507’nin coin için paylaştığı benzer bir düşünce
https://mobile.twitter.com/e507/stat...04115562262528
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
507’nin coin için paylaştığı benzer bir düşünce
https://mobile.twitter.com/e507/stat...04115562262528
O egeli ben değilim
Beyaz yakalı olup, nitelikli olup aynı zamanda ülke ile zorunlu bağları olmayanlar bunlarla uğraşmak yerine ülkeyi terk ediyor. Basit çözüm.
Diğer yandan ülkenin gelişmesinin temeli, girişimci, nitelikli işçi, nitelikli beyaz yakadan oluşur. Bunlardan birini feda ettiğinizde gelişmeden vazgeçmiş olursunuz.
Ekşi sözlükte şöyle bir ifade vardı. -Bireysel değerlendirme yapmayın-. Aynı ücretle bir kurumda danışmada oturmak varken, neden insanlar imalatta vs ağır işte çalışsın.
Sorun asgari ücret artışında değil sorun asgari ücretle çalışan kişi sayısında, sorun enflasyonun hesabında
O egeli ben değilim
Asgari ücret ile beyaz yaka maaşının bizim ülke kadar fark olduğu başka ülke var mı? Her iş değerlidir. İşin özelliğine göre maaş artar azalır.
Herkesin heryerde söylediği şartlar olmadan hergeçen gün sorun herkesi etkiler.
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açıkçası asgari ücretin yükseltilmesinin bence yararından çok zararı var sanayiye. Bunu sanayi de yıllarını geçiren bir yönetici olarak söylüyorum. Normal koşullar altında asgari ücret denen ücretin vasıf gerektirmeyen işlere verilen taban bir ücret olması gerekirken şuan asgari ücretli çalışan oranı bu zam sonrası %60 lara yaklaşır. Asgari ücret yükseldikçe bu az nitelikli çalışana vermeniz gereken ücret ile nitelikli çalışanlarınız arasındaki makas daralmakta. Sosyolojik olarak birçok çalışanın iş hevesini, bir şeyler öğrenip kendini geliştirme isteğini köreltiyor. İşveren de gerçekten niteliksiz çalışanlar ile niteliklilere vermesi gereken ücret ikilemi arasına sıkıştı kaldı.
Beyaz yakalılardan hiç bahsetmiyorum bile, onların maaşları her gün asgari ücrete yaklaşmakta. Gelişmiş ülkelerde asgari ücret ile çalışan oranı düşüktür. Çalışan nüfusun çalışmayan nüfusa oranı da %70 ve üzeridir. Bizde her iki oranda gerçekten tehlikeli seviyelerde. Bu durum bu şekilde sürdürülebilir görünmüyor...
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Cauti abi 2021 için tahminlerin olacak mı?
Teşekkürler
Saygılar
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabii ki olacak.
Bir de ifadelere takıyorum biraz. Daha önce hedeflerin demişti bir arkadaş, ben de düzeltiyordum. Hedef değil, beklenti, daha doğrusu bir çeşit projeksiyon. Sonuçta bunlar olacak diye poz alıp beklemiyorum.
Tahmin de doğru ifade değil forecast gibi olmuş, hafif sallamasyon gibi anlaşılabilir.
Planlama yaparken çok sevdiğimiz bir ifade kullanırdık. Educated guess derdik. Hani öngörü ama, altyapısı sağlam öngörüler. Sonuçta Twitter da mecburen az kelime ile derdini anlatmaya çalışıyorsun, bu nedenle çoğu zaman yanlış anlamalar olabiliyor.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
En kolay ve vergisiz kazanç borsada, ek gelir arayanların ilk bakacağı yer, öyle bir de çıkış trendine soktular ki aklını başından aldılar yeni gelenlerin, ne hedefler uçuyor havada, muhtemelen mahvedecekler 2021'de milleti, ilk derslerini alacak çoğu kişi.
Borsa diplerdeyken, pandemi patladığında martta nisanda bu kadar gergin değildim, aksine mal topluyordum epey de rahattım, şimdi çoğunu sattım kalanı da her an satmak üzere trendi takipteyim ama öyle bir huzursuzum ki.
Bu düşecek demek değil tabii, benim çok eskiden gelen bir huyum, borsa tarihi zirvesindeyken ben çok korkarım, batar bana.
Geçen haftalarda yazmıştım yıl iyi kapatılır borsanın 2020 performansı haberlerde yer etsin diye demiştim, senaryom tutuyor gibi.
Ocak da iyi başlar, sonrası artık devam mı ederler yoksa gelenlere devire mi başlanır göreceğiz.
Yer İmleri