artacağı için kiralar artacaktır ya da ucuz kredi devri biteceği için fiyatlar düşecektir. Ya da ikisi birlikte...Öyle ya da böyle bir şekilde yakınsama olacak ve kira katsayısı düşecektir diye düşünüyorum.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    250 çarpanın altı istanbul'da hayaldir. 2018 de şok faiz artışında bile çarpan ancak bu seviyelere düşmüştü...bu sefer o da zor.

Bu arada 3+1, eli yüzü düzgün, site içerisinde tipik aile konutundan bahsediyorum...yoksa ruhsatsız, ya da 50 yaş üstü, en ufak bir depremde yıkılmaya aday örnekleri bulup, aha burda çarpan 200 demeyin..diye bu notu da düşeyim.

Bir not daha: Son bir yılda demir ve beton fiyatları %100 e yakın artmış diyorlar, şu ortamda onca risk alıp inşaat yapacak enayi bulmak da kolay olmayacak. kaldı ki yaptın, nasıl satacaksın...maliyet belli, alım gücü belli...istanbul'da kenar mahallerde bile %50 le inşaat yapılıyordu, o oran çoktan üçte bire düşmüştür, 3-5 sene sonra çok merkezi yerler dışında üçte birden fazla bir orana inşaat yapan adam kalmaz bence.
    Şu parantezi açmak isterim. Aynı merkezde eski evle yeni ev arasındaki makas açılıyor deniyor. Bu kapsamda kentsel dönüşüm belli oranda hala makul gözüküyor.

O egeli ben değilim

8. 144k kira çarpanından bahsedilmiş.
    Keşke olsa ama 200 kira çarpanı bile çok iyi bir rakam. Bu rakamlar hayalden öteye geçmez.
    Bu beklenti içinde olanlar 20-30 yıl daha beklerler. Türkiye gerçeklerinden uzaklar.
    Ülkemizde gayrimenkul bir yatırım aracı olarak görülüyor.
    Bu borsaya yeni girenlerin çoğu ilk çöküşte, rotasını altın ve gayrimenkule çevirecekler.
    Kaldıki Bu kredi oranları önümüzdeki yıl düşsün, millet yani ev almaya devam edecektir.

Sayfa 937/1002 İlkİlk ... 437837887927935936937938939947987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •