Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 947/1002 İlkİlk ... 447847897937945946947948949957997 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,569 - 7,576 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sn hkm
    Yalnız arada paradigma değişimi olmadı mı ?. 2000ler’de kentsel dönüşüm yoktu. Şu anda bu konuda devlet tarafından oluşturulan bir destek var. Bu destek kalkmadan 2000lere yine döner miyiz ?
    Gümüş için bir şey yazamıyorum. Onu araştırmak gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Sn egeli kentsel dönüşüm işi şu anda soytarılık.Bu haliyle kentsel dönüşüm olmaz olamaz.Antalya örneğini size vereyim.Önce kepezaltı santral bölgesini yaşaması sakıncalı bölgeye soktular,koca mahalleyi evlerini yıkmakla tehdit ettiler.Adam gibi parselasyon yapılacağına menderes türelin zorlaması ile 4000 hak sahibinden 19 000 daire çıkacak arsayı bakın ticari alanları falan hiç saymıyorum aldılar.Evine karşı sıfır ev verilecek,bu arada taşınma yardımı,kira yardımı yapılacak falan,aradan 4 yıl geçti ev teslimleri gecikti,çoğu evini alamadı,kira yardımı falan palavra,suryapıyı kurtarmak için koca proje feda edildi.Sonuçta ziraat bankasından alınan kredide işi kurtarmadı,şu anda proje ilerlemiyor,suryapı salgın var ayağına işi iyice sallıyor.Peki iş neden battı,çünkü evler satılamıyor,inşaat şirketi de zaten madden göçük.Fikirtepe derseniz hükümet el koydu sözde hükümet yapacak.Peki nasıl yapacak,evleri satarsa eski anlaşılan inşaat şirketlerinin pislikleri temizlendikten sonra evler yapılacak.Evler satılabilir mi,bu ortamda kesinlikle satılamaz.Devlet güvencesi var evler satılır sanmayın,emlak konutun aracı olduğu onlarca proje var,teknik yapı,nef,suryapı falan işleri yüklenmiş,daha önce yazdığım gibi bu şirketler batık evleri satamıyorlar ,inşaatlar ilerlemiyor.E eskiler emlak konutun güvencesinde ilerlemezken yeniler nasıl inşaattan satılarak yapılacak.Daha önce de yazdım ortada banker faciası gibi bir olay var,bakalım sonu ne olacak.Bu ortamda hükümet çok istese de bu emlka işine taze para koyamaz,bankaların boğazını sıkıp kredi de veremez,bu aşamadan sonra böyle bir zorlama bankaları batırır.E taze para girmediği müddetçe emlakta batık işi devam eder gider.Kentsel dönüşüm emlak için çözüm değil ,asıl bataklık orada.

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Bilgi olsun diye yazayım 2000 yılların başındaki konut durgunluğu 99 depreminden dolayı idi
    Asıl en tatsız parametre değişimini yazmak istemiyordum siz yazınca yazmak lazım diye düşünüyorum.Önümüzdeki 20 yılda istanbul depremi olacak diyen jeolog çok.Ya istanbul depremi olursa,bırakın emlak fiyatlarını,türkiyenin hali ne olur.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn egeli kentsel dönüşüm işi şu anda soytarılık.Bu haliyle kentsel dönüşüm olmaz olamaz.Antalya örneğini size vereyim.Önce kepezaltı santral bölgesini yaşaması sakıncalı bölgeye soktular,koca mahalleyi evlerini yıkmakla tehdit ettiler.Adam gibi parselasyon yapılacağına menderes türelin zorlaması ile 4000 hak sahibinden 19 000 daire çıkacak arsayı bakın ticari alanları falan hiç saymıyorum aldılar.Evine karşı sıfır ev verilecek,bu arada taşınma yardımı,kira yardımı yapılacak falan,aradan 4 yıl geçti ev teslimleri gecikti,çoğu evini alamadı,kira yardımı falan palavra,suryapıyı kurtarmak için koca proje feda edildi.Sonuçta ziraat bankasından alınan kredide işi kurtarmadı,şu anda proje ilerlemiyor,suryapı salgın var ayağına işi iyice sallıyor.Peki iş neden battı,çünkü evler satılamıyor,inşaat şirketi de zaten madden göçük.Fikirtepe derseniz hükümet el koydu sözde hükümet yapacak.Peki nasıl yapacak,evleri satarsa eski anlaşılan inşaat şirketlerinin pislikleri temizlendikten sonra evler yapılacak.Evler satılabilir mi,bu ortamda kesinlikle satılamaz.Devlet güvencesi var evler satılır sanmayın,emlak konutun aracı olduğu onlarca proje var,teknik yapı,nef,suryapı falan işleri yüklenmiş,daha önce yazdığım gibi bu şirketler batık evleri satamıyorlar ,inşaatlar ilerlemiyor.E eskiler emlak konutun güvencesinde ilerlemezken yeniler nasıl inşaattan satılarak yapılacak.Daha önce de yazdım ortada banker faciası gibi bir olay var,bakalım sonu ne olacak.Bu ortamda hükümet çok istese de bu emlka işine taze para koyamaz,bankaların boğazını sıkıp kredi de veremez,bu aşamadan sonra böyle bir zorlama bankaları batırır.E taze para girmediği müddetçe emlakta batık işi devam eder gider.Kentsel dönüşüm emlak için çözüm değil ,asıl bataklık orada.
    Ben gerçek anlamda kentsel dönüşüm yapılıp yapılmadığını tartışmıyorum. Ama kira yardımı, bazı ödemelerden muaf olunması özellikle sokak aralarında dönüşümü daha cazip hale getirdi. 90lı yıllarda bu imkanlar yoktu. Bu nedenle tekrar eski rakamlara dönmemiz zor diyorum.
    Yoksa otoparksız apartmanların, dar yolların, bana göre medeniyetin en büyük göstergesi olan alçak, engelsiz, iniş çıkışı olmayan yeterince geniş kaldırımların olmadığı dönüşüm kentsel dönüşüm değildir.

O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Hocam kepezaltı bölgesi ve devam eden proje hakkındaki düşünceleriniz neler?

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ben gerçek anlamda kentsel dönüşüm yapılıp yapılmadığını tartışmıyorum. Ama kira yardımı, bazı ödemelerden muaf olunması özellikle sokak aralarında dönüşümü daha cazip hale getirdi. 90lı yıllarda bu imkanlar yoktu. Bu nedenle tekrar eski rakamlara dönmemiz zor diyorum.
    Yoksa otoparksız apartmanların, dar yolların, bana göre medeniyetin en büyük göstergesi olan alçak, engelsiz, iniş çıkışı olmayan yeterince geniş kaldırımların olmadığı dönüşüm kentsel dönüşüm değildir.

Sn egeli ben kentsel dönüşüm iyidir kötüdür bunu tartışmıyorum,emlak piyasasını etkileyecek ölçüde bir kentsel dönüşüm olayı olamaz diyorum.Nedeni de basit ,eski evleri yıkacaksın,eski hak sahiplerine haklarını vereceksin,artmış inşaat maliyetleri ile evi inşa edeceksin,yatırdığın yatırımın zaman maliyetini kurtaracaksın üstüne kar edeceksin,bu ara bu iş zor,bence 1929 benzeri bir şey geliyor,emlakta gelecek uzun süre görmüyorum.

Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Hocam kepezaltı bölgesi ve devam eden proje hakkındaki düşünceleriniz neler?

Bence batık.Şikayetvar sitesine girin,ev alanların şikayetlerine bir bakın isterseniz.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Asıl en tatsız parametre değişimini yazmak istemiyordum siz yazınca yazmak lazım diye düşünüyorum.Önümüzdeki 20 yılda istanbul depremi olacak diyen jeolog çok.Ya istanbul depremi olursa,bırakın emlak fiyatlarını,türkiyenin hali ne olur.
    Daha yeni izmirde deprem yaşadık. 5’e alışmıştık. Üst üste 3 deprem yaşadık. Sonra 6 geldi. Şimdi 7. Açıkçası şansı daha fazla zorlamanın anlamı yok. Makul bir süre içinde müstakil konuta geçmek istiyorum. İstanbul depremi riski nedeniyle ne zaman istanbula gitsem tedirgin oluyorum.
    Geçen belediye başkanını dinledim. Zemini kötü yerlerin inşaata kapatılmasından ziyade aynı kat hakkı ile kentsel dönüşüm, çatı katı dairesi gibi fikirlerini dinleyip şaşırdım.

O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn kentuf her yatırım aracında döngüler vardır.Önemli olan o döngünün neresinde olduğumuz.2000 yılı başında emlakta artış dövizde durgunluk döngüsü vardı.Bu döngü 2014 de ülkemiz için kırıldı,dövizde artış emlakta düşüş başladı.Hükümet arada düşük faiz destekleri ile emlağa destek çıkıyor ama bu döngünün kırılmasına yetmez,emlak düşüş trendinde.Dünyada altın gümüş rasyosu tarih boyunca 12 imiş.Yani 1 kilo altın 12 kilo gümüş alırmış.Sonra türev kontratlarla bu döngü bozulunca bu değişti,bu mart ayında 120 ye kadar çıktı.Yani bir kilo altınla 120 kilo gümüş alır hale geldiniz.Son 9 ayda gene rasyo 70 oldu yani bir kilo altınla bugün 70 kilo gümüş alıyorsunuz.Son 50 yılın ortalaması 40 ila 50 arasında bir yerde yani bir kilo altınla 45 kilo gümüş almalısınız.Ben o rasyonun 5 yılda oraya geleceğine inanıyorum.Gümüşün onsu da şu anda 26 dolar,5 yıl içinde de 150 dolar civarına geleceğine inanıyorum.Oynaklığı farkettiniz mi.Aslında çılgınca değil mi.Aslında çılgınca ama realitede bu oynaklık oluyor.1990 lı yıllarda rasyo böyleymiş şimdi değişti o yıllara dönülmez diyemiyorsunuz,çünkü dönebilir.Emlakta böyle, zaman değişir,fiyatları etkileyen parametreler değişir,bir bakmışsınız 1990 lı yıllardaki parametreler çalışmaya başlar.Göreceğiz olacakları.
    Olaya hiç şu açıdan baktınız mı, ya ucuz olan gümüş değil de, pahalı olan altınsa?

Mesela kira çarpanlarında da aynısı geçerli.
    Burada birçok kişi "çarpanlar çok yüksek, demek ki fiyatlar balon, fiyatlar düşmeli" diyor.
    Bir kişinin de "çarpanlar çok yüksek, o zaman kiralar ucuz demektir, kiralar yükselmeli" dediğini duymadık.

İnsanoğlu genelde kendi pozisyonunun lehine düşünmeye meyillidir.
    Hepimiz bu yanılgıya zaman zaman düşüyoruz. Aman dikkat.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 947/1002 İlkİlk ... 447847897937945946947948949957997 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •